Ervaar fascinerend Zuid Afrika te paard in een Big five reservaat

Een safari-trip van acht dagen waarvan je er zeven in het zadel doorbrengt in het Entabeni natuurreservaat te Zuid-Afrika. Deze trip laat je de mooiste plekken zien en je rijdt door zeer gevarieerde landschappen.

Zuid-Afrika
Vanaf € 3520
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden in Zuid-Afrika kan in het Entabeni natuurreservaat in Waterberg op zo’n drie uur rijden van Johannesburg. Een malariavrij gebied van 22000 hectare groot nodigt in wezen uit om je voeten in de stijgbeugels te zetten en te paard door het land te crossen. Een safari-trip van acht dagen waarvan je er zeven in het zadel doorbrengt laat je de mooiste plekken zien en je rijdt door zeer gevarieerd landschappen. Authentiek zijn de gigantische steile rotswanden in het landschap waar je langs zult rijden. Je slaapt op verschillende locaties.

Het gebied is fenomenaal om doorheen te rijden, met natuurlijke waterbronnen waar je heerlijk helder water treft en uitdagende paden om te beklimmen danwel af te dalen. Gemiddeld rijd je vier tot vijf uur per dag. Logeren doe je in uitstekende tenten en comfortabele lodges waar je zalig kunt ontspannen. Leer bij de ‘braai’ (soort barbecue) de smaak van Zuid-Afrika kennen en neem een glaasje overheerlijke Zuid-Afrikaanse wijn.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Transfer vanaf het vliegveld naar het wildreservaat op zo’n 2,5 uur autorijden. Noordwaarts naar Waterberg, Werelderfgoed waar je wordt verwelkomd door het team. Bij het tentenkamp in het wild krijg je een drankje voor je je opfrist voor de lunch. Korte briefing over de komende dagen en kennismaking, zodat helder wordt op wat voor een paard je wilt rijden. ’s Middags is het tijd voor een rit naar het wild, een gamedrive, in een safari-voertuig. Bij terugkomst op het kamp wordt het 3-gangen-diner geserveerd.

Dag 2

Vroeg op en ontbijt in de tentenlodge waarna je een transfer naar de paarden krijgt. Na de veiligheidsinstructies rijd je naar Pedi Village. Je bagage wordt naar je volgende onderkomen vervoerd door het supportteam. Na zo’n 2,5 uur paardrijden rust je uit op een mooie lunchplek. Daarna stijg je weer op en trek je verder naar Pedi Village waar je na een paar uur paardrijden nog voor zonsondergang bij het geluid van Afrikaanse drums arriveert. Drankjes staan al voor je klaar terwijl je de leeuwen in de verte hoort. Met wat geluk zie je ’s avonds vlakbij je onderkomen buffels drinken. Na een diner bij kaarslicht breng je de nacht door in een traditionele Pedi-hut zonder in te boeten aan comfort. Pak je bagage alvast in voor het logistieke team dat je spullennaar de volgende bestemming brengt.

Dag 3

Koffie, thee en een licht ontbijt wordt geserveerd op de kamer. Geniet voor je weer opstijgt van het zicht op het reservaat. Eenmaal in het zadel rijd je door wild gebied en hopelijk zie je buffels, gnoes, zebra’s, giraffen en ander iconisch wild in het reservaat zwerven. Als je op het fly-camp aankomt dat op miraculeuze wijze is opgezet door het supportteam, word je verwelkomd met een late lunch. Het kamp vormt het onderkomen voor de komende twee nachten. Douches staan klaar als je terugkomt van de middagrit te paard waarbij je het reservaat verkent. Drie-gangen-diner bij kaarslicht en een knapperend vuurtje worden voor je klaargezet. Met een gin-tonic in de hand geniet je van de spectaculaire zonsondergang.

Dag 4

Je ontwaakt op het geluid van de bush die weer tot leven is gekomen. Heet water kookt op het vuur. Een licht ontbijt wordt geserveerd waarna je opstijgt om nieuw terrein in het reservaat te verkennen. Na 2,5 uur paardrijden in de ochtend rijd je terug naar het kamp voor de lunch. Weers- en seizoensafhankelijk wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd voordat je gaat paardrijden of anders bij terugkomst. De vroege middag is gereserveerd voor ontspanning bij het kamp. Lees een boek in de hangmat die in de schaduw hangt. In de middag maak je een mooie paardrijtocht tot een punt in de bush waar je geniet van een drankje met eindeloze vergezichten bij zonsondergang. Terugkeer naar het kamp met lantaarns en ontspan bij het kampvuur voordat je aan het diner begint. Bagage inpakken voor een nacht om naar de nieuwe locatie te verhuizen. Overnachting in het fly-camp.

