Maak de Azorica-tocht te paard op de Azoren

De Azorica-tocht is een zesdaagse stertocht waarmee je het eiland Sao Miguel ontdekt te paard. Op Lusitano’s kan je de kleurige bloemen, de vele schakeringen groen en de schitterende kleuren van de kratermeren verkennen.

Portugal - Azoren
Vanaf € 1855
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden op de Portugese archipel

Ontdek de prachtige, ongerepte natuur van de Azoren te paard. Op Lusitano’s kan je de kleurige bloemen, de vele schakeringen groen en de schitterende kleuren van de kratermeren verkennen. De Azorica-tocht is een zesdaagse stertocht waarmee je het eiland Sao Miguel ontdekt.

De Portugese eilandengroep de Azoren ligt middenin de Atlantische Oceaan, ten zuidwesten van Portugal en ten westen van Marokko. Vele walvisvaarders vertrokken voor hun werk vanaf het grootste eiland sao Miguel. Op dit eiland wordt ook de Azorica-trektocht te paard gehouden. De natuur is hier indrukwekkend. Bergachtig, vulkanisch en daarmee vruchtbaar leer je uitzonderlijke flora kennen.
Dagelijks vertrek je vanaf je onderkomen voor telkens een nieuwe verkenningstocht te paard. Er wordt gereden met Engelse zadels.

Doordat het eiland zo veelzijdig is, maak je automatisch gevarieerde ritten te paard. Behalve de veelzijdige natuur, maak je ook kennis met de cultuur van Sao Miguel wanneer je door de bijzondere dorpen van het eiland rijdt. Daarnaast worden er in deze week excursies per auto gemaakt.

Eten doe je in de groep, ontbijt en diner worden in de accommodatie geserveerd. De lunch eveneens, maar die wordt soms ook onderweg gebruikt.

Voorbeeldprogramma

Dag 1:

Aankomst op het vliegveld en transfer naar de stallen en het ruiteronderkomen. Het eerste gezamenlijke diner wordt geserveerd.

Dag 2:

Na het ontbijt een uur paardrijles waarin je het paard leert kennen. Lunch. ’s Middags maak je een mooie tocht door het dorp en langs bijzondere stenen muren in het land waar je vanaf een paardenrug gemakkelijk overheen kijkt. Je rijdt langs weilanden met melkvee. Het gebied lijkt bijna op een heuse jungle.

Dag 3:

Na het ontbijt wordt het tijd voor de halve dagtocht naar het zuidelijke deel van de Lagoa do Fogo. De rit voert over smalle weggetjes en door groene weilanden. Een groot deel van deze tocht rijd je door velden waar melkvee staat. Vanaf de weilanden hen je mooi zicht over het midden van Sao Miguel. Na de lunch is de middag vrij te besteden. Het diner wordt gezamenlijk gebruikt.

Dag 4:

In de morgen verken je na het ontbijt de mooie noordkust te paard. Valleien zijn begroeid met bijzondere vegetatie, er liggen charmante dorpjes en er zijn prachtige panorama’s. Lunch. ’s Middags maak je een excursie per auto naar de krater Furnas. Hier zwem je in de warme poel die een temperatuur heeft va 34 tot 37 graden en je kunt rechtstreeks uit de bron mineraalwater drinken.

Dag 5:

Deze ochtend stijg je op voor een gevarieerde rit inclusief mooie galoppades. De rit begint vlakbij de oceaan en voert daarna over de heuvels naar Pico de Multa. Vanaf dit punt gaat hij door het dorp Garmas en eindigt uiteindelijk in de buurt van Ribeira Grande. Lunch en een bezoekje aan Ponta Delgada waar de mogelijkheid om te winkelen bestaat.

Dag 6:

We vertrekken in de auto om een van de meest spectaculaire plekken op het eiland te bezoeken: Het Lagoa do Fogo en de Caldeira Velha. Bovenop de berg kan je de krater inkijken en het gigantische meer zien liggen. Deze plek vormt de eerste stop. De Caldeira Velha is een natuurlijke, warme poel waar je kunt zwemmen. De poel ligt onder aan een waterval en is de tweede stop. Omringd door varens wacht de poel op jouw duik in het aangenaam warme water.

Dag 7:

Na het ontbijt maak je een onvergetelijke tocht te paard door een sprookjesachtig landschap. De tocht brengt je langs de krater van de vulkaan. Je kijkt uit over het tweelingmeer aan de ene kant en de imposante oceaan aan de andere kant. De rust van het water en de geur van hortensia’s die de kraterrand begrenzen, vormen een contrast met de steile kant van de krater. Samen vormen ze een overweldigend landschap. We rijden verder de krater in naar het kleine, pittoreske dorp Sete Cidades en het Groene en Blauwe Meer. We picknicken onderweg.

Dag 8:

Na het ontbijt is het alweer tijd voor het afscheid. Transfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon
Data 2023

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Elke aankomstdag is mogelijk.

Data 2024

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Elke aankomstdag is mogelijk.
Gewicht:

Max. 95 kg

Leeftijd:

Min. 10 jaar onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 1 ruiter en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over de Azoren

Vulkanische krachten creëerden inspirerende eilanden in het midden van de Atlantische Oceaan: de Azoren. Magnifieke landschappen wachten om te paard te worden ontdekt. De unieke natuur van de archipel betovert iedere eilandbezoeker nog sterker als zij op de rug van een paard het natuurschoon verkennen.

Paardrijden door dit landschap geeft een extra dimensie aan de betoverende omgeving. Daarbij ontdekt u de ontspannen leefstijl van de eilandbevolking. Er wordt gereden op Lusitano’s en op Portugese kruisingen.

Voor zowel de beginnende ruiter als de vergevorderde ruiter zijn er mogelijkheden voor avontuurlijke begeleide ruitervakanties. Het is ook mogelijk het eiland Faial op individuele basis te paard te verkennen.

naast paardrijden is er ook ruimte voor andere activiteiten zoals bijv. een boottocht maken en dolfijnen of walvissen te spotten, of een bezoek te brengen aan Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren.

  • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer met badkamer
  • Op basis van volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 8, incl.Frisdrank, tafelbier- en wijn bij de maaltijd.
  • 6 dagen met paardrijden volgens het programma
  • Verzameltransfer van en naar het vliegveld ponta delgada
  • Engelstalige begeleiding

  • Heen- en terugreis
  • Excursies
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering