Portugese tocht te paard ‘Wolf & Wilde Paarden’

‘Wolf en Wilde Paarden’ is een standplaatsvakantie in het noordelijk gelegen Peneda-Geres Nationaal Park in Portugal. Dit is een gebied waar de natuurliefhebber zijn hart kan ophalen.

Portugal
Vanaf € 1760
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie
Paardrijden in wonderschoon woest Noord-Portugal

‘Wolf en Wilde Paarden’ is een standplaatsvakantie in het noordelijk gelegen Peneda-Geres Nationaal Park in Portugal. Dit is een gebied waar de natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Op paarden die afstammen van het wilde Portugese Garrano-paard rijd je door een onstuimig mooie streek. Naast de paarden die zijn verwant met de wilde Garrano hebben, draven ook Lusitano’s mee in deze ontspannende tochten voor halfgevorderde en gevorderde ruiters. Deze standplaatsvakantie met tochten te paard door het wonderschone woeste noorden van Portugal is aantrekkelijk voor ruiters die van de natuur en rust houden. In acht dagen observeer je een prachtige streek in het gezelschap van je beste vriend, het paard. De bijzondere flora en fauna en de hoge granieten berglandschappen zijn immens. Natuurlijke warme baden bevinden zich tussen de bergen, meertjes rond de rivier nodigen uit om te zwemmen. Dit is ook het terrein van een groot roofdier: de Iberische wolf. Daarnaast wordt het gebied bevolkt door een ander magisch dier: Het Garrano-paard. In verschillende kuddes lopen zij hier vrij rond. De gidsen zijn twee journalisten die een documentaire over de wolven in het gebied hebben gemaakt. Zij kennen de omgeving als geen ander en delen hun enthousiasme erover graag met hun gasten. Gasten verblijven in een gezellig onderkomen, gelegen op een rustige plek.

Voorbeeldprogramma:

Het is ook mogelijk deze vakantie in te korten. Je rijdt dan tot en met dag vier en vertrekt op dag 5. Het voorbeeldprogramma ziet er tot en met dag vier hetzelfde uit.

Dag 1

Verzameltransfer om 15.00 uur vanaf de Porto luchthaven naar het verblijf, installatie, kennismaking en diner.

Dag 2

Vandaag maak je kennis met de paarden. Voor iedere ruiter wordt het juiste paard geselecteerd, waarna we onze eerste rit maken over de mooie paden van de Peneda berg. De stallen liggen op ongeveer 10 minuten met de auto van de accommodatie, je wordt elke dag opgehaald. We lunchen in de tuinen van het gastenverblijf. ‘s Middags rijden we naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park. Hier komen we meer te weten over de biodiversiteit in dit gebied. (3 uur paardrijden) ’s Avonds dineren we in het gastenverblijf.

Dag 3

Deze rit brengt je naar de prachtige Wolvenvallei, een van de mooiste valleien in de buurt. Het gebied bruist van de biodiversiteit en is rijk aan zeldzame wilde dieren. Tot slot kun je hier in de vallei de grootste kuddes Garrano-paarden uit de hele regio waarnemen. In de middag picknicken we in de bergen. (5-6 uur paardrijden) Ook deze avond dineren we in het gastenverblijf.

Dag 4

Onze dag begint op de top van de berg, waar de paardenstallen liggen. Van hieruit rijden we richting de vallei waar de Laboreiro rivier ontspringt. Deze vallei fungeert als een waterbekken, je vindt er vele kleine bronnen en stroompjes, die uiteindelijk samenkomen tot de Laboreiro rivier. Op weg naar deze vallei passeer je het dorp Rodeiro, het hoogstgelegen en meest karakteristieke dorp in de regio. We lunchen in de bergen. Nadat we de prachtige vallei met de Laboreiro rivier hebben bereikt, gaan we verder via de zuidkant van de berg. We beginnen aan de afdaling langs verschillende oude zomergehuchten en steken de Laboreiro rivier over via een oude maar indrukwekkende brug uit de 13de eeuw. (5-6 uur paardrijden) Dineren gebeurt opnieuw in het gastenverblijf.

Dag 5

Voordat we ontbijten, heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een Yoga sessie. Na het ontbijt kan je je voormiddag inplannen zoals je zelf wil. Na onze vroege lunch vertrekken we terug richting de stallen. We volgen een traditioneel veepad dat vroeger werd gebruikt om vee van hoger gelegen weiden te verplaatsen naar lager gelegen dalen en omgekeerd. Bovendien diende dit pad ook als verbinding met Spanje. We verlaten de wintervallei en doorkruisen het Barreiro meer in de richting van het dorpje Castro Laboreiro. Reken op een rit vol fantastische uitzichten over de bergen en het eikenbos in de wintervallei. Na de lunch zetten we de klim voort, waarbij we buitengewone landschappen in de bergen doorkruisen. Het zou zomaar kunnen dat we onderweg worden vergezeld door een magnifieke roofvogel. (3-5 uur paardrijden) ’s Avonds dineren we in een lokaal restaurant.

Dag 6

We beginnen de dag met een bezoek aan het Middeleeuwse kasteel Castro Laboreiro. In de middag lunchen we in de tuinen van het gastenverblijf. Aan het einde van de middag maken we een zonsondergangsrit en volgen het spoor van een wilde kudde Garrano-paarden. (2-3 uur paardrijden)

Dag 7

De tocht van deze dag voert naar de oostelijke grens van Portugal. De kuddes wilde Garrano paarden zwerven rond bij de megalithische monumenten. De grootste dodenstad van het Iberische schiereiland bevindt zich in deze mysterieuze contreien. Lunchen doen we vandaag in de bergen. ’s Middags hebben we de mogelijkheid lang te galopperen. (5-6 uur paardrijden) ‘s Avonds zitten we gezellig aan ons laatste gezamenlijke diner.

Dag 8

Verzameltransfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 14 jaar onder begeleiding

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Portugal

Portugal is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Portugal te paard biedt vele mogelijkheden.

Wat kan dan allemaal?
We kunnen hier een ruitervakantie aanbieden op maat! Voor Beginnende ruiters, herintreders, of de gevordere ruiter. Of het nu een weekendje weg te paard is of een hele week, een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Wil je graag les in de klassieke dressuur, of liever in western stijl paardrijden? Of heerlijk paardrijden over het strand? Er is veel mogelijk!

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten of 5 dagen / 4 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden bij 8-daags arrangement, 3 dagen paardrijden bij 5 daags arrangement, lessen en rustige buitenritten
 • Engelstalige begeleiding en instructie
 • Meditatieles op dinsdag en Yoga les op vrijdag
 • Verzameltransfer luchthaven Porto OPO, aankomen voor 15.00 uur, vertrekken na 12.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Massage mogelijk te boeken ter plaatse
 • Reisverzekering