Wandelen en paardrijden tijdens een avontuurlijke vakantie in Mongolie

Een reisprogramma waarbij we eerst 5 dagen te voet door de Khangai-bergen trekken met prachtige vergezichten en bruisende watervallen. De rest van onze tocht leggen we af in het zadel van Mongoolse paarden.

Mongolië
Vanaf € 1980
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Dit reisprogramma is opgebouwd rondom hiking (wandelen in de breedste zin van het woord) en paardrijden. Eerst trekken we gedurende vijf dagen te voet door de Khangai-bergen waar we genieten van prachtige vergezichten en bruisende watervallen. Iedere dag zijn we gemiddeld 5 uren onderweg over bergachtig terrein.
De rest van onze avontuurlijke tocht leggen we af in het zadel van Mongoolse paarden. Hierbij kunnen we gebruik maken van speciale zadels die geschikt zijn voor deze typische lokale paarden (met hun korte rug). Tegelijk zijn ze comfortabel voor de Westerse ruiters, dankzij onder andere hun lange stijgbeugels.

We trekken door de beroemde Orkhon-vallei, die zelfs een beginnende ruiter de mogelijkheid biedt om lekker te galopperen. Tijdens een trektocht van 4 dagen, brengen we dagelijks circa 5 uren door in het zadel. We overnachten in tenten en in yurts (traditionele Mongoolse tenten).

Een programma geschikt voor wandelaars met een goede conditie en beginnende ruiters.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Een tolk ontvangt ons op de luchthaven van Ulan Bator na aankomst vlucht Turkish Airlines. Vanaf hier is een verzameltransfer naar het hotel met vervolgens een lunch. Na de lunch is er een mogelijkheid voor een korte wandeling naar het Gandan klooster. Terug in het hotel is er tijd om wat te rusten of tegen toeslag gebruik te maken van de Spa-faciliteiten in het hotel. Vervolgens is er een diner en overnachting in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt worden we per auto overgebracht naar het Khogno Khan Park. Onderweg stoppen we voor de lunch. We maken onze eerste (korte) wandeling naar het klooster van Ovgon Khiid en door de zandduinen van Elsentasarhaï. Het avondeten en de overnachting vinden plaats in tenten (met matras en douche) in de woestijn.

Dag 3

Vanochtend worden we naar de warmwaterbronnen van Tsenkher gebracht. We genieten er van een heerlijk ontspannend bad in de bronnen. We brengen de nacht door in een kamp met yurts (traditionele tenten). Er slapen 2 tot 4 personen per yurt, in individuele eenpersoonsbedden. We kunnen gebruik maken van een douche en een toilet in een separaat gebouw.

Dag 4-7

Onze vierdaagse wandeltocht strekt zich uit over de Khangai-bergen die we zullen oversteken in zuidwestelijke richting. Vanaf een hoogte van 2.400 meter hebben we een adembenemend uitzicht over de Orkhon-vallei. We brengen er een bezoek aan onder andere het klooster van Tovkhon, dat een van de meest religieuze plekken is van Mongolië. Daarna wandelen we bergafwaarts door de lariksbossen, terwijl je genieten van de prachtige watervallen. We wandelen 4 à 6 uur per dag. We dineren en overnachten in tenten in de woestijn. Enkel de laatste nacht brengen we door in een yurt van een nomadische familie.

Dag 8-11

Voor dit tweede deel van de vakantie gaan we op pad met onze Mongoolse paarden. Gedurende vier dagen trekken we door de Orkhon-vallei, waarbij we dagelijks circa 4 à 5 uren in het zadel doorbrengen. Alle benodigdheden voor het ontbijt, de lunch, het avondeten en de overnachting worden door auto’s vervoerd, zodat we dit niet hoeven mee te dragen op de paarden. De eerste drie nachten slapen we in een tent (met matras en douche); de laatste nacht brengen we weer door in een yurt.

Dag 12

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het klooster van Erdene Zuu. Daarna vertrekken we naar de stad Ulan Bator, waar we de rest van de middag doorbrengen. We kunnen er winkelen, wandelen en genieten van een geweldige, traditionele voorstelling met Mongoolse muziek, dans en liedjes. Vanavond kiezen we zelf een plekje om te gaan eten. We overnachten in een hotel.

Dag 13

We worden teruggebracht naar de luchthaven van Ulan Bator voor vluchten met vertrek na 07.00 uur 's ochtends. Het reisprogramma is nu afgelopen.

(*) Alle prijzen per persoon

Bij 2 tot 4 ruiters in een groep kan de tocht toch door gaan tegen een toeslag van € 280 p.p.

Eenpersoonskamer is alleen mogelijk op aanvraag voor de nachten in het hotel op de eerste en laatste nacht van de reis, € 150 p.p
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren. Onder begeleiding van een van de ouders.

Aantal deelnemers

Min.5 / Max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), Kleine groep toeslag tot 5 ruiters

Over Mongolië

Mongolië is een heel bijzonder land. Hier vind je een unieke combinatie van gevarieerde landschappen, ontmoetingen met nomadische families en talrijke culturele bezienswaardigheden.

Paardrijden in Centraal-Azië betekent galopperen over eindeloze hoogvlakten, onder het blauwe dak van de aarde. De landschappen zijn weids en wild. Er is een uniek contrast van steppes en woestijn. Met je paard galoppeer je over de steppe, draaf je ook door valleien en stap je door dicht beboste gebieden. In de tussentijd ontdek je het nomandenbestaan van de families die hier met hun kuddes geiten, schapen en paarden wonen. De authentieke yak, een langharig rund, zal je ook nog veelvuldig zien.

Voor zowel de gevorderde beginner als de ervaren ruiter, hebben we mogelijkheden voor een paardrijvakantie in Mongolië.

Inclusief

 • 13 dagen/12 nachten
 • Waarvan 3 overnachtingen in en 4* en 3*hotel in Ulan Bator, 7 overnachtingen in een 2pers.tent, 1 overnachting in een gasten yurt met een nomadenfamilie, 1 overnachting in een yurtkamp met douches en toiletten
 • Volpension vanaf eerste dag lunch t/m het ontbijt op dag 13 (uitgezonderd diner dag 12)
 • Koffie, thee en water
 • Paardrijden en wandelen volgens programma
 • Verzameltransfer op de standaard aankomst- en vertrekdag aansluitend aan de vluchten van Turkish airlines, vertrek vlucht na 07.00 uur
 • Engels sprekende vertaler
 • Mongoolse paardrijgids, kok
 • 4x4 volgwagen voor de bagage

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Ulan Bator airport (UBN)
 • Diner dag 12
 • Overige drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Visum