Sneeuwritten in Roemenie

Met je paard door de sneeuw galopperen is een van de mooiste dingen op aarde! Als de sneeuw de bergen en bossen heeft ingepakt, is het gemakkelijker om sporen van wolven, lynx of herten te vinden dan van mensen.

Roemenië
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Met je paard door de sneeuw galopperen is een van de mooiste dingen op aarde! Hoewel het tegenwoordig niet meer vanzelf spreekt dat er ’s winters overal sneeuw ligt, hebben we in januari en februari waarschijnlijk mooie poedersneeuw. Dan, als de sneeuw de bergen en bossen heeft ingepakt, is het gemakkelijker om sporen van wolven, lynx of herten te vinden dan van mensen.

Om dit mee te maken bieden wij een 8-daags winterarrangement aan met 5 rijdagen verdeeld in een ochtend en een middagrit van 2-3 uur en een dag gewijd aan de historie van Transsylvanië.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Verzameltransfer van het vliegveld van Boekarest naar het ruitercentrum. Welkomstdrankje en voorbespreken van de tocht. Diner en overnachting.

Dag 2-3

Beide dagen maken we een ochtendrit door de sneeuw. Daarna gebruiken we een warme lunch en kunt u zich doorwarmen bij de open haard. ’s Middags weer een tocht van 2-3 uur met mogelijkheid van lange galoppades. De avond brengen we door bij de open haard met zelfgemaakte likeur of brandewijn.

Dag 4

Rustdag voor de paarden. Wij besteden aandacht aan de geschiedenis van Transsylvanië. De deelnemers beslissen waar de tocht naartoe gaat. Wordt het het kasteel van Bran, het Dracula kasteel, en de stad Braºov of de stad Sibiu met zijn bochtige straatjes in het middeleeuwse centrum of enkele middeleeuwse dorpjes?

Dag 5-7

Elke dag een ochtend- en een middagtocht door het besneeuwde landschap. Veel kans om sporen van wilde dieren te zien en met wat geluk zien we er ook nog een paar in het echt.’s Avonds gezellig rond de open haard in het hotel. Indien gewenst kunnen we voor u een tocht met de arreslee organiseren.

Dag 8

Na het ontbijt, terugkeer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon

Niet-ruiters op basis van 8 dagen / 7 nachten € 685 p.p. in volpension
Gewicht

Max. 95 kg bij standplaatsweek

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4, max. 8 ruiters per gids (3 weken voor vertrek)

Over Roemenië

Roemenië te paard verkennen in weggelegd voor de avontuurlijke ruiters. De meest uitgestrekte heuvelrug van de Karpaten van Transsylvanië in Roemenië laten ruiters de ongerepte en kostbare berglandschappen zien. De heuvelruggen en bergen worden bedekt door uitgestrekte, dichte naaldbossen, er stromen heldere beekjes en leistenen rotsformaties zorgen voor een dramatisch effect. De tochten te paard voeren ook door verbazingwekkend verborgen boerendorpjes, weidse velden en weelderige weiden die door de plaatselijke bevolking worden onderhouden.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in 2pers- of 4pers.kamers (familie) kamer meestal met gezamenlijk sanitair, variërend van eenvoudige (basic) tot comfortabele accommodaties
 • Op basis van volpension vanaf dag 1 diner t/m dag 8 ontbijt, inclusief niet-alcoholische drankjes, tafel-wijn en bier
 • 5 dagen rijden, 4 tot 5 uur per dag (inclusief picknickpauze)
 • Verzameltransfer (3 uur) vanaf luchthaven Boekarest Otopeni (aankomen voor 16.00 uur, vertrek na 14.00 uur)
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Fooien
 • Afwijkende transfers vanaf hotel Brasov (€ 30 enkele reis), luchthaven Sibiu op aanvraag voor groepen en families
 • Vrijwillige bijdrage van € 40 aan natuurbeschermingsprogramma’s in de heuvels van Transsylvanië
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Reisverzekering