Korte trip te paard in de Sierra Nevada

Op zoek naar een korte, maar krachtige trip te paard? Dan is deze stationaire vijfdaagse vakantie in de Sierra Nevada een absolute aanrader. Indrukwekkende dagtochten door het Nationaal Park in de Spaanse Sierra Nevada.

Spanje - Andalusië
Vanaf € 770
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Op zoek naar een korte, maar krachtige trip te paard? Dan is deze stationaire vijfdaagse vakantie in de Sierra Nevada een absolute aanrader. Op echte Andalusisërs (PRE), Andalusische Arabieren en verschillende kruisingen maak je drie indrukwekkende dagtochten door het Nationaal Park in de Spaanse Sierra Nevada. Op deze vakantie maak je in korte tijd intensief kennis met een fascinerend stukje van de machtige Sierra Nevada.

De Sierra Nevada is de besneeuwde bergketen in het Zuid-Spaanse Andalusië. De hoogste berg op het Spaanse vasteland ligt in deze regio. Tijdens een van de sterritten gaan we deze ook zien. En er is nog veel meer te ontdekken in deze overweldigende omgeving tijdens de sterritten te paard.

Het landschap is zo afwisselend dat je dagelijks over verschillende soorten terrein rijdt Open zomerweiden worden afgewisseld met dicht begroeide naaldbossen die weer worden afgewisseld met eikenbossen. Je klimt tot 2400 meter hoogte en begeeft je dan voorbij de boomgrens. Onderweg snuif je ook de eeuwenoude historie van het gebied op. De contreien waar we doorheen rijden vormen samen de laatste plaats waar de Moren de scepter zwaaiden. Hun nalatenschap is in het land nog duidelijk zichtbaar.

Bij deze reis is op de dag van aankomst het diner inbegrepen. Tijdens de dagtochten genieten we elke dag van een picknick in de buitenlucht. We overnachten in een comfortabel onderkomen op 5 kilometer afstand van de paardenstallen. Leuk detail: deze paardenstallen zijn waarschijnlijk de hoogst gelegen paardenstallen in Spanje.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Verzameltransfer vanaf het vliegveld naar je onderkomen. Rond half negen kennismaking met de gids en diner in een lokaal restaurant.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijtje rijden we naar de stallen die op zo’n 5 kilometer afstand van onze accommodatie liggen. We maken kennis met de paarden en na de verzorging en opzadelen, stijgen we op om te beginnen aan onze mooie tocht te paard van zo’n vijf uur. De rit begint met een steile klim door de altijd groene eikenbossen en over weiden. We rijden naar het grote bospad die ons door het Nationaal Park leidt. Op dit brede en egale pad kunnen we een aantal malen de draf inzetten en aangalopperen. Hoog boven de vallei rijden we over een oud pad dat ons door de naaldwouden en over zomerweiden naar een hoogte van 2300 meter brengt. Wij picknicken op 2400 meter hoogte. We genieten van het spectaculaire uitzicht op de zuidelijker en lagere Contraviesa-bergen en op de Middellandse Zee. Op zeer heldere dagen kan je in de verte zelfs Marokko zien liggen.

Na de lunch rijden we weer naar beneden en komen daarbij langs plekken waar oorlogsmaterieel heeft gestaan tijdens de Burgeroorlog van 1936 tot 1939. Door loofbos komen we weer uit op de hoofdweg door het bos en keren terug naar de stallen.

Dag 3

Vandaag rijden we op minder hoog niveau. De tocht voltrekt zich op hoogten van tussen de 1300 en 1800 meter. We rijden over bospaden en ruiterpaden door naald- eiken – en kastanjebossen. In de ochtendetappe rijden we behalve door bos, ook over mooi boerenland met terrassen. Ook rijden we door de verschillende gaarden die de omgeving rijk is.

Dag 4

Vandaag maken we de rit op grootste hoogte van deze week: we gaan naar de voet van de Mulhacen. Met zijn 3486 meter is deze berg de hoogste op het Spaanse vasteland. In de morgen gaan we steil omhoog. We rijden over eeuwenoude, Moorse ruiterpaden en over herdersroutes. Het terrein is ruig en steil. We zien Moorse irrigatiekanalen en wilde stroompjes met smeltwater uit de bergen. Er kunnen onderweg plekken zijn waar we afstijgen om de paarden te leiden.

Na onze picknick bij een beekje maken we een gemakkelijker afdaling over onverharde wegen. Via zo’n weg rijden we door het naaldbos en komen aan bij de controlepost van het Nationaal Park. Hier volgen we aan smal pad dat ons verder het bos inleidt. Uiteindelijk komen we aan de andere kant weer aan bij de paardenstallen. We zadelen af, verzorgen ze en na een laatste klopje op de schouder, nemen we afscheid. En in de avond een afscheidsdrankje met de gidsen.

Dag 5

Na het ontbijt is het tijd voor de transfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer beperkt mogelijk alleen op aanvraag. Toeslag van € 100 hiervoor ter plaatse te betalen!
Gewicht

Max. 80 kg (indien zwaarder in overleg)

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

 • 5 dagen, 4 nachten in goed verzorgde tweepersoonskamers op indeling.
 • Welkomstdiner, halfpension ( hier ontbijt en picknicklunch) vanaf dag 2 het ontbijt t/m dag 5 ontbijt, inlc. tafelwijn en water bij picknicklunch en welkomstdiner
 • 3 rijdagen, paardrijden volgens het programma
 • Transport van de bagage tijdens de trekdagen
 • Begeleiding van een Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Malaga luchthaven
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Malaga. Op aankomstdag verzameltransfer om17.00uur, op de dag van vertrek vlucht na 12.00 uur terug. € 55 p.p enkele reis.
 • Prive transfer mogelijk vanaf Granada, op aanvraag mogelijk
 • Reisverzekering
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • 3 x diner