Paardrijden op het strand in Andalusië

Dit programma is met name geschikt voor jonge ruiters dat paardrijden wil combineren met strand en 's avonds wil uitgaan in een Spaans stadje. Elke dag wordt een andere route gekozen door naaldbossen, weiden of op het strand

Spanje - Andalusië
Vanaf € 1595
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De locatie biedt paardrijtochten in dit mooie gedeelte van Andalusië, de Costa de la Luz. Hier vindt u nog het echte Andalusië met levendige vissersdorpjes aan de Atlantische Oceaan. Het stadje waar u verblijft ligt centraal in een groot natuurpark van 5000 hectare. Aan de lange boulevard langs het strand vindt u volop bars en restaurants.


Tijdens de standplaatsvakantie verblijft u in een nette en ruime tweepersoonskamer in een comfortabel 3* familie hotel, 50 meter van de boulevard en het 1 kilometer lange strand. Alle kamers hebben 2 eenpersoonsbedden,badkamer, airconditioning, tv en internetaansluiting. De meeste kamers hebben geheel of gedeeltelijk zeezicht en een balkon. Een kamer op indeling kan geboekt worden, er is dan geen eenpersoonskamertoeslag. Eenpersoonskamers zonder toeslag zijn mogelijk in het laag- en middenseizoen.


Ontbijten kan op de kamer, Lunchen gebeurt na het paardrijden in een lokale tapas bar. Het diner met typische Andalusiische gerechten gebruiken we in verschillende restaurants in het plaatsje.

De stallen zijn ongeveer 5 minuten verwijderd van het stadje, de paarden staan vrijwel het gehele jaar buiten. Steve en Caroline beschikken over ongeveer 15 paarden, voornamelijk Andalusisch-Arabier kruisingen (stokmaat 1.45-1.60m). Ze hebben een vriendelijk karakter en zijn goed voorwaarts. De paarden worden voor u gepoetst, maar na het rijden dienen de ruiters zelf hun paard te verzorgen. U rijdt 5 dagen 4 tot 5 uur per dag, onderbroken doro een korte drinkpauze bij een barretje. Elke dag wordt er een andere route gekozen, door de naaldbossen, over weiden of over kilometers lange zandstranden waar de paarden (en ruiters) zich helemaal kunnen uitleven. Voor alle paarden zijn er Engelse zadels. Na het paardrijden is er tijd om te zwemmen, surfen, duiken, wandelen, fietsen of kanoën (buiten het toeristenseizoen niet alles mogelijk). De gemiddelde temperatuur schommelt tussen 15° C (winter) en 32° C (zomer). In juli en augustus kunnen de ritten ingekort worden om de heetste tijd van de dag (tussen 14.00 - 16.00 uur) te vermijden. U dient een gevorderd ruiter te zijn met buitenrijervaring, in vergelijking met andere programma’s wordt hier veel gegaloppeerd. Het programma is met name geschikt voor een jong publiek dat paardrijden wil combineren met strand en ‘s avonds uitgaan in een Spaans stadje met nog weinig niet-Spaanse toeristen.

Voorbeeldprogramma

Niet mogelijk te boeken in de periode van 16-07 t/m 20-08 ivm de warmte in die periode.

Dag 1

Om 14.30 uur verzameltransfer vanaf de luchthaven van Malaga naar het kustplaatsje ( ong. 2 – 2 ½ uur).Diner waarbij het weekprogramma wordt doorgenomen.

Dag 2

U wordt elke rijdag om 09.30uur opgehaald bij het hotel en naar de paarden gebracht ( 5 minuten per auto). Vandaag gaat de tocht door een mooi pijnbomenbos naar de 17e eeuwse Mecca toren met zicht over Cape Trafalgar. Op deze introduktierit leert u uw paard beter kennen.

Dag 3

Vandaag de eerste strandrit. Door het pijnbomenbos naar het Hiernabuena strand met vele mogelijkheden om te galopperen.

Dag 4

We rijden naar de kliffen die over het plaatsje uitkijken. Prachtige vergezichten over de kust, de achterliggende bergen en met helder weer tot aan Noord Afrika.

Dag 5

Een vrije dag. Mogelijkheid voor een optionele excursie naar de Koninklijke Spaanse Rijschool in Jerez, met daarna bezoek aan een ruitershop, het Koetsenmuseum of een sherryproeverij.

Dag 6

Vandaag rijden we naar de plaats van de beroemde zeeslag waar Lord Nelson het leven liet bij Cape Trafalgar. We volgen de kust naar El Palmar, de meeste tijd over het strand, genietend van de galoppades.

Dag 7

Een dag over brede eindeloze zandpaden met veel mogelijkheden om te galopperen. Over de klippen van Los Canõs de Meca terug naar de stallen.

Dag 8

Om 08.30 uur verzameltransfer naar de luchthaven van Malaga, check in vanaf 11.00 uur (vertrek 12.00 uur).

Het 5-daagse arrangement is ook mogelijk te boeken dit bestaat uit:

5 dagen / 4 nachten en 3 dagen paardrijden 4 a 4,5 uur per dag.

(*) Alle prijzen per persoon

Het is niet mogelijk een kamer op indeling te boeken in de periode van 30-04 t/m 01-10

Upgrades 8-daags arrangement:
 • Een kamer met balkon is mogelijk bij te boeken tegen een toeslag van € 90 per kamer
 • Ontbijt is mogelijk bij te boeken tegen een toeslag van € 60 per persoon
 • Eenpersoonskamer toeslag:
laagseizoen € 130 per kamer
middelseizoen € 175 per kamer
middel-hoogseizoen € 245 per kamer
hoogseizoen € 395 per kamer

Upgrades 5-daags arrangement:
 • Een kamer met balkon is mogelijk bij te boeken tegen een toeslag van € 55 per kamer
 • Ontbijt is mogelijk bij te boeken tegen een toeslag van € 30 per persoon
 • Eenpersoonskamer toeslag:
laagseizoen € 75 per kamer
middelseizoen € 115 per kamer
middel-hoogseizoen € 170 per kamer
hoogseizoen € 240 per kamer
Gewicht

Max. 85 kg

Leeftijd

Geen min. Leeftijd, wel pas vanaf 150cm en ruime ervaring, indien jonger dan 18 onder begeleiding van een volwassenen.

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max. 5 ruiter (3 weken voor vertrek)

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten OF 5 dagen/4 nachten in tweepers.kamer met eigen badkamer
 • Tapaslunch en een diner tijdens paardrijdagen
 • 5 dagen OF 3 dagen paardrijden, 4 à 4,5 uur per dag
 • Engels sprekende begeleiding
 • Dagelijks vervoer heen en terug naar de paarden (=5 min.)
 • Verzameltransfer luchthaven Malaga (AGP) v.v (aankomst voor 14.00 uur, vertrek vlucht na 13.00 uur (inchecken vanaf 11.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Drankjes
 • Ontbijt
 • Lunches en diner op de vrije dag
 • Excursie naar de stallen van de Spaanse Rijschool in Jerez
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Transfer van en naar de luchthaven op andere tijd dan de verzameltransfer, ter plaatse betalen
 • Reis-/ annuleringsverzekering
 • Toeslag voor kamer met balkon