De Santa Catarina Gaucho Trail

Tijdens de Gaucho Trail maken we kennis met het leven en de cultuur van de gauchos (Zuid-Amerikaanse cowboys). Regelmatig zullen we ze tegenkomen en helpen met het samendrijven van hun koeien. Plezier voor ons, werk voor hun.

Brazilië
Vanaf € 2761
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De staat Santa Catarina in het zuiden van Brazilië is het land van de gauchos, de Zuid-Amerikaanse cowboys. Op hun onafscheidelijke paard, de inheemse criollo, drijven zij dagelijks het vee naar en van de weiden. Tijdens de Gaucho Trail maken we kennis met het leven en de cultuur van deze stoere mannen. Regelmatig zullen we ze tegenkomen en een handje helpen met het samendrijven van hun koeien. Voor hen werk, voor ons puur plezier.

We rijden over hoogvlaktes ( 1000m boven de zeespiegel) in de regio Coxilha Rica. Dat maakt dat de dagtemperaturen zomers draaglijk zijn. ( 25º - 30º van december tot maart). De uitgestrektheid van de pampa is van een aparte schoonheid. Natuurlijk kunnen we hier naar hartelust galopperen. De nacht brengen we door in een authentieke fazenda, een veeboerderij. Daar genieten we van maaltijden met het beste vlees ter wereld.

De paarden zijn criollo’s met echte gaucho zadels, gemaakt om het uren op vol te houden. Per dag wordt 6 uur gereden, in een ontspannen tempo over overwegend grasland. Ieder die de drie gangen beheerst, kan deze tocht volbrengen.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1

Verzameltransfer om 12.00 uur van het vliegveld Florianopolis naar de fazenda(rit van ongeveer 3 uur). Welkomstdrankje en kennismaken met de gauchos die de tocht zullen begeleiden en met de paarden. Diner en gezellige avond met gaucho muziek.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we vroeg op pad, om 9 uur voor de eerste rit door het wijde landschap bezaaid met Araucaria bomen. De galop met het criollo paard is een belevenis. Na een uur of vier te paard leggen we aan bij een fazenda voor de lunch een een siesta. s’Middags rijden we een aantal kilometers op de historische Tropeiro Route. Dit 4m brede pad van natuursteen, aangelegd door slaven, is 250 jaar oud en duizenden kms lang. Gauchos dreven het vee hierlangs en namen ook goederen mee zodat het ook een handelsroute werd. Aan het eind van de middag komen we aan op fazenda Rodeio Bonito, waar we overnachten en dineren.

Dag 3

We vervolgen onze tocht door het ruige landschap van Coxilha Rica. Klimmen en afdalen, draven en galopperen, rivieren oversteken en genieten van het fantastische landschap. Coxilha Rica is sinds de koloniale tijd een vee regio. De fazendas zijn duizenden ha. groot. We doen er een aan voor de lunch. Daarna rijden we zo'n 3,5 uur verder tot we terug aankomen bij fazenda Rodeio Bonito, waar een verfrissende douche, heerlijk diner en zacht bed op ons wachten.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt mogelijk op aanvraag!

Europrijs berekend op originele Amerikaanse Dollar 2023 USD 2685 p.p

Kleine groep toeslag tot 5 ruiters
* bij 3 ruiters USD 686 p.p extra
* bij 4 ruiters USD 503 p.p extra
Over Brazilië

Brazilië kent verschillende regio’s met elk zijn eigen sfeer en kenmerken. Het grote land in Zuid-Amerika is bekend wegens de samba, wereldberoemd door het carnaval in Rio en gerespecteerd om het voetbal. Maar wist je dat Brazilië ook een geweldig land is om een paardrijvakantie te houden?

Je kunt Brazilië ontdekken door trektochten te paard. Of je kiest voor een standplaatsvakantie waarbij je gevarieerde stertochten maakt. Het enorme land kent verschillende regio’s met elk zijn eigen sfeer en kenmerken.
Bijzondere arrangementen laten je de verschillende gezichten van Brazilië zien. Alle Braziliaanse paardrijvakanties hebben een avontuurlijke spirit.

Zo kan je de Amazonegebied in en het grootste riviereiland ter wereld ontdekken. De huizen zijn gebouwd op palen, de politie patrouilleert te water en er komen waterbuffels voor. Deze trektocht voert je langs veehouderijen de jungle in. Paardrijden in Pantanal betekent paardrijden in ’s werelds grootste wetlands. Het behoort tot de Wereld Erfgoedlijst.

De Koffie-tocht te paard voert door de glooiende heuvels van de koffieplantages. Je rijdt ook langs bananenbomen en suikerrietvelden. Je leert over verschillende koffiesoorten en blending-technieken. Je koffie zal vanaf deze paardrijvakantie nooit meer smaken als voorheen.

Brazilië heeft een intense geschiedenis met Portugal. Daardoor is de Lusitano nog altijd geliefd in Brazilië. In de Nationaal Park trektocht rond het Lagoa do Peixe lopen uitsluitend Lusitano’s. Zij laten je een grote verscheidenheid aan (trek-)vogels, wetlands en schitterende duinpartijen zien. En aan de Atlantische Oceaan vind je lange, witte, verlaten stranden. Perfect voor uitgebreide galoppades.

Watervallen, grotten en indrukwekkende bergtoppen. Dankzij de hoge ligging is het gebied van de Ibitipoca- paardrijtrektocht een hotspot voor een brede biodiversiteit. Je rijdt door de bergen en het Atlantische regenwoud. De Darwin-trektocht voert door dichtbegroeide bossen naar zee. Onderweg zie je een glimp van wat de jonge Darwin jaren geleden heeft betoverd.

Of ontdek de Rio Grande do Sul, het land van de gaucho. Hooggelegen, folkloristisch en vol van legendarische geschiedenis speelt het paard hier een cruciale rol in het leven van alle gauchos.

De Bahia Beach-trektocht voert over waanzinnig mooie stranden, Indiaanse vissersdorpjes en beschermd regenwoud. Je bezoekt een van de eerste nederzettingen van de Portugezen in Brazilië

  • 8 dagen/7 nachten, in 2 pers.kamers, soms 3- tot 4 pers.kamers, met gezamenlijk sanitair
  • Volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag van vertrek
  • 6 dagen paardrijden, 4 tot 7 uur per dag, incl. drankjes
  • Nederlandstalige begeleiding, (in uitzonderlijke gevallen soms Engelstalige begeleiding)
  • Verzameltransfer van en naar luchthaven Florianopolis (FLN)
  • Bagagevervoer in de volgwagen