Paardrijden in het mooie Andalusie

In het uiterste zuiden van Spanje, vlak bij Gibraltar maken we mooie dagtochten te paard die voeren door een streek die zoveel te bieden heeft aan natuur --flora en fauna-- en culinair. Met Nederlandstalige begeleiding.

Spanje - Andalusië
Vanaf € 1070
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In het uiterste zuiden van Spanje, vlak bij Gibraltar, specialiseren Ferdy en Cristina zich in endurance en ruitervakanties. Ook voor wie al eerder in Andalusië was: hun paarden voeren ons op deze tocht beslist langs de minder bekende stukken van deze prachtige streek die zoveel te bieden heeft, aan natuur --flora en fauna-- en culinair.

De tochten worden begeleid door Ferdy, een Nederlandse gids die al twintig jaar met paarden werkt, zowel polo als endurance. Nog altijd neemt hij deel aan endurance wedstrijden. Hij spreekt Engels, Duits, Nederlands en Spaans. Zijn Spaanse echtgenote Cristina verzorgt de logistiek en gebruikt haar kennis van het land en de typisch Spaanse gebruiken om de leukste adresjes te vinden voor de gasten. Zij spreekt Engels en Spaans.

De paarden zijn vooral Spaanse paarden, Arabo- of polokruisingen en enkele volbloed arabieren, maar ook een Achal-Teke en een Palomino Lusitano. Ferdy’s specialisme: endurance en polo, vind je terug in zijn paarden. Alle paarden zijn goed voorwaarts, vriendelijk en erg betrouwbaar. Ze hebben ervaring in endurance wedstrijden en zijn verkeersmak. Er wordt gereden met comfortabele Engelse of trekkingzadels, met kleine zadeltassen.

Voorbeeldprogramma

5 dagen / 4 nachten en 3 dagen paardrijden

Dag van aankomst

De vakantie begint op de luchthaven van Malaga, waar een eventuele verzameltransfer is geregeld. Tijdens de reis wordt de vakantie besproken. De accommodatie bevindt zich in het kleine dorpje "San Enrique". Dit dorp is beroemd vanwege de verschillende polovelden (op loopafstand van het hotel) en hun paarden. Tijdens het poloseizoen zijn er meer dan duizend polopaarden en hun stalknechten rond het gebied en er is altijd een wedstrijd of trainingssessie te zien. "Venta Manolo" is een familiehotel in het land (slechts vier slaapkamers voor gasten). Venta is de naam in het Spaans voor de traditionele pensions waar reizigers zijn gestopt om paarden te voeden, te eten, te slapen en proviand te kopen voor hun reizen. Deze herberg is zeer authentiek, het is gerestaureerd maar nog steeds houden de sfeer .... in de zomer zult u genieten van hun terras, in de winter hun open haard. Het eten is gewoonweg heerlijk. Het is slechts 15 minuten rijden naar de stallen en 10 minuten rijden naar het strand. strand van Torreguadiaro an Puerto de Sotogrande op 7 autominuten. Afhankelijk van het seizoen is er ook een kans om te upgraden naar het strandhotel in het kleine dorp "Torreguadiaro" (20 minuten rijden naar de stallen)

Overige dagen

Er is geen vaste route voor deze rit, het rijden is flexibel om tegemoet te komen aan de wensen en doelen van elke renner voor zijn verblijf. Een voorgestelde route: meestal komen we om 10:00 uur om te rijden. Hacks zullen in het nabije nationaal park en buurt zijn, opties zijn enorm. Het landgoed heeft een indrukwekkend oppervlak van 1500 hectare met eeuwenoude pijnbomen en kurkeiken, het typische mediterrane bos. Tijdens onze reizen zult u genieten van enkele van de meest magnifieke uitzichten in de omgeving - de ontzagwekkende blauwe bergen van Casares, de vallei vol met bloemen of een uitgestrekt grasland waar paarden en koeien rustig grazen. Alle routes bieden ons de mogelijkheid voor spannende galopaden, totale vrijheid ervaren in het zadel, gecombineerd met de schoonheid van de natuur. Elk seizoen veranderen de kleuren, de bloem wemelt en het contrast in het landschap is ongelooflijk met zijn speciale licht. Rond 13:30 hebben we een picknick lunch en stoppen we voor rust. We rijden opnieuw voor het eten. Er is altijd de mogelijkheid om de Spaanse hengst Indu te berijden als we terugkomen naar de stallen. Mochten er extra wensen zijn of specifieke vragen met betrekking tot de vele activiteiten die in de omgeving geboden worden (ook voor niet-ruiters!): laat het dan weten, Ferdy en Cristina regelen graag een programma op maat. Ook een strandrit naar Gibraltar behoort tot de mogelijkheden.

Dag van vertrek

Afhankelijk van het uur van vertrek, en de drukte van het seizoen, bepalen we of er nog de mogelijkheid is voor een korte rit in de buurt van de finca. Daarna verzameltransfer naar de luchthaven en afscheid. Ivm de warmte wordt er van 15-06 t/m 01-09 niet gereden!

(*) Alle prijzen per persoon

Optionele mogelijkheden:
* Extra dag paardrijden van 5-7 uur € 150
* Strandrit, ipv normale buitenrit € 70 ter plaatse betalen. Bij een min. van 3 ruiters mogelijk in overleg ter plaatse. Niet mogelijk tussen 15-06 en 01-09

Upgrades accommodatie:
* Toeslag strandhotel Beach Hotel Patricia, in plaats van Venta Manolo: € 30 p.p.p.n. (In tweepersoonskamer) Drankjes zijn dan niet inbegrepen bij het diner
* Toeslag eenpersoonskamer Hotel Patricia € 35 per nacht op basis van half pension
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Op aanvraag vanaf 9 jaar, indien voldoende ervaring en onder begeleiding van een volwassene.

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 6 ruiters (in groep max. 8 ruiters) (3 weken voor vertrek)

Extra info Ruimbagage / handbagage

Ruimbagage max. gewicht 15kg (70x40x40) en een rugzak als handbagage toegestaan. Indien meer bagage op aanvraag!

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

  • 5 dagen / 4 nachten in Beach Hotel, Milla de Plata Tweepersoonskamer met eigen badkamer
  • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, incl water en tafelwijn bij diner.
  • 3 dagen paardrijden 5 a 7 uur per dag, behalve op aankomst- en vertrekdag, dan wordt er niet gereden
  • Nederlands-, Engels- en Duitstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen-en terugreis
  • Verzameltransfer luchthaven Malaga of Jerez (€ 55 per persoon enkele reis, ter plaatse te betalen - toeslag voor transfers tussen 20.00 uur 's avonds en 08.00 uur 's ochtends € 15,- p.p. extra) Ruimbagage max. gewicht 15kg (70x40x40) en een rugzak als handbagage toegestaan. Indien meer bagage op aanvraag!
  • Overige drankjes.
  • Drankjes in Hotel bij het diner bij upgrade naar Hotel Patricia
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering