Paardrijden op Sao Miguel in de Azoren

Paardrijden op Sao Miguel is paardrijden op een paradijselijk eiland dat deel uitmaakt van de Azoren, een archipel in de Atlantische Oceaan. De tocht voert over de mooiste plekken van dit oostelijke eiland.

Portugal - Azoren
Vanaf € 2065
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden op Sao Miguel is paardrijden op een paradijselijk eiland dat deel uitmaakt van de Azoren, een archipel in de Atlantische Oceaan. De tocht voert over de mooiste plekken van dit oostelijke eiland. Deze reis is perfect voor wie een mix zoekt tussen een vakantie in de klassieke zin des woords en een ruitervakantie. De Groene Week biedt de beste van beide. De paarden kennen het gebied inmiddels exact, dus je kunt met een gerust hart de diepe krater inrijden en ze voor een galop aansporen op een mooi kronkelpad. Sao Miguel is een bijzonder eiland met fabuleuze kratermeren. Er wordt gereden op zuivere Lusitano's en kruisingen hiervan, met engelse zadels. Behalve paardrijden krijg je de gelegenheid om een boottocht te maken en dolfijnen of walvissen te spotten, of een bezoek te brengen aan Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1

Dag van aankomst, verzameltransfer van het vliegveld naar de locatie waar na installatie in de kamer, ’s avonds het diner wordt geserveerd.

Dag 2

Na het ontbijt volgt een paardrijles waarin de ruiter kan voelen hoe de paarden zijn getraind en waarbij de begeleiders de beste match tussen paard en ruiter kunnen maken. De lunch volgt en ’s middags is het tijd voor de eerste halve dagtocht. Deze voert door het verbazingwekkend mooie landschap van de Azoren, over oude wegen, door dorpen en langs opmerkelijke stenen muurtjes in het land waar je vanaf de paardenrug gemakkelijk overheen kunt kijken. Je rijdt langs weilanden waar melkkoeien grazen en daarna rijd je door een landschap dat bijna een regenwoud is. Na afloop van de tocht geniet je samen van het diner.

Dag 3

Een prachtige dagtocht te paard staat voor deze dag op het programma. Na het ontbijt stijg je op in Remedios. De route gaat over kleine wegen en door weilanden. Een groot deel van de tocht rijd je door glooiende velden en over heuvels onder de Lagoa do Fogo. Het uitkijkpunt bij dit meer biedt zicht op een groot deel van het eiland: je ziet het schitterende westelijke en ook het noordelijke deel van het eiland, en je hebt zicht op de zuidelijke kustlijn. Onderweg picknick je, waarna je de tocht vervolgt. De paarden brengen je naar een andere heuveltop vanwaar je zicht hebt op zowel de noordelijke als de zuidelijke kust. Vanaf deze ‘wereldtop’ rijd je weer terug naar je accommodatie. Diner.

Dag 4

Ontbijt en dan heb je een halve dag om vrij in te vullen. Je kunt gaan winkelen, een walvis- en dolfijnsafari op zee doen, of een uurtje extra paardrijden boeken. Na de lunch staat er een halve dagtocht te paard op het programma. Deze middagrit voert noordwaarts, door mooie, zeer gevarieerde natuur. Je beklimt ook de Pico da Mostarda. Boven aangekomen heb je adembenemend zicht op de hele noordkant van het eiland en op enkele delen die het midden van het eiland vormen. Bij terugkomst wordt het diner geserveerd.

Dag 5

Ontbijt, en dan ga je te paard voor een mooie dagtocht. Deze begint aan de zuidkust en voert helemaal naar de noordkust van Sao Miguel. Je zult onderweg de meest bijzondere begroeiing tegenkomen, fantastisch zeezicht hebben en genieten van groene weiden en charmante dorpjes. De lunch gebruik je in de prachtige natuur, in picknickvorm. Teruggekomen van deze fabuleuze dagtocht wacht een heerlijk diner.

