Bergen- en prairie trektocht te paard in Canada

Een onvergetelijk avontuur te paard beleef je tijdens deze 10-daagse ontdekkingstocht die door de iconische landschappen van Alberta voert

Canada
Vanaf € 3739
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een onvergetelijk avontuur te paard beleef je tijdens deze 10-daagse ontdekkingstocht die door de iconische landschappen van Alberta voert. Op zelfverzekerde paarden waaronder veel Quarter Horses en Quarterhorse-kruisingen, Canadese paarden en Arabieren, volg je het spoor van de First Nations van Canada, de ontdekkingsreiziger, de bereden politie en cowboys. Er is een voorjaars- en een najaarseditie die qua programma verschillen.

Ultieme gevoel van vrijheid: paardrijden in bergen en badlands

De avontuurlijke trektocht te paard Voorjaarseditie begint in de beboste heuvels aan de voet van de Rocky Mountains. Na vier dagen worden de paarden ingeladen en rijden we met de truck 350 kilometer naar de uitgestrekte graslanden, de prairies, van Zuidoost Alberta. Vanaf hier rijd je naar het hooggelegen plateau van de Cypress Hill, vlakbij de grens van Alberta met de provincie Saskatchewan.

De trektocht behelst zeven dagen van paardrijden en zal je versteld doen staan van het enorme aanpassingsvermogen van de paarden. Ook zal je onder de indruk zijn van de gehardheid van degene die de Canadezen van vandaag voorgingen in dit prachtige landschap.

Badlands

Bij de historisch Writing-On-Stone vind je de ‘badlands’. Deze is heilig voor de Natives. Badlands is een landschapsvorm die door erosie is gevormd en een uit klei bestaande ondergrond heeft. Er komen bijzondere en spectaculaire canyons voor, ook ravijnen en hoodoos (aardpiramides; zeer steile, puntige rotsformaties van zacht, geërodeerd steen waarop op de punt los nog een groot blok steen ligt) kenmerken het landschap. Badlands bestaan in semi-woestijngebieden zoals je die vindt in Alberta en Saskatchewan, in de VS komen ze voor in Zuid- en Noord-Dakota waar ze beschermd zijn. Veel is er niet veranderd in de badlands sinds de tijd van de buffalo’s. De prairie is fantastisch paardrijland met onbegrensde mogelijkheden om een wat snellere gang in te zetten. Paardrijden op de prairie is absoluut een niet te vergeten ervaring.

Bergen

Tijdens de tochten in de bergen, dag 1 tot en met 4, verblijf je in het guesthouse op de ranch. Als je op verkenningstocht gaat in de zuidelijke prairies, van dag 5 tot en met 9, kampeer je. Op een dag na, als je in een kleine prairiestad verblijft. Dan logeer je in een hotel in prairiestijl met een echte saloon. Het is geen luxe verblijf, maar je hebt een droog onderkomen met een warme douche. De laatste nacht spendeer je weer op de ranch bij de Rocky Mountains. Samengevat verblijf je vijf nachten in het guesthouse op de ranch, drie nachten kampeer je en er is een hotelovernachting.

Voor alle maaltijden wordt gezorgd. Alcoholische dranken zijn niet inbegrepen bij de maaltijden en tijdens de trektocht.

De Bergen en Prairie trektocht wordt in het voorjaar en in het najaar gegeven, beide in een andere vorm.

Najaar

Tijdens de Bergen- en Prairietocht Najaarseditie verblijf je drie nachten op de ranch en kampeer je zes nachten. Je kampeert dan in de bergen en op de prairie. Er zit geen hotelovernachting in de najaarstrektocht. Wel rijd je diep de bergen in, waar je een aantal nachten doorbrengt. Deze tocht is een mix van elementen uit de Forgetmenot-trektocht en tochten bij Writing-on-Stine in de badlands.

Voorbeeldprogramma Voorjaar

Dag 1

Transfer vanuit Calgary in de middag en aankomst op de ranch voor de maaltijd. Overnachting op de ranch.

Dag 2

De matches tussen paard en ruiter zijn gemaakt en voor het eerst stijg je op voor een avontuurlijke tocht van vijf uur in de bergen. Je ontdekt Kananaskis vandaag.

Dag 3

Vandaag rijden we dieper de bergen in en verwondert je over alle ongekende natuurschoon om je heen. Na zeven uur in het zadel en een intensieve verkenning van de bergen, ben je weer terug op de ranch voor de maaltijd en de overnachting.

Dag 4

Op deze dag pak je in en de paarden worden ingeladen om naar Writing On Stone op 350 kilometer afstand te rijden.

