Kingdom of Thracians

vanaf € 1.420 BOEK NU


Paardrijden Balkan Bulgarije
Paardrijden Balkan Bulgarije
Paardrijden Balkan Bulgarije
Paardrijden Balkan Bulgarije
Paardrijden Balkan Bulgarije
Paardrijden Balkan Bulgarije
Paardrijden Balkan Bulgarije
Paardrijden Balkan Bulgarije
Paardrijden Balkan Bulgarije

Een land met een oppervlakte 4 maal zo groot als België met slechts 8 miljoen inwoners betekent; Ruimte! Ruimte om in alle vrijheid eens echt paard te rijden. Wij trekken naar centraal Bulgarije, naar het hartje van de Balkan

vanaf € 1.420

Een land met een oppervlakte 4 maal zo groot als België met slechts 8 miljoen inwoners betekent; Ruimte! Ruimte om in alle vrijheid eens echt paard te rijden. Wij trekken naar centraal Bulgarije, naar het hartje van de Balkan.
Een ruige streek van groene heuvel en berglandschappen, uitgestrekte velden, fruit-en-zonnebloemplantages, wijngaarden, pittoreske Slavische dorpen, eeuwenoude kloosters en gigantische bossen. Bovendien geniet de regio ook nog eens van een super aangenaam klimaat. Een goed verborgen stukje paradijs op aarde!

Op de trektocht worden we begeleid door Alexander en z’n team uiterst sympathieke Bulgaren. Samen met hen ontdekken en beleven we de schoonheid van dit gebied op een heel intense manier. Met onze East-Bulgarian warmbloedpaarden en Shagya Arabieren trekken we dwars door velden, bergen en bossen van dorp naar dorp.

Het grootste deel van de gronden zijn er nog staatseigendom en daarom geen enkel probleem om zonder meer van de paden af te wijken en het gebied zomaar te doorkruisen.
Gemiddeld zitten we een 4 à 6-tal uur per dag in het zadel. Het tempo hangt af van het terrein; een bergafdaling vraagt wat voorzichtigheid, maar een open terrein nodigt uit voor een stevige galoppade!
Dat Bulgaren al vanouds echte paardenmannen zijn is een feit; Bulgaren zijn trouwens de uitvinders van het hoefijzer!
Naast de natuur en de vele uren paardrijden wordt hier ook aan de cultuurliefhebber gedacht. We bezoeken pittoreske dorpen, oude steden, beroemde kloosters en historische monumenten gedurende de trekking.

Voorbeeld dagprogramma: 

Dag 1
Na aankomst op de luchthaven van Sofia volgt een 180 km verzameltransfer naar het dorp Hissar waar je wordt ondergebracht in een SPA hotel met zwembad en sauna. We maken kennis met de ruitergids, de paarden en checken het tuig.  Welkomstdiner en overnachting in het Hotel. Het hotel heeft een zwembad en sauna.

Dag 2
Na het ontbijt breng je eerst een bezoek aan de stad van Hissar. Toen de Romeinen het hier nog voor het zeggen hadden was Hissar onder de naam Dioclecianopolis gekend. De eeuwenoude ruïines van de Romeinse stadsmuren zijn daar nog het beste bewijs van. Deze muur is één van de best bewaarde Romeinse muren in Europa. Na dit uitstapje zadelen we de paarden en rijden we door eikenbossen en van heuvel naar heuvel rond het dorpje Starosel. Picknick bij het dorpje Matenitsa. We vervolgen onze tocht tot in het dorp Belovitsa, gelegen op de zuidelijke hellingen van het Sredna Gora gebergte. Avondmaal en overnachting in het nieuwe SPA hotel Agua Termi. Voor het diner gelegenheid tot massage en een duik in het zwembad. (ca. 28 km 4 uur in het zadel)

Dag 3
Ontbijt in het hotel. We rijden vandaag van Krasnovo naar Starosel. Starosel was in het jaar 2000 plots eventjes wereldberoemd toen de archeoloog Dr. Georgi Kitov op het in Europa grootste tempel complex en mausoleum van een Thracisische koning stootte. Samen met de gids bezoeken we het mausoleum, waar nog steeds opgravingen plaats vinden. We lunchen in een mooie weide naast de tempel. Na onze siësta in het gras rijden we verder tot aan het Belo Kamene hotel, een gezellig hotel gelegen te midden van de bossen. We genieten van een traditionele maaltijd met lekkere wijn. Overnachting in het hotel (ca. 19 km - 3 uur in het zadel)

Dag 4
Ontbijt in het hotel. Van Belo Kamene rijden we langs de voet van de Bogdan (1.603m) tot in de wildernis van de Sredna Gora berg. we picknicken in een mooie weide naast de Bogdan top. 's Namidddags rijden we verder tot aan het dorp Koprvshtitsa. Na verfrissing in het nieuwe hotel "Eagle Rock" schuiven we onze voeten onder tafel voor een uitgebreid maal in het restaurant van het hotel. Overnachting in het hotel. (ca. 28 km - 5 uur in het zadel)

Dag 5
Na het ontbijt maken we een 2 uur durende rit doorheen de nabijgelegen wildernis van Koprivshtitsa. We lunchen in het dorpsrestaurant, waarna we een begeleid stadsbezoek aan het oude centrum van Koprivihtitsa hebben. We bezoeken er enkele interessante musea en hebben nog even vrije tijd voor shopping of gezellig slenteren langs de vele ambachtswinkeltjes, koffiehuizen en lokale caféetjes. Diner en overnachting in het hotel. (ca. 12 km - 2 uur in het zadel)

Dag 6
Vandaag rijden we na het ontbijt van Koprivshtitsa naar het dorp Strelcha langs ongerepte bossen. Onze tocht gaat naar de mooie berg 'Wolf' (1240m). Hier kunnen we genieten over een prachtig zicht op de bergen in de verte. We picknicken in de gezellige houten hut enkele kilometers onder de top. We overnachten in het spa resort Strelcha met zwembad en massagecenter. Alvorens aan tafel te gaan, kunnen de liefhebbers een relaxerende massage of andere spa kuur ondergaan. Het avondmaal wordt geserveerd in de plaatselijke, typische Bulgaarse pub. (ca. 25 km - 6 uur in het zadel)

Dag 7
De vroege vogels kunnen nog even van de spa faciliteiten genieten alvorens te ontbijten. We beginnen de rit vandaag met een galoppade door een rozenveld, een mooie wijngaard, een oud eikenbos en schitterende landschappen. De tocht eindigt vandaag in een mooi wijngoed in Starosel, waar we ook overnachten.  In de kelders van het complex vind je een kopie van de oude Starosel Tempel. Als je in het midden van de tempel staat, lijkt het alsof je stem van de cosmos komt en jij alleen kan het horen. Eén van de vele mysteries van de Thraciërs... We genieten nog van een afscheidsdiner en feestje in het hotel. (ca. 28 km - 5 uur in het zadel)

Dag 8
Na ontbijt kan je nog even afscheid nemen van je paard. We bezoeken nog het oude centrum van Plovdiv vooraleer we terugkeren naar de luchthaven van Sofia voor onze vlucht huiswaarts.

Special edition: 9 dagen / 8 nachten en 6 dagen rijden en 1 dag wijnproeverij en bezoek aan The Rose Festival in the town of Kazanlak.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
11/04/2020  - 18/04/2020
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.420
€  1.420
€  1.580
€  1.420
25/04/2020  - 02/05/2020
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  1.420
€  1.420
€  1.580
€  1.420
23/05/2020  - 30/05/2020
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.420
€  1.420
€  1.580
€  1.420
06/06/2020  - 13/06/2020
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  1.420
€  1.420
€  1.420
€  1.580
17/10/2020  - 24/10/2020
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
€  1.420
€  1.420
€  1.580
€  1.420
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020:

17-10 t/m 24-10 - 3 ruiters in optie, 7 plaatsen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar, mits begeleiding volwassene.
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 / Max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Bij aanmelding van maar 2-3 ruiters kan de trektocht doorgaan als er een extra toeslag wordt betaald van € 350 op deze groep. Anders kan de reis ook omgezet worden in de Middeleeuwse trektocht.

Inclusief

 • 8 dagen, 7 nachten
 • Verblijf in gezellige familiehotels en authentieke huizen
 • Vol pension vanaf diner dag 1 tem ontbijt laatste dag
 • 6 dagen paardrijden
 • Dranken: frisdranken, bier, wijn, … (geen sterke dranken)
 • Bagagevervoer per jeep (met gsm)
 • Professionele en meertalige gidsen
 • Paarden & alle tuig
 • Verzameltransfer van Sofia airport (SOF) naar eerste overnachtingsplaats en vice versa ( aankomst vlucht tussen 12.00 en 16.00 uur, vertrek tussen 11.00 en 15.00 uur).

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Privé transfer vanaf Sofia: € 80
 • Verzekering (verplicht)
 • Sterk alcoholische dranken (brandy, jenever, cocktails…)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Massages voor een zacht prijsje.