Authentieke Yurts tijdens een tocht door de Orkhon-vallei in Mongolie

Deze 13-daagse trektocht te paard trakteert ons op een bijzondere Aziatische ontdekkingsreis: een kennismaking met een lokale nomadische familie, een bezoek aan mooie kloosters en overnachtingen aan de oevers van een canyon.

Mongolië
Vanaf € 2550
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze 13-daagse trektocht te paard trakteert ons op een bijzondere Aziatische ontdekkingsreis. Het reisprogramma biedt onder meer een kennismaking met een lokale nomadische familie, een bezoek aan mooie kloosters en overnachtingen aan de oevers van een canyon. We rijden met Mongoolse paarden. We maken gebruik van speciale zadels die geschikt zijn voor deze typische lokale paarden (korte rug), en tegelijk comfortabel zijn voor de Westerse ruiters (lange stijgbeugels). Alle (recent vernieuwde) kampeervoorzieningen zijn van Amerikaanse en Europese fabrikanten.
Een trektocht te paard doorheen het schitterende Mongolië is een onvergetelijke ervaring. Dit boeiende land biedt een uniek samenspel van gevarieerde landschappen, een authentieke nomadische levensstijl en heel wat culturele bijzonderheden. Als je de normale veiligheidsvoorzieningen in acht neemt, wordt dit land als veilig beschouwd om er te reizen. De Mongoolse bevolking onderscheidt zich door haar gastvrijheid en vriendelijkheid. Het samengestelde programma van deze paardenvakantie is met name geschikt voor ervaren ruiters met een goede, actieve conditie.

Ontdek de pracht van het mooie Mongolië
Uit ons uitgebreide aanbod van ruitervakanties in Mongolië, is deze trektocht doorheen de Orkhon-vallei beslist een van de meest comfortabele. De kwaliteit van de reis en de verschillende aangeboden accommodaties voldoet aan de hoogste verwachtingen. Het reisprogramma doorheen deze vallei, die erkend is als Werelderfgoed, neemt je mee naar de wieg van de nomadische beschaving van Mongolië. We overnachten iedere avond in prachtige yurts (traditionele tenten) die voorzien zijn van bedden en douches.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Een tolk ontvangt ons op de luchthaven van Ulan Bator na aankomst vlucht Turkish Airlines. Vanaf hier is een verzameltransfer naar het hotel met vervolgens een lunch. Na de lunch is er een mogelijkheid voor een korte wandeling naar het Gandan klooster. Terug in het hotel is er tijd om wat te rusten of tegen toeslag gebruik te maken van de Spa-faciliteiten in het hotel. Vervolgens is er een diner en overnachting in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt worden we naar het Hogno Han Park gebracht (rit van ca. 5 uren). Onderweg stoppen we even voor de lunch. In de loop van de middag maken we kennis met onze paarden. We stappen in het zadel voor een eerste, korte rit in de woestijn van Bayan Gobi en een bezoek aan het klooster van Ovgon Khiid. We brengen de nacht door in een kamp met yurts. Er slapen tot 5 ruiters per yurt (tent), in 1pers.bedden. De douches bevinden zich in een apart gebouw.

Dag 3

We stappen in het zadel voor een spectaculaire dag. We rijden over de kliffen van Khogno Khan en door de min of meer woestijnachtige steppes van Bayan Gobi. We komen aan in een gebied met gouden zandduinen (Elsentasarhaï), waar onze paarden trots hun opmerkelijke uithoudingsvermogen aan ons zullen laten zien. Omdat de lunch wordt geleverd door enkele voertuigen, hoeven we geen bagage te dragen op de paarden en kunnen we genieten van lange stukken in galop. In de loop van de middag komen we plots terecht in de Tuin van Eden, waar herders hun kuddes verzamelen. We komen uiteindelijk met onze paarden aan in een kamp met yurts dat zich bevindt in een woestijnachtige omgeving. (2 tot 4 ruiters per yurt (tent), in 1pers.bedden, douches in een apart gebouw).

Dag 4

Na het ontbijt rijden we (per auto, ca. 4-5 uren) door de Orkhon-vallei. We ontmoeten er de families van de nomaden die ons begeleiden tijdens onze tochten. Zij zijn bovendien de fokkers van de paarden waarop we rijden. Na een late lunch stappen we in het zadel voor onze eerste tocht te paard doorheen de vallei. De rest van de dag ontdekken we de lokale gebruiken van de nomaden en hun dagelijkse activiteiten. ’s Avonds genieten we van een Mongoolse barbecue. We overnachten in gasten-yurts die eenvoudiger zijn dan degene die we inmiddels gewend zijn (geen douches).

Dag 5

We rijden stroomopwaarts door de vallei. We zien het landschap veranderen. Deze vulkanische regio bestaat uit zwart lava, dat in schril contrast staat met het witte stromende water van de Orkhon-rivier. Al het lekkers voor de lunch wordt naar ons gebracht met een aantal voertuigen. Na de picknick rijden we verder met onze paarden naar een woud met zicht op het indrukwekkende gebergte van Naiman Nuur. De avond en nacht worden doorgebracht in een kamp met yurts.

Dag 6

We rijden verder stroomopwaarts. Via een andere route rijden we terug naar de watervallen van Orkhon. We komen er in de loop van de middag aan waar ook ons kamp met yurts is gevestigd.

Dag 7

Vandaag brengen we weer de hele dag door in het zadel. We gaan op pad naar een van de meest beroemde plekken van de Orkhon-vallei: Uurt Canyon. Onderweg rijden we door open landschappen en ontmoeten we verschillende nomaden met hun kuddes die dankbaar gebruik maken van de grasrijke omgeving. Het kamp met yurts is vandaag gebouwd aan de rand van de canyon, wat zorgt voor een indrukwekkend uitzicht. We zullen dan ook met veel plezier, zowel deze als de volgende nacht, doorbrengen in dit kamp.

Dag 8

Onze trektocht gaat vandaag bergopwaarts door de omliggende gebergtes, op weg naar een spectaculair uitzicht over de Orkhon-vallei. ’s Avonds keren we terug naar ons kamp aan de rand van de canyon.

Dag 9

We zetten onze paardentrektocht verder in de richting van de zuidelijk gelegen bergen, aan de grens van de Orkhon-vallei. In deze regio (Khujirt) wordt het water gebotteld dat gebruikt wordt in heel Mongolië. Het uitzicht is fantastisch: een brede rivier die kronkelt doorheen groene heuvels. De perfecte plek voor een lunch die naar ons wordt gebracht. In de loop van de middag komen we aan in ons kamp dat een spectaculair uitzicht biedt over de enorme vallei. In dit kamp met yurts zijn geen warme douches, maar kunnen we wel gebruik maken van warme, natte handdoeken (2 tot 3 personen per yurt, 1pers.bedden).

Dag 10

Op deze laatste dag in het zadel rijden we door een van de mooiste regio’s van de Orkhon-vallei. De vallei is er smaller en biedt prachtige panorama’s over de rustige rivier waarin de prachtige blauwe lucht wordt weerspiegeld. Na een heerlijke dag, nemen we afscheid van onze paarden en onze nomadische gidsen. We overnachten wederom in een kamp met yurts.

Dag 11

Vanochtend bezoeken we het klooster van Erdene Zuu. Daarna worden we naar het Nationaal Park Hustai gebracht, waar we op zoek gaan naar de wilde Przewalski-paarden (ook wel Takhi genoemd). Diner en overnachting zijn voor het laatst in een yurt.

Dag 12

Na een vroeg ontbijt gaan we naar Ulan Bator (autorit ca. 2,5 uur). We lunchen er en brengen de rest van de dag door in de stad. We kunnen er winkelen en wandelen. Tegen het einde van de middag worden we getrakteerd op een show van de Khoomei met traditionele liedjes, muziek en dans. Vanavond kiezen we zelf een plekje om te gaan eten. We overnachten in een hotel.

Dag 13

Na het ontbijt vroege verzameltransfer naar de luchthaven van Ulan Bator met vertrek vlucht om 07.00 uur. Het reisprogramma is nu afgelopen.

(*) Alle prijzen per persoon

Kleine groep toeslag bij een groep van 2 tot 4 ruiters kan de trektocht doorgaan tegen een toeslag van € 300 p.p.

Eenpersoonskamer is alleen mogelijk op aanvraag voor de nachten in het hotel op de eerste en laatste nacht van de reis, € 150 p.p.
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren. Onder begeleiding van een van de ouders.

Aantal deelnemers

Min 5 / Max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), Kleine groep toeslag tot 5 ruiters

Over Mongolië

Mongolië is een heel bijzonder land. Hier vind je een unieke combinatie van gevarieerde landschappen, ontmoetingen met nomadische families en talrijke culturele bezienswaardigheden.

Paardrijden in Centraal-Azië betekent galopperen over eindeloze hoogvlakten, onder het blauwe dak van de aarde. De landschappen zijn weids en wild. Er is een uniek contrast van steppes en woestijn. Met je paard galoppeer je over de steppe, draaf je ook door valleien en stap je door dicht beboste gebieden. In de tussentijd ontdek je het nomandenbestaan van de families die hier met hun kuddes geiten, schapen en paarden wonen. De authentieke yak, een langharig rund, zal je ook nog veelvuldig zien.

Voor zowel de gevorderde beginner als de ervaren ruiter, hebben we mogelijkheden voor een paardrijvakantie in Mongolië.

Inclusief

 • 13 dagen/12 nachten
 • Waarvan o.a. 1 overnachting in een 4* hotel en laatste nacht in het 3* Nine hotel, of gelijkwaardig, in Ulan Bator, overige overnachtingen in yurts met bedden en douches, 1 nacht in een eenvoudige gast yurt
 • Volpension vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 13 (uitgezonderd diner dag 12), koffie, thee en water
 • Paardrijden volgens programma
 • Verzameltransfer op de standaard aankomst- en vertrekdag aansluitend aan de vluchten van Turkish Airlines (dag 1 aankomst om 10.30 uur, dag 13 vroege transfer met vertrek vlucht om 07.00 uur)
 • Engels en Frans sprekende vertaler
 • Mongoolse paardrijgids, kok
 • 4x4 volgwagen voor de bagage

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Ulan Bator airport (UBN)
 • Overige drankjes
 • Diner dag 12
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Eventueel visum