Dag 6

Na het ontbijt stap je in de auto voor een bezoek aan het Lagoa do Fogo, het Vuurmeer. Terwijl de auto de heuvel oprijdt naar het meer, geniet je van het uitzicht. Boven kan je zowel de noord- als de zuidkust zien. Aangekomen op de top van de berg kijk je neer op het gigantische Vuurmeer dat wordt omringd door uitzonderlijke vegetatie in de krater van een slapende vulkaan. De paardrijtocht voert daarna verder naar Caldeiras da Ribeira Grande. Deze thermische baden zijn sinds 1811 in gebruik. Tijd voor een heerlijk bad. Lunch en daarna zie je dat de paarden zijn overgebracht naar dit noordelijke deel van het eiland. Je stijgt op en maakt een mooie paardrijrit door de velden over paden die geweldig uitzicht bieden op de noordkust. Bij terugkomst is het tijd voor het diner.

Dag 7

De laatste volle dag in het paradijs van de Azoren is alweer aangebroken. Je begint natuurlijk met het ontbijt waarna een onvergetelijke dagtocht te paard volgt. Je rijdt eerst naar het gebied boven en rond de Sete Cidades, een krater met een doorsnee van 12 kilometer. In deze krater liggen twee meren: het Groene en het Blauwe meer. De stilte van de wateren en de geur van hydrangeas die aan de kraterrand groeien, contrasteren met de steile, scherpe kanten van de krater. Deze tegenstellingen zorgen voor een fascinerend beeld. In de krater ligt ook het kleine, pittoreske dorp van Sete Cidades. Je vindt er een hemelse tuin met magnifieke bomen, er groeien ook azalea’s en hydrangeas delen hun kleuren- en geurenpracht met iedere bezoeker. Je luncht onderweg, en keert dan via een mooie route weer terug naar het onderkomen. Bedank en beloon je paard royaal voor een geweldige week als je bent afgestegen. Aan het laatste gezamenlijke diner kan je alle geweldige indrukken van de afgelopen week met elkaar bespreken.

Dag 8

Na het ontbijt is het alweer tijd voor de verzameltransfer naar het vliegveld.

Het is ook mogelijk een "Light" week te boeken, dit is dan 8 dagen en 7 nachten op basis van bed and breakfast en 10 uur paardrijden. Deze tien uur mag je zelf invullen naar wens met lessen, halve dagtochten of hele dagtochten. Lees meer over deze reis in de artikelen: Portugal, opladen op de Azoren, Hippo Revue december 2019 Portugal "Opladen op de Azoren" Paard en Sport september 2017

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over de Azoren

Vulkanische krachten creëerden inspirerende eilanden in het midden van de Atlantische Oceaan: de Azoren. Magnifieke landschappen wachten om te paard te worden ontdekt. De unieke natuur van de archipel betovert iedere eilandbezoeker nog sterker als zij op de rug van een paard het natuurschoon verkennen.

Paardrijden door dit landschap geeft een extra dimensie aan de betoverende omgeving. Daarbij ontdekt u de ontspannen leefstijl van de eilandbevolking. Er wordt gereden op Lusitano’s en op Portugese kruisingen.

Voor zowel de beginnende ruiter als de vergevorderde ruiter zijn er mogelijkheden voor avontuurlijke begeleide ruitervakanties. Het is ook mogelijk het eiland Faial op individuele basis te paard te verkennen.

naast paardrijden is er ook ruimte voor andere activiteiten zoals bijv. een boottocht maken en dolfijnen of walvissen te spotten, of een bezoek te brengen aan Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer met badkamer
 • Op basis van volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 8, incl. Frisdrank, tafelbier- en wijn bij de maaltijd. Of op basis van Bed and Breakfast bij het light week programma
 • 6 dagen met ongeveer 23 uur paardrijden, bij light week 10 uur rijden
 • Verzameltransfer van en naar het vliegveld ponta delgada
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Excursies
 • Overige maaltijden bij het programma 'Light' week (op basis van B&B)
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering