Dolfijnentrektocht te paard langs de Portugese kust

De dolfijnentocht te paard voert je langs de Costa Azul, de blauwe kust. Die is even lang en mooi als de populaire Algarve, maar veel rustiger en veel dunner bebouwd. Je rijdt met Lusitano’s en Lusitano-kruisingen.

Portugal
Vanaf € 1710
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Portugal, het land van de Lusitano. Galopperen over eindeloze stranden, door bossen, over velden. Genieten van het afwisselende landschap, de warme zon en de zuiderse keuken.

De trektochten voeren door Alentejo, een regio ten zuiden van Lissabon en ten noorden van de toeristische Algarve. Er wordt grotendeels in de buurt van de kust gereden. Door de aanwezigheid van de Atlantische oceaan wordt het nooit té heet. Alentejo is een landelijke regio, met veel onverharde wegen die uitnodigen om te galopperen. Het landschap varieert: kurkeiken, eucalyptusbossen, velden met wilde voorjaarsbloemen en natuurlijk het strand.

Onze partner in Portugal heeft meer dan 10 jaar ervaring met de organisatie van deze trektochten. De gids spreekt Engels, Frans en Portugees. Hij was lesgever klassieke dressuur aan de gerenommeerde rijschool Alcainça, maar koos voor de vrijheid van trektochten. Daar deelt hij graag zijn liefde voor de standvastige Lusitano’s, en voor dit mooie stukje Portugal, met de ruiters.

De dolfijnentocht voert je langs de Costa Azul, de blauwe kust. Die is even lang en mooi als de populaire Algarve, maar veel rustiger en veel dunner bebouwd. Je rijdt met Lusitano’s en Lusitano-kruisingen die getraind werden voor trektochten.

De zadels zijn militaire zadels met een zachte cover. Aan de zadels is ruimte voor een flesje water (door de organisatie voorzien). Een volgwagen organiseert de picknicklunches en het transport van de bagage. Vegetarische maaltijden zijn mogelijk indien dit op voorhand wordt gemeld. Op woensdag wordt maar een halve dag gereden. Dan kunnen de ruiters ontspannen tijdens een boottocht in de monding van de Sado-rivier om dolfijnen te spotten.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Verzameltransfer vanuit de luchthaven in Lissabon om 17u30, naar een luxueus landelijk hotel – met zwembad - verbonden aan een werkende boerderij (schapenhouderij en kurkeiken). Avondmaal en overnachting in dit hotel.

Dag 2

De tocht voert door de heuvelachtige omgeving in de richting van Santiago do Cacém. We ondervinden meteen hoe aangenaam de gangen van onze Lusitano’s zijn. ’s Middags nemen we de tijd voor een picknick met barbecue en rode wijn uit de regio. In de namiddag rijden we door naald- en kurkbossen tot aan Quinta da Ortiga, waar de paarden overnachten. Voor de ruiters is er een transfer naar een luxehotel in Santiago do Cacém. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3

Vandaag maken we een rit in lus. We rijden door eucalyptusbossen tot aan de dam van Morgavel. Daar houden we onze picknicklunch en is er tijd voor een siësta. Zwemmen in de dam is mogelijk. Na de middag staan er enkele snelle stukken galop op het programma door het Portugese platteland. We laten de paarden weer achter in Quinta da Ortiga. Diner en overnachting in hetzelfde hotel als op maandag.

Dag 4

Vandaag rijden we een halve dag. Afhankelijk van de omstandigheden rijden we in de voor- of de namiddag naar Melides. De tocht voert ons langs de lagune van Santo André, waar we misschien wel flamingo’s of ooievaars zien, en door de rijstvelden waaraan de streek rijk is. De andere halve dag brengen we door op een boot (afhankelijk van de weersomstandigheden). Na een transfer van zo’n half uur bereiken we de monding van de Sado-rivier, waar we aan boord gaan om dolfijnen te spotten. Omdat dit wilde dieren zijn, kan de organisatie niet garanderen dat we ze ook effectief te zien krijgen, maar de kans is zeer groot. Een jasje of trui meenemen is aan te raden, de zeebries kan fris zijn. Avondmaal en overnachting in een ‘tursimo rural’ of centrum voor plattelandstoerisme in Melides, met de paarden vlakbij.

Dag 5

Strandrit! In de zomermaanden ondernemen we deze rit bij zonsopgang om de toeristen te vermijden. We hebben het strand dan voor ons alleen en kunnen genieten van de prachtige kleuren van de opkomende zon. Galopperen op het strand op de rug van een Lusitano is een ervaring om nooit te vergeten. Terwijl de paarden na de strandrit rusten in een naaldbos vlakbij, kunnen de ruiters genieten van het strand. Na de picknick rijden we verder door de duinen, tot we weer in Melides aankomen. Avondmaal in een plaatselijk restaurant, overnachting in hetzelfde hotel als woensdag.

Dag 6

Vanuit Melides rijden we terug naar Grândola, waar we de tocht begonnen. Ook hier kunnen we weer flinke stukken galopperen. Misschien komen we onderweg wel een herder met zijn kudde tegen. Zowel paarden als ruiters verblijven in het landelijke hotel waar we deze tocht begonnen. Diner in een plaatselijk restaurant.

Dag 7

We ontdekken te paard de Sierra de Grândola, het heuvelachtige gebied rond Grândola, met mooie uitzichten en pittoreske dorpjes. Onderweg stoppen we voor onze laatste picknick van de week. Na de middag keren we via een andere weg terug naar ons hotel. Afscheidsdiner en overnachting in het hotel.

Dag 8

Ontbijt en verzameltransfer om 10.30 uur naar Lissabon. Vertrek vlucht mogelijk na 12.00 uur.

(*) Alle prijzen per persoon

Het hoogseizoen is in de periode van 15-06 t/m 01-09

Niet ruiters zijn ook welkom! € 1060 p.p. in double room in laagseizoen, € 1160 p.p. in hoogseizoen.
Gewicht

Max. 85 kg (indien een zwaarder gewicht dan op aanvraag)

Leeftijd

Min. 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 5 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Portugal

Portugal is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Portugal te paard biedt vele mogelijkheden.

Wat kan dan allemaal?
We kunnen hier een ruitervakantie aanbieden op maat! Voor Beginnende ruiters, herintreders, of de gevordere ruiter. Of het nu een weekendje weg te paard is of een hele week, een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Wil je graag les in de klassieke dressuur, of liever in western stijl paardrijden? Of heerlijk paardrijden over het strand? Er is veel mogelijk!

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamers meestal met eigen badkamer in middenklasse hotels, pousada’s, landhuizen (3 tot 4 verschillende locaties per tocht)
  • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt (incl. water, tafelwijn en frisdrank bij lunch, water bij diner)
  • 6 dagen paardrijden, 4 tot 6 uur per dag
  • Engels en Franstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer vanaf luchthaven Lissabon om 17.30 uur op dag van aankomst. Op dag van vertrek, vertrek vlucht mogelijk na 12.00 uur. € 100 p.p retour ter plaatse te betalen
  • Overige drankjes
  • Transfers op andere dan vastgestelde tijden
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Fooien