Paardrijden met Nieuwjaar door de Spaanse Extremadura

Deze korte stationaire paardrijvakantie in Spanje biedt drie dagen paardrijden in Extremadura waarin ook Unesco Wereld Erfgoed is te ontdekken. De ritten voeren door spectaculair landschap waar ruige geschiedenis ligt.

Spanje
Vanaf € 2150
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze korte stationaire paardrijvakantie in Spanje biedt drie dagen paardrijden in Extremadura waarin ook Unesco Wereld Erfgoed is te ontdekken. De ritten voeren door spectaculair landschap waar ruige geschiedenis ligt. Je rijdt op PRE ’s en Spaans-Arabische kruisingen die op de boerderij zijn geboren en opgeleid.

Extremadura ligt in het Spaanse binnenland dat grotendeels nog onontdekt is door het massatoerisme. Maar in dit woeste landschap ligt een schat aan historie. De twee belangrijkste steden in Extremadura zijn Cáceres en Mérida. Beide zijn opgenomen in de Wereld Erfgoedlijst van Unesco.

Mérida is een heus spektakel. De stad herbergt een historisch complex met een Romeins theater en een amfitheater dat 8 eeuwen voor Christus was gebouwd.

Cáceres heeft een goed bewaard middeleeuws centrum dat op de Unesco Wereld Erfgoedlijst staat. Het is omgeven door Moorse muren. De straten worden nog gevormd door middeleeuwse keien. Je vindt er gefortificeerde huizen en paleizen uit de Renaissance.

Wild

In aanvulling op deze culturele verrassingen kent de regio ook een buitengewoon wildleven. En de landschappen zullen vanuit het zadel een nog diepere indruk op je maken. Gids Emilio begeleidt je er doorheen. Hij heeft 30 jaar ervaring als gids en is daarmee een ruim ervaren ruiter. Hij weet ook de juiste matches tussen paard en ruiter te maken.

Paard en ruiter

De paarden zijn goed getraind en gemakkelijk te rijden. Het tuig bestaat uit Engelse zadels gevuld met siliconen en Engelse hoofdstellen. Kleine zadeltasjes worden voor aan het zadel vastgemaakt. Van ruiters wordt verwacht dat zij op halfgevorderd of hoger niveau paardrijden. Dat betekent dat je comfortabel zit in stap, draf en galop. Je hebt een onafhankelijke zit. De tochten duren vier tot zeven uur. Het is aan te raden als fitte ruiter aan dit arrangement te beginnen

Verblijf

Tijdens je verblijf maak je een volle dagtocht en twee halve dagtochten. Daarbij rijd je door onder meer kurkeiken bossen en grote weiden die in het Spaans Dehesa heten. Deze Dehesa vormen het kenmerkende landschap van de Extremadura.

De lunch wordt meestal buiten gebruikt en is – heel Spaans – uitgebreid, inclusief wijn. ‘s Avonds dineer je in het hotel.

Deze korte paardrijvakantie is een geweldige combinatie van mooie tochten te paard, plezier en interessante uitstapjes maken naar het culturele erfgoed van de streek.

Voorbeeldprogramma

Dag 1:

Aankomst op het vliegveld en transfer naar het hotel op zo’n 2,5 uur rijden. Welkomstdiner met de gidsen die uitleg geven over de regio en de ritten te paard.

Dag 2:

We maken een halve dagtocht die eerst door een van de best bewaarde Mediterrane bossen voert. We rijden over glooiende heuvels en door het klassieke Dehesa-landschap. We lunchen op het platteland met een voorgerecht, hoofdgerecht, salade en vers fruit. Koffie, thee en goede wijn zijn bij de lunch inbegrepen. ’s Middags bezoeken we Cáceres waar we met de auto naar toe rijden. De oude stad is middeleeuws en er staan paleizen uit de Renaissance-tijd. Je waant je in een andere tijd. Niet voor niets heeft de immens populaire serie ‘Game of Thrones’ deze stad als filmlocatie gekozen.

Dag 3:

Na het ontbijt stijgen wij op voor een enerverende ochtendrit in de omgeving. We genieten nog eenmaal van het paardrijden in de open velden en het zicht op het grazende vee dat overal is te zien. De picknicklunch in de buitenlucht bestaat uit een formidabele paella en goede wijn. In de middag hebben we tijd om de historische stad Trujillo te bezoeken. Ook deze is ontdekt door de filmcrew van ‘Game of Thrones’ die net zoals in Cáceres regelmatig opnamen maakt. Trujillo kent een mengelmoes van culturen. Zo ontdek je overblijfselen uit de Romeinse tijd en boven in de stad ligt een spectaculair kasteel. Dat werd gebouwd in de 10e eeuw door Moren. De Spaanse veroveraars legden in de 16e eeuw het centrale plein aan. Het beeld van paard en ruiter van Pizarro siert het plein. Neem de tijd om deze geweldige stad goed te verkennen. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4:

We maken in de ochtend eerst een tocht die door een van de best bewaarde Mediterrane bossen voert. We rijden over glooiende heuvels en door het klassieke Dehesa-landschap. We lunchen op het platteland met een voorgerecht, hoofdgerecht, salade en vers fruit. Koffie, thee en goede wijn zijn bij de lunch inbegrepen. S Middags gaat de tocht verder langs oude veewegen die' Cañadas Reales 'worden genoemd. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5:

Na het ontbijt is het tijd voor het afscheid en de transfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Minimaal 10 jaar en ervaren ruiter

Aantal deelnemers:

Min. 2 en max.10 ruiters (3 weken voor vertrek).

Over Spanje

Spanje is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen en valleien, door de bossen of paardrijden over het strand. Spanje te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Zowel de gevorderde beginner als de vergevorderde ruiter vindt hier wel een ruitervakantie die past. Een goede basisconditie is wel belangrijk. Bij paardrijtochten in de bergen kan het wel eens zijn dat je ook naast het paard een stuk moet wandelen.

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten op indeling in een twee pers kamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt incl. tafelwijn
 • 3 dagen paardrijden, 3 tot 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven Madrid (aankomen voor 14.30 uur, vertrekken na 14.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Tussendoortjes buiten de maaltijden
 • Eventuele entree tickets monumenten / musea
 • Reis-/annuleringsverzekering