Mini-trektocht te paard in de zuidspaanse bergen

Wel zin, maar niet zoveel tijd om op paardrijvakantie te gaan? Dan biedt deze standplaatsvakantie met een tweedaagse trektocht te paard de oplossing. In de Spaanse bergketen in het Zuidspaanse Andalusië

Spanje - Andalusië
Vanaf € 925
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Wel zin, maar niet zoveel tijd om op paardrijvakantie te gaan? Dan biedt deze standplaatsvakantie met een tweedaagse trektocht te paard de oplossing. Op betrouwbare en voorwaartse PRE’s, Andalusische Arabieren en verschillende kruisingen sportpaarden rijd je drie dagen door de grootse bergen van de Sierra Nevada. De eerste dag keer je terug naar stal, de volgende twee dagen maak je een kleine trektocht. Een fantastische ervaring die je nog lang zal heugen.

De Sierra Nevada is de Spaanse bergketen in het Zuidspaanse Andalusië met altijd besneeuwde bergtoppen. Het gebied telt liefst zestien bergen die boven de 3 kilometer hoog zijn. De hoogste berg draagt de naam Mulhacen en is 3486 meter hoog. Deze reus zullen wij onderweg ook zeker ontmoeten. Verder laat de route je de mooie, oude, bossen zien, hoge open weiden en de bijzondere cultuur die hier in de bergen ligt verscholen. Op slingerpaden, brede bospaden, smalle paden rijden we over zeer gevarieerd terrein. Van open zomerweiden boven de boomgrens tot de wonderlijke valleien, te paard kom je overal.

De paarden leven in hooggelegen stallen en kennen het gebied op hun duimpje. Daardoor lopen ze zelfverzekerd met je door de bergen. Wie benieuwd is naar de stokmaten van de paarden: deze variëren van 1.45 tot 1.63 meter. Met deze grootte kunnen ze zich goed door het veeleisende gebied bewegen.

Ruiters zitten comfortabel in alle gangen, stap, draf en galop. Er wordt ook veel geklommen en gedaald, waardoor de tocht niet een waanzinnig hoog tempo kent, maar over de brede, gelijkmatige bos- en ruiterpaden hebben we verschillende mogelijkheden om te galopperen. Wanneer de kansen om in galop te gaan zich voordoen, worden deze zeker gegrepen.

Bij de reis zijn vier overnachtingen in eenvoudige, maar comfortabele onderkomens inbegrepen. Drie nachten logeer je in een hotel in de buurt van de paardenstallen. Tijdens de mini-trektocht overnacht je in een hotel in het witte bergdorp Trevelez. Onderweg picknick je in de gezonde berglucht. Op de dag van aankomst is een gezamenlijk diner inbegrepen. Op de andere dagen dineer je op eigen gelegenheid.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst verzameltransfer naar het hotel, in het hotel en kennismaking met de groep en de gids. Kennismakingsdiner in een nabijgelegen restaurant.

Dag 2

Na het ontbijt worden we naar de stallen gebracht waar we de paarden leren kennen. De tocht die voor ons ligt, laten we lichtelijk afhangen van het weer en de tijd van het jaar. Bij de gemiddelde tocht van dit arrangement breng je zo’n zes uur door in het zadel. Daarbij volgen we de oude Moorse irrigatiekanalen, ruiterpaden en routes door de mooie valleien van Poqueira. Deze leiden ons naar de voet van de Mulhacen. Met zijn 3486 meter is dit de hoogste berg die het Spaanse vasteland kent. Onderweg genieten wij van een uitgebreide picknick. ’s Middags rijden we terug naar de stallen en keren wij terug naar ons hotel.

Dag 3

Deze dag trekken wij naar het witte bergdorp Trevelez. Het staat om twee dingen bekend in Spanje. Ten eerste zijn daar de overheerlijke hammen van Trevelez. Ten tweede is Trevelez het hoogstgelegen dorp van het land. ’s Morgens volgen wij oude ruiterpaden die door kastanjebossen, gaarden en terrassen boven het dorp La Taha slingeren. Na de picknick rijden we het dichte naaldbos in waar we mooi kunnen galopperen. De laatste afdaling van deze dag maken we op een zeer smal pad. Het is nodig om af te stijgen en de paarden gedurende ongeveer een kwartiertje te leiden. Na zo’n zes uur paardrijden hebben we 28 kilometer afgelegd en komen aan bij ons hotel in Trevelez waar we overnachten.

Dag 4

Op deze derde dag van paardrijden keren wij terug naar ons eerste hotel. We maken een adembenemende rit die ons naar 2300 meter tilt. Daarvoor volgen wij het Sulayr pad door prachtig eikenbos en open weideland. Boven aangekomen stijgen we af en beginnen we aan de picknick. Behalve van de heerlijkheden uit de picknickmand smullen we ook van het immense panorama. We hebben zicht op de vallei van Trevelez en de heuvels van de zuidelijker gelegen Contraviesa. In de middag laten we de open zomerweiden achter ons en rijden via de dennenbossen terug naar de stallen.
Na deze adembenemende tocht drinken wij samen een afscheidsdrankje en overnachten we in het ons vertrouwde hotel. We kijken terug op een dag waarop we zo’n zes uur heerlijk hebben paardgereden en daarbij ongeveer 25 kilometer door de bergen hebben afgelegd.

Dag 5

Na het ontbijt is het tijd voor de verzameltransfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer beperkt mogelijk alleen op aanvraag. Toeslag van € 150 hiervoor ter plaatse te betalen!

Gegarandeerd vertrek mogelijk vanaf 2 ruiters tegen toeslag van € 60 p.p. Bij min. 4 ruiters vervalt de toeslag.
Gewicht

Max. 80 kg (indien zwaarder dan op aanvraag)

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek) mogelijk vertrek vanaf 2 ruiters tegen toeslag.
Gegarandeerd vertrek mogelijk vanaf 2 ruiters tegen toeslag van € 60 p.p.
Bij min. 4 ruiters vervalt de toeslag.

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

 • 5 dagen, 4 nachten in goed verzorgde tweepersoonskamers met eigen badkamer, op indeling
 • 2 diners, halfpension (hier ontbijt en picknicklunch) vanaf dag 2 het ontbijt t/m dag 5 ontbijt, incl. tafelwijn en water bij picknicklunch en 2 diners
 • 3 rijdagen, ongeveer 5 a 6 uur uur per dag
 • Transport van de bagage tijdens de trektochtdagen
 • Begeleiding van een Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis: vlucht naar Malaga
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Malaga. Op aankomstdag verzameltransfer om 17.00uur, op de dag van vertrek na het ontbijt rond 07.00 uur, vlucht na 12.00 uur terug. € 55 p.p enkele reis.
 • Prive transfer - mogelijk op aanvraag - vanaf Granada
 • Reisverzekering
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • 2 x diner