Paardrijden op verlaten stranden in Zuid Brazilië

Paardrijden rond de grote lagune in het meest zuidoostelijke deel van Brazilië geeft je een gevoel van ultieme rust en vrijheid. Op fantastische Lusitano’s maak je ontspannen ritten door een wonderlijke natuur.

Brazilië
Vanaf € 1702
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Ontdek prachtig kustgebied zuidoost Brazilië te paard
Paardrijden rond de grote lagune in het meest zuidoostelijke deel van Brazilië geeft je een gevoel van ultieme rust en vrijheid. Op fantastische Lusitano’s maak je een week lang vanuit een onderkomen de meest ontspannen ritten door een wonderlijke natuur. Zoveel variatie in een gebied is adembenemend. De paarden zijn buitengewoon vriendelijk. Er wordt in Western stijl gereden in Portugese zadels.

Twee grote meren en de Atlantische Oceaan met daartussen tropisch regenwoud, moerasgronden, gebieden die geregeld onder water staan als gevolg van de getijden en duinen die je de illusie geven dat je eventjes in het gebied van Lawrence of Arabia rijdt en… sublieme stranden. Zo wijds, zo lang en vooral zo verlaten heb je ze aan de Hollandse en Belgische Noordzeekust niet. Fenomenaal om lang op te galopperen. Dat vinden de paarden nou ook.

De buitengewoon hartelijke eigenaar heeft zeventig Lusitano’s. De gids kent ze door en door en weet perfecte matches tussen paarden en ruiters te maken. Er wordt met Portugees tuig gereden.

Natuurgebied

De tochten voeren door beschermd natuurgebied dat in privé bezit is. Kortom: rust gegarandeerd. In deze omgeving tref je paarden. Enkele huizen en bescheidener huisjes. Heel veel verschillende soorten vogels, een feest voor het oog. Het nationaal park telt bijna 35.000 hectare. Dat maakt de ritten buitengewoon gevarieerd.
Bijzonder in het gebied is de lagune van 280 kilometer lang en op zijn breedst 70 kilometer. De lagune wordt door een zandstrook van zo’n 8 kilometer gescheiden van de Atlantische Oceaan. Trekvogels foerageren rond deze grote lagune ‘Lagoa do Peixe’ in maart voor ze aan hun lange vlucht naar het noorden beginnen. Verder tref je hier flamingo’s vliegen er lepelaars en bijzondere zwanensoorten. In de oceaan zwemmen zeehonden, zeeleeuwen en walvissen. Het grote binnenmeer ‘Lagoa dos Patos’, vertaald het Eendenmeer, heeft een aantal meertjes en lagunes om zich heen liggen.

Verblijf

Tijdens het verblijf logeer je middenin het nationaal park, waar de eigenaar achter zijn huis een onderkomen heeft voor gasten. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Geen toeslag voor een eenpersoonskamer. Vlak naast de kamers ligt een buitengewoon gezellige ruimte waar gasten ontbijten, dineren, tv kunnen kijken en elkaar ontmoeten.

Van hieruit vertrek je dagelijks naar de paarden. Door de grote variatie aan tochten, overnachten zij op verschillende plekken. Tijdens de tochten wordt buiten geluncht. Meestal pak je ’s morgens voor vertrek je lunch in. In gemakkelijke zadeltassen neem je je lunchbox en beker mee. Ook bereidt de keukenbrigade een keer op een verrassende plek een Zuid-Braziliaanse barbecue en wordt er een keer op het landgoed zelf genoten van een barbecue.

Lees meer over deze reis in het artikel in de BIT van december 2019

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar
2024: 6 nachten USD 1825 p.p / 4 nachten USD 1487 p.p. Vanaf 2 ruiters.

Geen eenpersoonskamertoeslag.
Gewicht

Max. 120 kg

Aantal deelnemers

Min.2 en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Brazilië

Brazilië kent verschillende regio’s met elk zijn eigen sfeer en kenmerken. Het grote land in Zuid-Amerika is bekend wegens de samba, wereldberoemd door het carnaval in Rio en gerespecteerd om het voetbal. Maar wist je dat Brazilië ook een geweldig land is om een paardrijvakantie te houden?

Je kunt Brazilië ontdekken door trektochten te paard. Of je kiest voor een standplaatsvakantie waarbij je gevarieerde stertochten maakt. Het enorme land kent verschillende regio’s met elk zijn eigen sfeer en kenmerken.
Bijzondere arrangementen laten je de verschillende gezichten van Brazilië zien. Alle Braziliaanse paardrijvakanties hebben een avontuurlijke spirit.

Zo kan je de Amazonegebied in en het grootste riviereiland ter wereld ontdekken. De huizen zijn gebouwd op palen, de politie patrouilleert te water en er komen waterbuffels voor. Deze trektocht voert je langs veehouderijen de jungle in. Paardrijden in Pantanal betekent paardrijden in ’s werelds grootste wetlands. Het behoort tot de Wereld Erfgoedlijst.

De Koffie-tocht te paard voert door de glooiende heuvels van de koffieplantages. Je rijdt ook langs bananenbomen en suikerrietvelden. Je leert over verschillende koffiesoorten en blending-technieken. Je koffie zal vanaf deze paardrijvakantie nooit meer smaken als voorheen.

Brazilië heeft een intense geschiedenis met Portugal. Daardoor is de Lusitano nog altijd geliefd in Brazilië. In de Nationaal Park trektocht rond het Lagoa do Peixe lopen uitsluitend Lusitano’s. Zij laten je een grote verscheidenheid aan (trek-)vogels, wetlands en schitterende duinpartijen zien. En aan de Atlantische Oceaan vind je lange, witte, verlaten stranden. Perfect voor uitgebreide galoppades.

Watervallen, grotten en indrukwekkende bergtoppen. Dankzij de hoge ligging is het gebied van de Ibitipoca- paardrijtrektocht een hotspot voor een brede biodiversiteit. Je rijdt door de bergen en het Atlantische regenwoud. De Darwin-trektocht voert door dichtbegroeide bossen naar zee. Onderweg zie je een glimp van wat de jonge Darwin jaren geleden heeft betoverd.

Of ontdek de Rio Grande do Sul, het land van de gaucho. Hooggelegen, folkloristisch en vol van legendarische geschiedenis speelt het paard hier een cruciale rol in het leven van alle gauchos.

De Bahia Beach-trektocht voert over waanzinnig mooie stranden, Indiaanse vissersdorpjes en beschermd regenwoud. Je bezoekt een van de eerste nederzettingen van de Portugezen in Brazilië

Inclusief

  • 5 dagen / 4 nachten of 7 dagen / 6 nachten in een een-of tweepersoonskamer met eigen badkamer
  • Volpension vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag ontbijt
  • 3 dagen paardrijden bij 5-daags arrangement, 5 dagen paardrijden bij 7-daags arrangement
  • Engelstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis ( vlucht naar Porto Alegre)
  • Verzameltransfer Porto Alegre USD 480 is ong. € 400 per auto (maximum 3 personen) retour
  • Drankjes
  • Fooien
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering