Paardrijden door het winterse landschap van Mongolie

Dit reisprogramma laat iedere ervaren ruiter wegdromen van de magische landschappen in Mongolië met de bevroren watervallen, de indrukwekkende zandduinen en de prachtige, wilde Przewalski-paarden.

Mongolië
Vanaf € 1930
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Dit reisprogramma (10 dagen) omvat zonder meer een van de meest fascinerende wintervakanties te paard. Het laat iedere ervaren ruiter wegdromen van de magische landschappen in Mongolië met de bevroren watervallen, de indrukwekkende zandduinen en de prachtige, wilde Przewalski-paarden.

Vanuit het zadel van onze Mongoolse paarden ontdekken we deze bijzondere regio die door Unesco is erkend als Werelderfgoed. We maken gebruik van speciale zadels met lange stijgbeugels, voor een optimaal comfort tijdens de paardrijtochten. Tijdens de hele reis worden we begeleid door een ervaren team dat ons veilig doorheen het winters landschap van Mongolië zal leiden.

Voor de stoere en ervaren ruiter
Deze ruitervakantie is vooral geschikt voor de ervaren ruiter in een goede conditie. Het weer in Centraal-Azië in de periode van november tot maart is immers bijzonder koud. Tegelijk is het er ook heel erg droog, waardoor we intens zullen genieten van de wonderlijke, eindeloze steppes die glinsteren onder de immer blauwe lucht. We genieten van de rust in de beroemde Orkhon vallei tijdens de wintermaanden, als de toeristen er ver vandaan zijn en de natuur in al haar intensiteit kan stralen. Bovendien ontmoeten we een traditionele nomadenfamilie, die ons meeneemt naar de wieg van hun beschaving. Tijdens deze unieke vakantie beleven we onvergetelijke avonturen die voor iedere paardenliefhebber de ultieme verwachtingen zullen waarmaken.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Een tolk ontvangt ons op de luchthaven van Ulan Bator na aankomst vlucht Turkish Airlines. Vanaf hier is een verzameltransfer naar het hotel met vervolgens een lunch. Na de lunch is er een mogelijkheid voor een korte wandeling naar het Gandan klooster. Terug in het hotel is er tijd om wat te rusten of tegen toeslag gebruik te maken van de Spa-faciliteiten in het hotel. Vervolgens is er een diner en overnachting in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt worden we naar het Nationaal Park van Hustai gebracht. We lunchen er in een yurtkamp en stappen vervolgens in het zadel van onze Mongoolse paarden. Tijdens deze eerste tocht kunnen we onze uitrusting controleren, alvorens op pad te gaan voor de langere tochten doorheen de Orkhon vallei. Onderweg hopen we een kudde wilde Przewalski-paarden tegen te komen. In de loop van de middag zijn we terug in het kamp en genieten we van een warme douche. We sluiten de dag af met een rit per auto doorheen het park om nogmaals de beroemde Przewalski-paarden te ontmoeten. Het avondeten en de overnachting vinden plaats in het yurtkamp (2 tot 4 personen per yurt).

Dag 3

Vandaag brengen we de hele dag door in het zadel terwijl we over de steppes trekken van Hustai. We rijden doorheen een immens wit landschap en langs een bevroren rivier in de vallei. We genieten van de fascinerende omgeving. Tijdens de lunch in het yurtkamp, kunnen we onze uitrusting eventueel aanpassen, voordat we op pad gaan voor de rit in de namiddag. Tegen het einde van de dag keren we weer terug naar het yurtkamp.

Dag 4

Na het ontbijt gaan we naar Karakorum (Kharkhorin). We lunchen er en brengen een bezoek aan het klooster van Erdene Zuu. ’s Avonds dineren en overnachten we in het yurtkamp of bij een typische nomadenfamilie. Mogelijk kan er zelfs gebruik worden gemaakt van een gastenverblijf in Kharkhorin (indien geopend).

Dag 5

Vandaag ontdekken we de Orkhon vallei. We stappen in het zadel en gaan langzaam op pad doorheen het beroemde landschap van deze indrukwekkende vallei. We komen aan bij een nomadenfamilie, die ons hartelijk zal verwelkomen. Tijdens de komende 4 nachten zullen we gebruik maken van hun ‘gasten-yurts’. We brengen de avond door met een diner en overnachting in het nomadenkamp.

Dag 6-7

Tijdens de volgende dagen ontdekken we de wonderlijke wereld van de Orkhon vallei, vanuit het zadel van onze Mongoolse paarden. Iedere dag rijden we door een ander deel van de vallei. Zo rijden we het ene moment langs bevroren watervallen en genieten we vervolgens van een adembenemend uitzicht over de vallei. De precieze invulling van iedere dag is afhankelijk van de weersomstandigheden. Veiligheid gaat immers boven alles. Aangezien het te koud is om onderweg te stoppen voor een lunch, zullen we iedere dag pas (laat) lunchen als we terugkeren in het yurtkamp. Op die manier krijgen we ook de unieke kans om het ware nomadenleven in een winterse omgeving, van dichtbij te ervaren. Onze gastheren en –vrouwen zullen er alles aan doen om ons een zo aangenaam mogelijk verblijf te bieden, ondanks de koude weersomstandigheden. Iedere avond dineren en overnachten we in het kamp.

Dag 8

In de ochtend genieten we van onze laatste tocht te paard door de prachtige landschappen van de Orkhon vallei. We lunchen met onze gastheren en nadat we afscheid hebben genomen van deze vriendelijke nomadische familie, rijden we door Orkhon valley richting Khogno Khan/Bayan Gobi park. We dineren en overnachten bij een Nomaadse familie.

Dag 9

We gaan op pad naar Ulan Bator, doorheen de spectaculaire landschappen met bevroren steppes. Lunch in een restaurant. Bij aankomst brengen we een bezoek aan het Nationaal Museum van de Mongoolse Geschiedenis. Het diner is vanavond niet georganiseerd. Overnachting in een hotel.

Dag 10

Na het ontbijt vroege verzameltransfer naar de luchthaven van Ulan Bator met vertrek vlucht om 07.00 uur. Het reisprogramma is nu afgelopen.

(*) Alle prijzen per persoon

Kleine groep toeslag: bij 2 of 4 ruiters in een groep kan de tocht toch door gaan tegen een toeslag van € 220 p.p.

Eenpersoonskamer is alleen mogelijk op aanvraag voor de nachten in het hotel op de eerste en laatste nacht van de reis, € 150 p.p.
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren. Onder begeleiding van een van de ouders.

Aantal deelnemers

Min. 5 / Max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), Kleine groep toeslag tot 5 ruiters

Over Mongolië

Mongolië is een heel bijzonder land. Hier vind je een unieke combinatie van gevarieerde landschappen, ontmoetingen met nomadische families en talrijke culturele bezienswaardigheden.

Paardrijden in Centraal-Azië betekent galopperen over eindeloze hoogvlakten, onder het blauwe dak van de aarde. De landschappen zijn weids en wild. Er is een uniek contrast van steppes en woestijn. Met je paard galoppeer je over de steppe, draaf je ook door valleien en stap je door dicht beboste gebieden. In de tussentijd ontdek je het nomandenbestaan van de families die hier met hun kuddes geiten, schapen en paarden wonen. De authentieke yak, een langharig rund, zal je ook nog veelvuldig zien.

Voor zowel de gevorderde beginner als de ervaren ruiter, hebben we mogelijkheden voor een paardrijvakantie in Mongolië.

Inclusief

 • 10 dagen/9 nachten
 • Waarvan 2 overnachtingen in een hotel, of gelijkwaardig, in Ulan Bator, overige nachten in een gasten yurt met een nomadenfamilie, in een yurtkamp met douches (afhankelijk van de beschikbaarheid)
 • Volpension vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 10, koffie, thee en water, excl diner dag 9
 • Paardrijden volgens programma
 • Verzameltransfer op de standaard aankomst- en vertrekdag aansluitend aan de vluchten van Turkish Airlines (dag 1 aankomst om 10.30 uur, dag 10 vroege transfer met vertrek vlucht om 07.00 uur)
 • Engels en Frans sprekende vertaler
 • Mongoolse paardrijgids, kok
 • 4x4 volgwagen voor de bagage

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Ulan Bator airport (UBN)
 • Overige drankjes
 • Diner dag 9
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Eventueel visum