Dag 5

Geniet tijdens het lichte ontbijt nog van het uitzicht op deze plek en stijg dan op om naar het hoogste klif van het reservaat te rijden. Het vertrek is vroeg om de hitte van de dag te ontlopen. Je rijdt en loopt deels over de steilste weg in de Zuid-Afrikaanse Yellowwood-kloof. Die verdeelt de lagere en hogere kliffen die worden gescheiden door rotsformaties. Een supportwagen rijdt mee voor de ruiters die de steilste passages liever niet te voet met hun paard afleggen. Je pauzeert op een schitterende plek voor de lunch. Hier liggen rotsmeertjes waar je seizoensafhankelijk kunt zwemmen. Neem voor de zekerheid je zwemspullen mee in je zadeltas. Na de afdaling kom je op open veld met wild. Je zet de tocht voort en klimt over rotsachtig terrein die je paard gemakkelijk bedwingt. Op een adembenemende plek met zicht op het gehele reservaat geniet je van een zalig diner. Overnachting onder de blote sterrenhemel. Als het weer het niet toestaat alleen onder klamboe, anti-muggennet, te slapen, worden tenten opgezet.

Dag 6

We verlaten deze prachtige locatie na het ontbijt en rijden naar de bovenste heuvels die bekend staan om hun open velden en meanderende valleien. We rijden langs grote kuddes zebra’s, gnoes, elanden en giraffen. We steken een meer over naar de lodge waar wij de komende twee nachten verblijven. Je arriveert daar tegen lunchtijd. Geniet van een welverdiend bad of een douche en het zwembad. Massages zijn beschikbaar. Een traktatie aan jezelf na een paar dagen in het zadel. Voor je middagrit krijg je een lunch en ’s avonds geniet je van het diner in de lodge. Overnachting in de lodge aan het meer.

Dag 7

Vandaag kan je in de vroege ochtend, voor het ontbijt, een gamedrive in een safari-voertuig maken of een bushwandeling maken. Daarna is je paard klaar voor een tocht van 2,5 tot 3 uur. Je ontdekt de verborgen gebieden van het reservaat die ontoegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Op zoek naar exclusieve diersoorten zal je gids je op sporen en tekens wijzen die je dieper in de steeds dichter begroeider bush tegenkomt. Voor de lunch en tijd om uit te rusten keer je terug naar de lodge. Tijdens de middagtocht ga je op zoek naar Nijlpaarden en als de zon ondergaat rijd je terug naar de lodge. Diner rond het kampvuur.

Dag 8

In de vroege morgen na iets lichts te hebben gegeten, maak je je laatste ochtendrit . Je kunt naar boven rijden, naar de hoogste heuvel van het reservaat, of je rijdt naar het lager gelegen deel, afhankelijk van hoe de dieren trekken, of het weer of de tijd van je terugvlucht. Misschien kan je een gamedrive maken voordat je te paard gaat. Pak je bagage in de ochtend in; die wordt door het transportteam vervoerd naar het vliegveld. De chauffeur verzorgt jouw transfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 95 kg

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 6 ruiters(3 weken voor vertrek)

Over Zuid-Afrika

Paardrijden in Zui-Afrika heeft heel veel te bieden. Rijden in een Natuurreservaat met authentieke steile rotswanden en een zeer gevarieerd landschap met natuurlijke waterbronnen en uitdagende paden om te paard te beklimmen en af te dalen. Het is mogelijk de Big Five te paard te spotten: Leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard. Het aantal olifanten in Afrika gaat nog steeds achteruit. Verschillende nationale parken en privé natuurreservaten hebben zich ten doel gesteld om de olifant te beschermen in zijn natuurlijke omgeving. Een privé natuurreservaat legt de nadruk op de olifanten, maar we zien ook o.a. krokodillen, neushoorns, leeuwen, giraffen, zebra’s , blauwe wildebeest, gemsbokken, elanden en talloze vogels. Leeuwen en luipaarden worden om veiligheidsredenen nooit van dichtbij te paard opgezocht, deze dieren kun je zien tijdens een game drive in een landrover.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten met verblijf in lodges en een kamp
 • Volpension: vanaf aankomstdag lunch t/m vertrekdag het ontbijt incl. thee en koffie
 • Standaard alcoholische en niet-alcoholische drankjes tijdens verblijf in fly-camp
 • 7 dagen paardrijden volgens programma, 4 tot 5 1/2 uur per dag (op vertrekdag minder)
 • Engels- en Duitstalige begeleiding
 • Gamedrive op dag 1

Exclusief

 • Heen en terugreis naar Johannesburg (JNB)
 • Transfer luchthaven Johannesburg € 280 p.p. retour
 • Alle drankjes tijdens de lodgedagen
 • Fooien
 • Extra gamedrive
 • Night drive