Eagle Eye Tour: avontuurlijk paardrijden in Portugal

Op zoek naar een ruige streek waar je in oeroude natuur avontuurlijk kunt paardrijden? Boek de Eagle Eye-toer, een standplaatsvakantie in het noorden van Portugal waarbij je het nationale park Peneda-Geres te paard verkent.

Portugal
Vanaf € 1760
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Portugees avontuur te paard: ‘Eagle Eye-toer’

Op zoek naar een ruige streek waar je in oeroude natuur avontuurlijk kunt paardrijden? Boek de Eagle Eye-toer, een standplaatsvakantie in het uiterste noorden van Portugal waarbij je het fascinerende nationale park Peneda-Geres te paard verkent.

Op paarden die afstammen van de wilde Portugese Garrano of op een Lusitano, rijd je tijdens het achtdaagse verblijf in zes dagen door adembenemend mooie landschappen, vol van historie. Dit arrangement is geschikt voor de gevorderde, fitte ruiter; er worden lange dagen in het zadel gemaakt.

Het Peneda-Geres Nationaal Park met zijn dichte eikenbossen en berkenbossen in Noord-Portugal is de habitat van de Iberische wolf. In de streek komen eveneens wilde beren voor. En er zwerven kuddes wilde Garranopaarden rond over de vlakten waar megalithische monumenten het landschap karakteriseren. Bergen van graniet, wilde stroompjes en de brede rivier Laboreiro horen ook bij dit woeste landschap met hooggelegen zomerweiden en lager gelegen wintervalleien. Deze streek die behoort tot het UNESCO Werelderfgoed te paard verkennen, is een privilege.

De Eagle Eye-tochten laten je het gebied gedetailleerd onderzoeken. Onder begeleiding van twee paardrijdende journalisten die dit gebied introkken om er een documentaire over Iberische wolven te maken, leer je veel over de flora en fauna van deze regio. Het allermooiste is dat je het gebied te paard kunt ervaren. De tochten in dit arrangement kennen veel uren en af en toe stijgen ruiters af om de paarden te begeleiden.

Tijdens het achtdaagse arrangement verblijf je in een gezellig, rustig gelegen onderkomen waar de avondmaaltijden ook worden geserveerd. Lunches worden in de buitenlucht of in lokale restaurantjes gebruikt.

Voorbeeldprogramma

Dag 1:

Verzameltransfer van het vliegveld naar het verblijf voor de komende week. Diner in het landhuis.

Dag 2:

Ontmoeting met de paarden en vaststellen welke ruiter op welk paard gaat rijden. De eerste rit te paard kan beginnen. De tocht voert over de mooie ruiterpaden op de Peneda Berg. Lunch naar origineel Portugees recept in een plaatselijk restaurant. Na de lunch is er tijd voor een kort bezoek aan het bezoekerscentrum van het Nationaal Park. Zo leren we direct wat meer over de flora en fauna van de regio. In de schemering maken we een mooie rit waarbij we het spoor van een kudde wilde Garrano-paarden volgen en de vrije groep paarden volgen.

Dag 3:

De tocht begint vandaag op de top van de berg waar de paardenstallen zijn gevestigd. De route loopt eerst naar de vallei waar de Laboreiro-rivier ontspringt. In deze hooggelegen, wilde vallei zijn veel kleine bronnen en stroompjes te vinden. De belangrijkste bergrivier begint in deze omgeving. Als we naar deze prachtige plek rijden, komen we langs het dorp Rodeiro, het hoogst gelegen dorp van de regio. Langs de zuidzijde van de berg vervolgen wij onze weg. De afdaling kan beginnen. Daarbij rijden we langs verschillende oude gehuchten. Over een 13e eeuwse brug steken wij de Laboreiro over die op deze plek al een stuk breder is geworden. Dit is het laatste punt van deze dagtocht.

Dag 4:

In de morgen rijden we de lager gelegen winterweiden in. Deze vallei wordt omringd door eikenbos. Van gehucht naar gehucht zwerven wij over eeuwenoude Romeinse paden. We ontdekken hoe uniek deze regio is dankzij de historische kenmerken in het dagelijks leven die in elke stap van onze tocht aanwezig is. Lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch bezoeken we het historische dorp Melgaço met zijn oude kerken en kasteel. Bij het presentatiecentrum van Alvarinho onderbreken wij onze tocht te paard om even van de mooie, lokale, witte wijn te proeven.

Dag 5:

Vandaag wacht een spectaculaire klim in de bergen. Daarvoor verlaten wij de wintervallei en rijden naar het Barreiro-meer richting het dorp Castro Laboreiro. Dit is een tocht vol overweldigende vergezichten op de bergen en het eikenbos in de vallei. Na de lunch zetten wij onze klim voort. We rijden in buitengewoon landschap. We zullen veel roofvogels zien die de warme lucht gebruiken om te blijven cirkelen.

Dag 6:

De grens van Oost-Portugal is de plaats van bestemming van de route van deze dag. Op deze route zien we de wonderlijke megalithische monumenten, de grootste megalithische dodenstad en kuddes wilde paarden van het Garrano-ras. Lunch in de bergen. En ’s middags wordt er volop gegaloppeerd.

Dag 7:

De tocht van deze laatste dag te paard brengt ons naar de prachtige Vallei van de Wolven. We rijden door een van de mooiste valleien van de berg. Vol van biodiversiteit is dit een zeldzaam terrein waar we de beste kuddes wilde Garrano-paarden van de hele regio kunnen zien. Lunch op de berg en na de middagrit wordt het tijd voor onze laatste gezamenlijke maaltijd.

Dag 8:

De tijd voor het afscheid is alweer aangebroken; transfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg

Aantal deelnemers:

Min. 1 ruiter en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Portugal

Portugal is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Portugal te paard biedt vele mogelijkheden.

Wat kan dan allemaal?
We kunnen hier een ruitervakantie aanbieden op maat! Voor Beginnende ruiters, herintreders, of de gevordere ruiter. Of het nu een weekendje weg te paard is of een hele week, een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Wil je graag les in de klassieke dressuur, of liever in western stijl paardrijden? Of heerlijk paardrijden over het strand? Er is veel mogelijk!

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op indeling in 2 pers kamer
 • Volpension: vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag ontbijt
 • 6 dagen paardrijden, inclusief buitenritten
 • Verzameltransfer vanaf Porto airport
 • Engelstalige begeleiding en instructie
 • Meditatie les op dinsdag en Yoga les op vrijdag.

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Porto airport (OPO), vlucht aankomst voor 15.00 uur / Vertrek na 12.00 uur
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Massage mogelijk te boeken ter plaatse
 • Reisverzekering