Kingdom of Thracians

Een land met een oppervlakte 4 maal zo groot als België met slechts 8 miljoen inwoners betekent; Ruimte! Ruimte om in alle vrijheid eens echt paard te rijden. Wij trekken naar centraal Bulgarije, naar het hartje van de Balkan

Bulgarije
Vanaf € 1780
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In galop door het oude koninkrijk van de Thraciërs ervaar je het gevoel van herwonnen vrijheid en voel je de historie van Bulgarije. De paarden die klaarstaan zijn Shagya, volbloed Arabieren, Arabische kruisingen en Oost-Bulgaarse paarden met schofthoogten van 150 tot 165 cn. Er wordt gereden met Western en endurance zadels, sommige paarden worden bitloos gereden. Zij bezorgen je een onvergetelijke paardrijvakantie.

Wie naast het gevoel voor paardrijden ook van historie houdt, zal deze spectaculaire trektocht te paard hoog waarderen. De route neemt je mee de Roos Vallei en de Sredna Gora bergen in; het oude land van de Thraciërs. Mineraalbronnen, rozen en wijn kenmerken dit ongetemde gebied. Je galoppeert door prachtige valleien, geniet van de landschappen en ontspant in warme mineraalbaden met een glas goede wijn.

Het gebied Sredna Gora is een van de makkelijkste bergen om paard te rijden in Bulgarije. Er zijn geen steile beklimmingen of afdalingen, wel fantastisch, maar ook ruig, terrein om te galopperen. Op hoogte heb je rondom zicht op het land en de omringende bergen.

Bergen en valleien
Deze tocht voert drie dagen door de bergen en drie door de vallei. Zo verken je de diepe, eeuwenoude berkenbossen en word je getrakteerd op adembenemende panorama’s als je in de bergen rijdt. Je gaat heerlijk in galop tussen de rozentuinen en de vrije kuddes koeien in de vallei.

De paarden zijn geselecteerd op hun betrouwbare karakter. Ze zijn goed getraind, makkelijk in de hand en moedig.

Van ruiters wordt een halfgevorderd of hoger rijniveau verwacht. Sterke en zelfverzekerde ruiters die in alle gangen rijden en fit genoeg om lang te galopperen op ruig terrein. Maximumgewicht ruiter: 95 kilo. Gemiddeld breng je dagelijks 4 tot 6 uur door in het zadel.

Overnachtingen
Je overnacht in luxueuze hotels waarvan de meeste beschikken over warm mineraalwater. Vrijwel alle accommodaties hebben een zwembad en Spa-mogelijkheden. Kamers zijn overwegend tweepersoons met en-suite badkamer. De hotels liggen bijna allemaal buiten dorpen of kleine steden.

De hotels en huizen serveren traditionele schotels. Fruit en groenten komen van boerderijen uit de omgeving. Lunches zijn warm en worden tijdens de trektocht genoten in de buitenlucht. De maaltijden zijn zowel traditioneel Bulgaars als internationaal.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1

Verzameltransfer van het vliegveld naar een beroemd Bulgaars Spa-resort in het midden van Bulgarije, op 180 kilometer rijden van Sofia. Het resort ligt in een gebied met 22 warmwaterbronnen die sinds mensenheugenis in gebruik zijn. Na de Thraciërs kwamen de Romeinen hier en bouwden het stadje om naar een grote stad met brede straten, villa’s en aquaducten. De omgeving is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Welkomstdiner in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt is het tijd om naar de stallen te vertrekken. De paarden worden aan de ruiters voorgesteld, de laatste voorbereidingen worden getroffen en de gidsen geven instructies voor onderweg. Picknick in een houten schuilhut vlakbij een dorp onderaan een berg gelegen. De middagrit brengt ons naar Krasnovo. Dit dorp is bekend vanwege zijn mineraalbaden op de zuidelijke flanken van de berg Sredna Gora. Na 26 kilometer en 4,5 uur paardrijden arriveren wij in ons volgende Spa-hotel waar je voor het diner gebruik kunt maken van de Spa-mogelijkheden of het zwembad met mineraalwater.

Dag 3

Onze tocht begint in het dorp en voert via rozentuinen door prachtige landschappen naar het hart van de berg. We lunchen in een berghut op 1180 meter hoogte. De hut ligt in een oud berkenbos. We hebben vanaf hier prachtig uitzicht. ’s Middags rijden we door het berkenbos naar de open bergtop. We eindigen onze tocht bij het hotel dat middenin de bergen ligt en waar je de schapenbellen van buiten kunt horen. Diner en overnachting na een dag waarop we 28 kilometer hebben paardgereden (5,5 uur).

Dag 4

Na het ontbijt maken we een ochtendrit van 2,5 uur in de woeste omgeving. We lunchen aansluitend in een restaurant. Daarna staat een begeleide toer in de oude plaats Koprivshtitsa op het programma. Je kunt interessante musea bezoeken en daarna op eigen gelegenheid de charmante stad verder verkennen. De stad was eens het centrum van de Bulgaarse opstand tegen de Ottomaanse bezetter. Diner en overnachting in het hotel. Aantal uren paardrijden: 2,5. Afgelegde afstand: 12 kilometer.

Dag 5

Een dagtocht van 25 kilometer ligt voor de boeg. We rijden door ongerepte bossen naar een bergtop van 1240 meter waar we een indrukwekkend uitzicht op ons wacht. Vanaf deze top met de naam Wolf kijk je op de hoogvlakte van Thracië en de omringende bergen. Picknick in een houten schuilhut op slechts enkele kilometers van de Wolf. ’s Middags rijden wij naar ons volgende Spa-hotel.

Dag 6

Na het ontbijt stijgen wij op voor een rit door rozenvelden en mooie wijngaarden. Ook rijden we langs meren met zandstranden. We picknicken in een kersentuin in de buurt van het dorp Krastevich. Na 5 uur in het zadel te hebben gezeten en 28 kilometer te paard te hebben afgelegd, vinden wij later in de middag ons onderkomen in een luxe wijn en Spa-complex. Voor wij aan het diner gaan kan je van de Spa-mogelijkheden genieten. Of je doet mee aan een leuke wijntoer. Diner in een restaurant in het complex. NB: Een proeverij van vijf soorten wijn – elk vergezeld van een speciaal hapje – is mogelijk tegen een meerprijs van 20 euro.

Dag 7

’s Morgens bezoeken wij het cultuurcomplex van de oude Thraciërs. Dit is het grootste, goed bewaard gebleven Koninklijke complex van de Thraciërs met een tempel mausoleum in zuidoost Europa. De geschiedenis van dit complex gaat terug tot de 5e eeuw voor Christus. Hier leer je het mysterieuze volk en hun culturele erfgoed kennen. De middaguren zijn er om paard te rijden. We maken mooie, lange galoppades door de velden naar het aangelegde meer Pyasachnik. Vanaf dit punt hebben we mooi zicht op de berg. Picknick in de velden waarna wij onze weg vervolgen. We rijden door bossen, weidevelden en langs meren om zo terug te keren naar ons beginpunt van deze speciale trektocht. We hebben de laatste 25 kilometer paardgereden in een tijdsduur van 4 uur. ’s Avonds is het alweer tijd voor het afscheidsdiner.

Dag 8

Na het ontbijt is het tijd voor de verzameltransfer terug naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon

Bij een aanmelding van maar 2 à 3 ruiters kan de tocht doorgaan tegen een extra betaling van € 400.
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar, mits begeleiding volwassene.

Aantal deelnemers

Min. 4 / Max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek) vanaf 2 ruiters mogelijk tegen toeslag

Over Bulgarije

Bulgarije heeft veel te bieden: van uitgestrekte valleien en bergen met adembenemende panorama’s tot eeuwenoude berkenbossen.

Bulgarije is een land met een oppervlakte 4 maal zo groot als België met slechts 8 miljoen inwoners betekent; Ruimte! Ruimte om in alle vrijheid eens echt paard te rijden.

Voor avontuurlijk aangelegde ruiters die dromen van rijden door de bergen langs eeuwenoude paden, over verlaten bergpassen, langs snelstromend water en donderende watervallen is Bulgarije een zeer geschikt land. Het gebied is zo groot dat geen rijdag hetzelfde is. Lokale Engelstalige gidsen wijzen u de weg in wat bekend staat als Bulgaars Zwitserland.

Inclusief

 • 8 dagen, 7 nachten
 • Verblijf in gezellige familiehotels en authentieke huizen
 • Vol pension vanaf diner dag 1 t/m het ontbijt op de dag van vertrek incl. frisdrank bier en wijn excl. sterke dranken
 • 6 dagen paardrijden
 • Bagagevervoer met de jeep
 • Professionele en meertalige gidsen
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven van Sofia (SOF) op de eerste en laatste dag ( aankomst vlucht tussen 12.00 en 16.00 uur, vertrek tussen 11.00 en 15.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Privé transfer vanaf Sofia: € 220
 • Verzekering (verplicht)
 • Sterk alcoholische dranken (brandy, jenever, cocktails…)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Massages voor een zacht prijsje.
 • Huur slaapzak € 20