Paardrijden langs de kust van de Lusitano in Portugal

De provincie Alentejo in het zuidwesten van Portugal is gezegend met een lange kuststrook langs de Atlantische Oceaan. Het is het thuisland van het Portugese paard, de Lusitano.

Portugal
Vanaf € 1830
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie
Paardrijden langs de stranden van de Alentejo

De provincie Alentejo in het zuidwesten van Portugal is gezegend met een lange kuststrook langs de Atlantische Oceaan. Het is het thuisland van het Portugese paard, de Lusitano. In een groot beschermd natuurgebied, op 400 meter van het strand, ligt het ruitercentrum van de Portugese familie. 14 Lusitano’s en kruisingen, hier gefokt en getraind, staan ter beschikking van de gasten. Vanuit het centrum kunt u een standplaats/stertocht maken van 3 of 5 dagen paardrijden. Bij de weektocht start en eindigt u elke dag op een ander punt maar komt elke avond weer terug op het centrum voor diner en overnachting. Gemiddeld rijden we 5 à 6 uur per dag, bij de standplaatsarrangemeten 2 tot 3 uur per dag. Eerst verkennen we de kust, het strand en de duinen zowel in noordelijke als in zuidelijke richting. De kust is hier vrij van massatoerisme, de stranden zijn zo goed als verlaten. Ook op de tochten landinwaarts valt er veel te genieten: klimmen naar oude ijzermijnen, bezoek aan een Moors fort en aan het oude stadje Odemira. Het landschap is afwisselend, bebost met eucalyptusbomen en kurkeiken en bezaaid met kleine witte dorpjes. De semi-trektocht is alleen geschikt voor gevorderde ruiters. Niet-ruiters vermaken zich met zwemmen, fietsen, golfen of leren paardrijden op een Lusitano. U wordt ondergebracht in een net appartement, in de traditionele Alentejo stijl ingericht en voorzien van privé sanitair, open haard, t.v en koelkast. Voor de avondmaaltijd gaat u naar het familierestaurant aan zee, bovenop de rotsen. Vanaf het terras hebt u een prachtig uitzicht op de schitterende kust, terwijl u geniet van heerlijke streekgerechten.

Verschillende arrangementen mogelijk:

Atlantische kusttocht
7 dagen / 6 nachten arrangement, waarvan 5 dagen te paard in een semi-trektocht langs de stranden van Alentejo. Er wordt gemiddeld zo'v 4,5 a 6 uur per dag gereden.
De dag van aankomst is op Zondag met een mogelijke verzameltransfer om 17.00 uur van de luchthaven van Lissabon. Op de dag van vertrek (Zaterdag) is de verzameltransfer om 10.00 uur terug naar de luchthaven van Lissabon. Het is mogelijk een vlucht terug te nemen vanaf 14.00 uur.

Strand en Kurkeiken Tocht
5 dagen / 4 nachten, waarvan 5 dagen te paard gemiddeld 2 a 3 uur per dag
De dag van aankomst is op Maandag met een mogelijke verzameltransfer om 10.00 uur van de luchthaven van Lissabon. Op de dag van vertrek (Vrijdag) is de verzameltransfer om 15.00 uur terug naar de luchthaven van Lissabon. Het is mogelijk een vlucht terug te nemen vanaf 19.30 uur.

Stranden Tocht
3 dagen / 2 nachten, waarvan 3 dagen te paard gemiddeld 2 a 3 uur per dag.
De dag van aankomst is op Maandag met een mogelijke verzameltransfer om 10.00 uur van de luchthaven van Lissabon. Op de dag van vertrek (Woensag) is de verzameltransfer om 15.00 uur terug naar de luchthaven van Lissabon. Het is mogelijk een vlucht terug te nemen vanaf 19.30 uur.

Gelieve rekening te houden met de periode van 15-06 t/m 15-09 dan is het niet mogelijk op het strand te rijden met de paarden!

Het is mogelijk om een extra nacht bij te boeken op basis van B&B

Lees meer over de Atlantische Kusttocht in de artikelen:

Portugal Kust van de Lusitano Hippo Revue februari 2012

Portugal semi-trektocht Kust van de Lusitano Paard en Leven december 2012

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 85 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren onder begeleiding van een volwassene.

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek) (grotere groepen op aanvraag mogelijk)

Tussen 15 juni en 15 september is het niet toegestaan te rijden op het strand. Zwemmen met de paarden is hier om veiligheidsredenen niet mogelijk.

Over Portugal

Portugal is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Portugal te paard biedt vele mogelijkheden.

Wat kan dan allemaal?
We kunnen hier een ruitervakantie aanbieden op maat! Voor Beginnende ruiters, herintreders, of de gevordere ruiter. Of het nu een weekendje weg te paard is of een hele week, een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Wil je graag les in de klassieke dressuur, of liever in western stijl paardrijden? Of heerlijk paardrijden over het strand? Er is veel mogelijk!

Inclusief

  • 7/5/3 daags arrangement, 6/4/2 nachten op Indeling in tweepersoonskamer in appartement met douche, toilet, tv. koelkast, open haard
  • Op basis van volpension, inclusief koffie, thee, water, frisdrank. vanaf dag van aankomst het diner t/m dag van vertrek het ontbijt
  • 5/3 dagen paardrijden, volgens het gekozen programma
  • Engelstalige, Frans- en Spaanstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer luchthaven Lissabon op vaste tijden € 190 per auto met max. 4 personen. Enkele reis. Ter plaatse betalen
  • Alcoholische drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Extra nacht B&B € 75 p.p
  • Reisverzekering