Paardrijden op verlaten stranden in Zuid Brazilie


Paardrijden rond de grote lagune in het meest zuidoostelijke deel van Brazilië geeft je een gevoel van ultieme rust en vrijheid. Op fantastische Lusitano’s maak je ontspannen ritten door een wonderlijke natuur.

vanaf € 1.170

Ontdek prachtig kustgebied zuidoost Brazilië te paard
Paardrijden rond de grote lagune in het meest zuidoostelijke deel van Brazilië geeft je een gevoel van ultieme rust en vrijheid. Op fantastische Lusitano’s maak je een week lang vanuit een onderkomen de meest ontspannen ritten door een wonderlijke natuur. Zoveel variatie in een gebied is adembenemend. De paarden zijn buitengewoon vriendelijk. Er wordt in Western stijl gereden in Portugese zadels.


Twee grote meren en de Atlantische Oceaan met daartussen tropisch regenwoud, moerasgronden, gebieden die geregeld onder water staan als gevolg van de getijden en duinen die je de illusie geven dat je eventjes in het gebied van Lawrence of Arabia rijdt en… sublieme stranden. Zo wijds, zo lang en vooral zo verlaten heb je ze aan de Hollandse en Belgische Noordzeekust niet. Fenomenaal om lang op te galopperen. Dat vinden de paarden nou ook. 


De buitengewoon hartelijke eigenaar heeft zeventig Lusitano’s. De gids kent ze door en door en weet perfecte matches tussen paarden en ruiters te maken. Er wordt met Portugees tuig gereden.

Natuurgebied
De tochten voeren door beschermd natuurgebied dat in privé bezit is. Kortom: rust gegarandeerd. In deze omgeving tref je paarden. Enkele huizen en bescheidener huisjes. Heel veel verschillende soorten vogels, een feest voor het oog.  Het nationaal park telt bijna 35.000 hectare. Dat maakt de ritten buitengewoon gevarieerd.

   
Bijzonder in het gebied is de lagune van 280 kilometer lang en op zijn breedst 70 kilometer. De lagune wordt door een zandstrook van zo’n 8 kilometer gescheiden van de Atlantische Oceaan.
Trekvogels foerageren rond deze grote lagune ‘Lagoa do Peixe’ in maart voor ze aan hun lange vlucht naar het noorden beginnen. Verder tref je hier flamingo’s vliegen er lepelaars en bijzondere zwanensoorten. In de oceaan zwemmen zeehonden, zeeleeuwen en walvissen.  
Het grote binnenmeer ‘Lagoa dos Patos’, vertaald het Eendenmeer, heeft een aantal meertjes en lagunes om zich heen liggen.

Verblijf
Tijdens het verblijf logeer je middenin het nationaal park, waar de eigenaar achter zijn huis een onderkomen heeft voor gasten.  Alle kamers hebben een eigen badkamer. Geen toeslag voor een eenpersoonskamer. Vlak naast de kamers ligt een buitengewoon gezellige ruimte waar gasten ontbijten, dineren, tv kunnen kijken en elkaar ontmoeten. 


Van hieruit vertrek je dagelijks naar de paarden. Door de grote variatie aan tochten, overnachten zij op verschillende plekken.
Tijdens de tochten wordt buiten geluncht. Meestal pak je ’s morgens voor vertrek je lunch in. In gemakkelijke zadeltassen neem je je lunchbox en beker mee. Ook bereidt de keukenbrigade een keer op een verrassende plek een Zuid-Braziliaanse barbecue en wordt er een keer op het landgoed zelf genoten van een barbecue.  

Lees meer over deze reis in het artikel in de BIT van december 2019

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 4n * 6n *  
01/01/2023  - 31/12/2023
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.170
€  1.170
€  1.170
€  1.170
€  1.489
€  1.489
€  1.489
€  1.489
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar
2023: 6 nachten USD 1575 p.p / 4 nachten USD 1238 p.p. Vanaf 2 ruiters.

Geen eenpersoonskamertoeslag.

Kamertype

4n *

6n *


01/01/2023  -  31/12/2023

2 pers kamer (Double)

1.170

1.489

1 pers kamer (Single)

1.170

1.489

2 pers kamer (Twin)

1.170

1.489

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.170

1.489


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar
2023: 6 nachten USD 1575 p.p / 4 nachten USD 1238 p.p. Vanaf 2 ruiters.

Geen eenpersoonskamertoeslag.

Data 2023
Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Aankomst is op elke dag mogelijk

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 120 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min.2 en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten of 7 dagen / 6 nachten in een een-of tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag ontbijt
 • 3 dagen paardrijden bij 5-daags arrangement, 5 dagen paardrijden bij 7-daags arrangement
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis ( vlucht naar Porto Alegre)
 • Verzameltransfer Porto Alegre USD 480 is ong. € 400 per auto (maximum 3 personen) retour
 • Drankjes
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • -Reis-/annuleringsverzekering