Een avontuur te paard in het Andesgebergte van Argentinië

Welkom in Argentinië, het land van paarden. We nodigen je uit om het unieke karakter van dit land te ontdekken. We rijden langs de oude Incasporen door het Andesgebergte in het noordwesten van Argentinië.

Argentinië
Vanaf € 2415
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Welkom in Argentinië, het land van paarden. We nodigen je uit om het unieke karakter van dit land te ontdekken. We rijden langs de oude Incasporen door het Andesgebergte in het noordwesten van Argentinië. Het is de ideale omgeving voor een onvergetelijke reis. We rijden naar plekken die alleen bereikbaar zijn te paard. De indrukwekkende landschappen en de diversiteit aan klimaten tonen de adembenemende contrasten van de regio. Zo ontdekken we de tropische wouden met de kristalheldere beekjes van de Lerma Vallei, de Calchaquí woestijn met haar bontgekleurde bergen en de Cafayate Creek met haar door water en wind geërodeerde heuvels. We trekken te paard tot op een hoogte van 3.000 meter waar we de thuishaven vinden van de Andes-condor.

Paradijselijke nachten tijdens een onvergetelijke paardrijdtrektocht
Als de zon ondergaat, wordt de hemel van het Andesgebergte bedekt met de spectaculaire sterrenpracht van het zuidelijk halfrond. Er is nauwelijks een mooiere omgeving denkbaar om te ontspannen. Kom tot rust in het kamp terwijl het kampvuur de duisternis vult en je kan genieten van een kopje koffie, thee of mate. Het is de ideale sfeer om de eindeloze geest van de natuur te ervaren en nieuwe vrienden te maken voor het leven.

Een bijzonder avontuur te paard

Het reisprogramma draait helemaal rondom de paarden. Het is geschikt voor ruiters die in een goede conditie zijn en in staat zijn om het paard stapvoets te laten lopen, maar ook in draf en galop. We zullen dan ook doorlopend genieten van deze trektocht te paard terwijl we gedurende enkele dagen helemaal opgaan in de natuur.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op de luchthaven in Salta. Daar worden we om 16.00 uur opgepikt om een bezoek te brengen aan het MAAM (Museum of High Altitude Archaeology). Hier krijgen we een eerste aanblik op historische items van de Inca’s die gevonden werden op de top van de Llullaillaco vulkaan (6.730 meter). Ook is er een bijzondere verzameling van de best bewaarde mummies ter wereld. Na dit indrukwekkende bezoek gaan we naar ons hotel waar we kennis maken met onze gids tijdens een heerlijk welkomstdiner.

Dag 2

Na het ontbijt worden we opgehaald. Tijdens de rit rijden we langs het Cuesta del Obispo met haar adembenemende uitzichten en door het Cardones Nationaal Park waar we guanacos kunnen zien. Bij aankomst in Piedra del Molino (3.348 meter hoogte) ontmoeten we onze paarden en de cowboys. Na de lunch stappen we op onze paarden en kan onze paardrijdtocht echt beginnen. Op deze grote hoogte rijden we zuidwaarts naar Peñas Blancas (2.760 meter) waar we de nacht zullen doorbrengen. Onderweg komen we oog in oog met kuddes wilde ezels die lang geleden werden bevrijd door de Spaanse veroveraars.

Dag 3

Na ons ontbijt stappen we terug in het zadel. Vandaag rijden we langs de levensader die al eeuwenlang door deze vallei loopt. Onderweg zien we kleine huizen die gemaakt zijn van modder en archeologische overblijfselen van oude nederzettingen. We rijden in westelijke richting tot we bij de zeer steile Chilo hellingen komen die twee valleien verdelen. We zullen hier genieten van een geweldig uitzicht waarbij we ons één voelen met de natuur. We eten onze lunch in een droge rivierbedding die perfect geschikt is voor galop. Later die dag zullen we nog stoppen bij eeuwenoude tekeningen die in een ver verleden zijn gemaakt door lokale indianen. Bovendien bezoeken we de actieve ranch Isonzo waar het authentieke leven intact is gebleven en Leuco Burgos waar geitenkaas wordt gemaakt op de wijze zoals dat eeuwenlang gebeurt.

Dag 4

Vandaag rijden we vooral in zuidelijke richting waarbij we Yaslaguala passeren waar de enorme cactussen overal verspreid staan. Na het middageten rijden we verder te paard naar de stad Amblayo waar we ook de nacht zullen doorbrengen. Deze plek heeft slechts 150 inwoners en het belangrijkste vervoermiddel is… te paard. Het is een bijzondere ervaring om een stad binnen te komen met vrijwel geen auto’s. We sluiten deze dag af met een welverdiende nachtrust in een lokaal hotel.

Dag 5

Na het ontbijt genieten we van dit pittoreske stadje. We bezoeken een oude kapel met haar schilderijen uit de 17de eeuw. Na de lunch rijden we te paard naar de uitlopers van de Sierra Pelada. Deze veelgekleurde heuvels zijn uniek om te zien. We zullen ook in galop rijden langs de Río Salado. Aan het einde van de middag keren we terug naar Amblayo voor een traditionele geitbarbecue en de overnachting.

Dag 6

Vandaag wordt een dag van uitersten. We zetten onze paardrijdtocht verder in oostelijke richting waarbij we de Dead Lion woestijn doorkruisen. Als we op een hoogte aankomen van circa 3.000 meter zullen we wellicht de kans krijgen om een condor te zien. Onze afdaling brengt ons door het dichte woud van de Lerma Vallei. Als de zon ondergaat zullen we aankomen in het kamp van El Churqui op een hoogte van 1.960 meter. Daar wacht een heerlijke maaltijd op ons en zullen we ook de nacht doorbrengen.

Dag 7

Na een rustige nacht en een lekker ontbijt vertrekken we te paard naar La Viña. We rijden langs de Las Pircas stroom met haar paden die al eeuwenlang worden gebruikt. Het is zelfs nog steeds de enige vorm van communicatie voor de lokale bevolking. Bij aankomst in La Viña nemen we afscheid van onze paarden en worden we opgepikt door een minibus. Na een rit van twee uren komen we aan in Salta waar we inchecken in ons hotel en genieten van het afscheidsdiner.

Dag 8

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht naar Buenos Aires. Na het inchecken in ons hotel zullen we de lokale iconen kunnen ontdekken waaronder de tango, het Plaza de Mayo, het balkon van Casa Rosada en Eva Peron. ’s Avonds kan je (optioneel) genieten van een tangoshow met diner en zelfs een tangoles, om daarna moe en voldaan te overnachten in het hotel.

Dag 9

Op deze laatste dag ontbijten we in het hotel, wat ook meteen het einde betekent van dit geweldige avontuur.

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar USD 1990 p.p, vanaf 6 ruiters
Eenpersoonskamertoeslag USD 195

Indien er minder dan 6 ruiters zijn op een tocht, kan de reis toch doorgaan tegen een Kleine groep toeslag:
*voor 2 tot 3 ruiters USD 390
*voor 4 tot 5 ruiters USD 180
Gewicht

Max. 95 kg

Aantal deelnemers

Min. 6, max. 14 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Argentinië

Je kunt Argentinië ontdekken door trektochten te paard. Of je kiest voor een standplaatsvakantie waarbij je gevarieerde stertochten maakt. Het enorme land kent verschillende regio’s met elk zijn eigen sfeer en kenmerken.

De indrukwekkende landschappen en de diversiteit aan klimaten tonen de adembenemende contrasten van Argentinië. Zo ontdekken we de tropische wouden, woestijn, bergen en heuvels te paard.

Paradijselijke nachten tijdens een onvergetelijke paardrijtrektocht

Als de zon ondergaat, wordt de hemel van het Andesgebergte bedekt met de spectaculaire sterrenpracht van het zuidelijk halfrond. Er is nauwelijks een mooiere omgeving denkbaar om te ontspannen. Kom tot rust in het kamp terwijl het kampvuur de duisternis vult en je kan genieten van een kopje koffie, thee of mate. Het is de ideale sfeer om de eindeloze geest van de natuur te ervaren en nieuwe vrienden te maken voor het leven.

De trektochten zijn geschikt voor de ervaren ruiters met een goede basis conditie.

Ook is het mogelijk om te verblijven op een echte Argentijnse ‘estancia’ en echt werkend landbouwbedrijf op immens grote schaal waar paarden worden gefokt en waar vee opgroeit op immens grote weilanden. Dit is het land van de gaucho’s, de Zuid-Amerikaanse cowboys. Maar ook het land van de polosport! Ontdek veelzijdig Argentinië tijdens een verblijf er middenin. De overnachtingen tijdens dit verblijf is op de luxe ranch zelf met zeer mooi ingerichte kamers.

De paarden in Argentinië zijn criollo’s, Peruaanse paso’s en kruisingen. De criollo’s zijn traditioneel de paarden van de gaucho’s: wendbare, moedige werkpaarden. De Peruaanse paso’s worden ter plaatse gefokt. Door hun extra gang zijn deze paarden bijzonder comfortabel, ook nog na vele uren in het zadel!

Argentinië belooft een bijzonder avontuur te paard!

 • 9 dagen/8 nachten (5 nachten in cabins meestal met douche en toilet, 2 nachten in twee- of driepersoonskamers in boutique hotel in Salta (hoteldelvirrey.com.ar of vergelijkbaar) en in 1 nacht in hotel Tribeca of vergelijkbaar in Buenos Aires (www.tribecahoteles.com)
 • Volpension tijdens paardrijgedeelte vanaf dag 1 diner t/m dag 8 het ontbijt, inclusief frisdranken en tafelwijn
 • 6 dagen paardrijden 5 tot 6 uur per dag
 • Diverse transfers
 • Engelstalige gids, gaucho begeleiders
 • Paarden, zadeltassen, pakezels, kampeerspullen, kookspullen en tafelgerei. Eerste hulp kit met satelliettelefoon en zuurstofflessen
 • Bagage max. 20 kilo per persoon plus zadeltassen

 • Internationale en binnenlandse vluchten met aankomst dag 1 voor 16.00 uur in de luchthaven van Salta, terug op dag 8 ochtendvlucht Salta – Buenos Aires, dag 9 vlucht Buenos Aires – huis
 • Reis- en ziektekostenverzekering
 • Fooien en alle andere, niet genoemde, kosten
 • Verzameltransfers in Buenos Aires USD 60 (ca. EUR 49) per auto voor 1-3 personen enkele reis