‘Lusitano-trektocht’ in Portugal

Op geweldige Lusitano’s beleef je een heerlijke week paardrijden in Portugal. De Lusitano-trektocht voert over het vriendelijke platteland van Portugal.

Portugal
Vanaf € 1980
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Tijdens deze Portugese trektocht te paard is het volop genieten van ongerepte gebieden terwijl je op je nobele Lusitano rijdt. Beroemd en geprezen om hun bereidwillige en genereuze inborst bezorgen deze paarden je een unieke paardrij-ervaring.

Langs typische kurkeiken en wijngaarden die de streek waarin je rijdt typeren, rijd je door een glooiend heuvellandschap en kom je door bergachtige gebied. Hier geniet je van prachtige uitzichten op de omgeving.

Er wordt in gezellige onderkomens met alle voorzieningen die je mag verwachten overnacht.

Dagelijks wordt er tussen de vier en 6,5 uur paard gereden. In dit weekprogramma zijn vijf dagen van paardrijden opgenomen. Van ruiters wordt verwacht dat zij gemakkelijk zitten in alle gangen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Verzameltransfer vanaf het vliegveld naar het basisonderkomen (ongeveer drie kwartier). Na een welkomstdrankje gaan we direct te paard voor een eerste rit. Tijdens deze tocht door het landschap getypeerd door kurkeiken en eucalyptusbomen, kunnen paard en ruiter elkaar leren kennen. Terug bij het onderkomen is er tijd om te ontspannen voor het diner begint. Afhankelijk van het aantal deelnemers aan de trektocht is de eerste overnachting op de basis of in een nabijgelegen, gezellig pension.

Dag 2

De trektocht begint. Voor deze eerste dag bestaan er twee opties, de keuze wordt bepaald aan de hand van het aantal ruiters. Optie 1, ongeveer 5,5 uur paardrijden: Deze tocht voert richting Alcanoes. We stappen rustig door dit typische Portugese dorpje. Ook rijden we door de groene weiden van een stieren- en paardenfokker en genieten van het landschap. De rit begint in glooiende heuvels, we rijden langs kurkeiken en langzamerhand zien we het landschap opener worden. Zo komen we aan in de vallei van Tejo waar mooie wijngaarden liggen en waar het vlakke terrein uitnodigt tot galopperen. Aan de oevers van de rivier Tejo is het tijd voor de picknick. Na de lunch stijgen we op en rijden door mooie wijngaarden en door meer bergachtige omgevingen. We genieten van spectaculaire vergezichten voor we terug zijn op de basis. Overnachting op de basis of in het pension. Optie 2, ongeveer 4 uur paardrijden: De bestemming van deze route is een schitterende wijngaard. Vanaf de basis rijden we door een lieflijk heuvellandschap richting Povoa de Santarém. Onderweg genieten we van het schitterende uitzicht op het land. In een historisch Portugees dorpje rijden we door smalle straatjes en vervolgen wij onze route over het platteland naar de wijnmakerij Quinta da Ribeirinha. Hier worden wij hartelijk verwelkomd met een smakelijke lunch en een wijnproeverij. Wij rijden verder langs de rivier Tejo en bezoeken later de indrukwekkende boerderij Quinta Boa Vista. Dit is het thuis van een succesvolle Lusitano-fokker. Zijn koetspaarden blinken uit op internationaal niveau. Afhankelijk van het aantal ruiters en beschikbaarheid overnachten we op deze boerderij.

Dag 3

We stijgen op en maken een tocht door de Tejo-vallei. Hier kunnen we lange stukken draven en uitgebreid galopperen. Vanaf Quinta Boa Vista rijden we langs de Alviela rivier. We passeren enkele oude boerderijen en komen aan op onze picknickplaats. De middagrit leidt ons naar grote maïsvelden. Via slingerpaden bij de rivier Tagus rijden we naar het authentieke dorp Azinhaga waar wij welkom worden geheten in het traditionele pension met zwembad en mooie tuin. Diner en overnachting. Tijd in het zadel: ongeveer 5 uur.

Dag 4

Vandaag staat er een kortere tocht van zo’n drieënhalf uur paardrijden op het programma. We rijden richting Quinta da Broa waar de beroemde Veiga-stoeterij staat. Hier worden Lusitano’s gefokt. Wij rijden door de weilanden van de fokkerij waar de merries en hun veulens grazen. Daarna komen we door het natuurreservaat Boquilobo. Na 3,5 paardrijden arriveren we in de hoofdstad van de paarden, Golega. Wij verblijven in deze gezellige stad die een lange traditie kent met het paardenfestival in november.

Dag 5

Door de smalle straatjes van Golega rijden wij terug naar de Tejo. ’s Morgens rijden we langs enorme maïsvelden en begrijpen we waarom deze regio de ‘Tuin van Lissabon’ wordt genoemd. Na zo’n tweeënhalf uur paardrijden zal je de gebouwen van de Veiga stoeterij herkennen. Voor de lunch stoppen we in een klein dorpje waar we een restaurantje vinden met een geweldige sfeer. Uitgerust en wel stijgen we weer op en rijden richting het basisonderkomen. We steken een klein riviertje over en rijden tussen kuddes koeien. Als we in Quinta Alpompé aankomen, stijgen wij na 5,5 uur paardrijden af. Wij worden opgepikt en rijden per voertuig in een kwartiertje naar het basisonderkomen waar het zwembad en het diner wacht.

Dag 6

Ook vandaag staat er weer een mooie rit op de planning. Geschatte tijde in het zadel: zo’n 4 uur.

Dag 7

Na het ontbijt genieten we van een laatste paardrijtocht voor we afscheid van elkaar nemen en naar het vliegveld worden gebracht met een verzameltransfer.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 90 kg.

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren. Onder begeleiding van een volwassene (indien jonger, dan in overleg)

Aantal deelnemers

Min. 1 en Max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Portugal

Portugal is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Portugal te paard biedt vele mogelijkheden.

Wat kan dan allemaal?
We kunnen hier een ruitervakantie aanbieden op maat! Voor Beginnende ruiters, herintreders, of de gevordere ruiter. Of het nu een weekendje weg te paard is of een hele week, een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Wil je graag les in de klassieke dressuur, of liever in western stijl paardrijden? Of heerlijk paardrijden over het strand? Er is veel mogelijk!

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in tweepersoonskamer in een guest house, met eigen douche en toilet
 • Op basis van volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag van vertrek, incl. koffie, thee, water, bier en tafelwijn)
 • 5 dagen paardrijden van 4 a 6,5 uur per dag
 • Op dag van aankomst een kennismakingsrit van ong. 1 a 2 uur
 • Engels- en Duitstalige begeleiding
 • Transport van bagage tijdens de trektocht
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven van Lissabon. Op aankomstdag om verzameltransfer om 14.00 uur, op dag van vertrek vlucht terug mogelijk vanaf 15.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering