Alles draait om genieten in een Andalusisch paardenparadijs

Deze gastvrije hacienda is een heus paardenparadijs in Zuid-Spanje met prachtige Andalusiers en waar genieten op de eerste plaats staat. Maak hier mooie buitenritten, volg dressuurlessen of relax aan het zwembad.

Spanje - Andalusië
Vanaf € 728
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In het hart van de gouden driehoek van Zuid-Spanje, gevormd door de van werelderfgoed uitpuilende stadjes Córdoba (Mezquita), Sevilla (Alcázar) en Granada (Alhambra), ligt een waar paardenparadijs.

Hier luidt het devies: zorgen dat iedereen geniet! Of dat nu is tijdens de dagelijkse buitenrit, de dressuurles in de overdekte bak, aan de rand van het zwembad of aan de eettafel, waar heerlijke maaltijden worden geserveerd. Het familiehotel, dat circa 32 gasten kan huisvesten in prachtige kamers en appartementen met heerlijke bedden, trekt een internationaal gezelschap aan dat één passie deelt: die voor paarden. De ontspannen sfeer staat garant voor ontmoetingen met ruiters uit de hele wereld, van down under tot Scandinavië en van de Verenigde Staten tot Groot-Brittannië.

Op een paar eigen eventingpaarden en jonge zelfgefokte paarden na, staan voornamelijk Andalusiërs op stal. Elk paard heeft een eigen verhaal, want de uitbater denkt met haar hart’ en kon geen nee zeggen als een onhandelbaar, onverkoopbaar of slecht verzorgd dier werd aangeboden. Met zachte maar consequente hand zijn al die paarden veranderd in glanzende, werklustige en betrouwbare dieren. Voor iedereen, van absolute beginners tot experts, is er op de rug van één van hen wat te leren.

De haciënda ligt op een glooiende hoogvlakte. De rode aarde biedt een goede voedingsbodem voor olijf- en amandelbomen, graan en cactusvijgen.
Wifi, satelliet-tv, airco, een speeltuintje voor de kinderen en een gym behoren tot de standaardvoorzieningen.

Een verblijf, op basis van half- of volpension, kan op elke gewenste dag beginnen. Er dienen minimaal 3 nachten geboekt te worden. Ook niet-ruiters zijn welkom! Er zijn onder andere mogelijkheden om trips te maken met een 4x4 of mountainbike, een kookworkshop te volgen, te leren boogschieten of te golfen.

Er is geen vast (dag)programma

Om te bepalen welk paard het best bij je past begint een verblijf op de haciënda met een assessment. Eenmaal paard en ruiter gematcht, staan er elke dag naar keuze buitenritten en lessen op het menu. Doorgaans wordt dit als volgt ingedeeld:

Een buitenrit duurt ongeveer 2 uur en wordt in de ochtend en in de middag gepland (totaal 4 uur).
Een les duurt ongeveer 1 uur en wordt in de ochtend en middag gepland (totaal 2 uur) Het is ook mogelijk een buitenrit en een les te combineren. Je kunt dan 1 x 1 les en 1 x 1 buitenrit inplannen per dag.

Indien je een extra les wilt boeken dan is dat mogelijk op aanvraag!

In de zomermaanden zijn er speciale programma's voor kinderen.

Lees meer over deze reis in het artikel:

Spanje Andalusië Puur genieten in Spaans paardenparadijs Hippo Revue februari 2015

(*) Alle prijzen per persoon

Upgrade naar Torenkamer is mogelijk voor € 25 per nacht p.p . Gelieve dit in het opmerkingenveld in het boekingsformulier aan te geven.

Niet ruiters op basis van half pension: € 155 per nacht. Voor kinderen tot 12 jaar als niet-ruiter € 80 per nacht. Incl. het gebruik van de faciliteiten rondom de accommodatie.
Gewicht

max 100 kg

Aantal deelnemers

max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

 • Aantal gewenste dagen/overnachtingen in kamer met eigen badkamer, wifi en TV
 • Halfpension: vanaf diner op aankomstdag t/m ontbijt op vertrekdag
 • 2 glazen frisdrank óf 2 glazen wijn bij het diner
 • Introductieles op aankomstdag ( geen ander programma mogelijk)
 • Paardrij programma naar keuze, 2 x een buitenrit van 2 uur per dag of 2 x 1 uur les per dag (1 les of buitenrit in de ochtend en 1 les of buitenrit in de middag) Een combinatie is ook mogelijk met 1 x 1 les en 1 x 1 buitenrit per dag.
 • Geen paardrijden mogelijk op de vertrekdag.

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Malaga (AGP)
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven € 180 retour per boeking voor max 6 personen
 • Verzameltransfer enkel tussen 08.00 uur en 19.00 uur, vlucht op vertrekdag mogelijk na 11.00 uur.
 • Lunch
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Een extra paardrijles van 1 uur, mogelijk op aanvraag. € 25 ter plaatse betalen
 • Upgrade naar Torenkamer € 25 p.p.p.n