Dag 5

Een adembenemende dagtocht door het magische achterland van het provinciale park Writing on Stone vormt het programma van deze eerste dag op de prairie waar je kampeert.

Dag 6

We pakken in en rijden 40 kilometer over waanzinnig grasland. De tocht voert langs de Milk River. We kamperen weer op de prairie.

Dag 7

Na het ontbijt pakken we weer in en rijden in opnieuw 40 kilometer naar de Pinhorn ranch. Overnachting in het hotel in prairiestijl waar je kennismaakt met een originele saloon.

Dag 8

We verlaten het hotel, pakken in en maken een tocht naar de historische Cypress Hills. De nacht brengen we in tenten door.

Dag 9

Deze dag genieten we na het ontbijt van een prachtige ochtendrit door de Cypress Hills. Daarna stijgen we af en rijden met de trailer terug naar de ranch in de bergen.

Dag 10

Na het laatste gezamenlijke ontbijt is het alweer tijd voor de transfer naar Calgary.

Voorbeeldprogramma najaar

Dag 1

Transfer vanuit Calgary naar de ranch waar je aankomt voor de maaltijd. Overnachting in het guesthouse op de ranch.

Dag 2

Na het ontbijt ontmoet je je paard en rijd je in vijf uur naar het kampeerterrein waar je in tenten overnacht.

Dag 3

Je rijdt dieper de bergen in naar het volgende kampeerterrein waar je na acht uur paardrijden arriveert. De komende dagen zal je hier verblijven. Onderweg is het voluit genieten van de wonderschone natuur.

Dag 4

Na het ontbijt maak je een prachtige tocht van 4,5 uur naar de Box Canyon. Van daaruit keer je terug naar het kampeerterrein voor de overnachting in je tent.

Dag 5

Op het programma staat een mooie dagtocht van zes uur paardrijden. De gids leid je naar Cougar Gap en keert dan met je terug naar het tentenkamp.

Dag 6

Vandaag pakken we in en rijden met pakpaarden in een uur naar Trailhead. De tocht vervolgt over Powderface Ridge waar je zo’n 4,5 uur over doet. Vervolgens keer je terug naar de ranch voor de overnachting.

Dag 7

Transfer naar het provinciale park Writing-on-Stone, in de badlands waar het kampement wordt opgezet. Paardenkeuring door de veearts voor de Competetive Trail Ride. Overnachting in de tent.

Dag 8

Deelname aan de Rattlesnake Roundup Competitive Trail Ride voor de categorie beginners of halfgevorderde wedstrijddeelnemers. Overnachting in de tent.

Dag 9

Een ontspannen buitenrit van zo’n twee uur door het provinciale park Writing-on-Stone is voor deze dag ingepland. ’s Middags volgt de transfer terug naar de ranch waar je overnacht.

Dag 10

Het is alweer tijd om huiswaarts te keren! Het ontbijt wordt gevolgd door de transfer naar Calgary.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Canadese dollar, CAD 4.990 p.p in tweepersoonskamer.
Aantal deelnemers

Max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Canada

Besneeuwde bergtoppen, kolkende witte rivieren, groen weides, velden vol wilde bloemen, gletsjers met ijskoude meren en bossen met majestueuze oerbomen; dit zijn dé ingrediënten die een paardrijtrektocht in West-Canada tot een onvergetelijk avontuur maken.

Wil je een standplaatsvakantie of trektocht doen? Het kan beide!

Als standplaatsvakantie hebben we een locatie in de vallei van de rivier de Saskatchewan. Dit is een westernranch waar je het ultieme gevoel van Cowboy zijn kunt ervaren. De ranch en het omringende landschap doen denken aan een ouderwetse western. Golvende prairies, eindeloze vlakten, canyons, rivierduinen en zandstranden langs het Diefenbaker meer.

Het cowboyleven betekent opstaan bij zonsopgang, de hele dag hard werken en ’s avonds relaxen bij het kampvuur onder de wijde sterrenhemel.Na een stevig ontbijt zadelen we de paarden. Elke dag moeten de koeien gecontroleerd en opgedreven worden. Het betekent een lange dag in het zadel. Natuurlijk nemen we wel de tijd om boven een open vuur de lunch klaar te maken. ’s Zomers overnachten we soms in de open lucht, het echte cowboyleven. Begin juni vindt het brandmerken van de jonge dieren plaats en in oktober moeten de kudden naar huis gedreven worden. Beginners kunnen op de ranch les krijgen in western rijden. Iedereen kan leren lassowerpen en omgaan met het vee.

Op de ranch verblijf je in een vierpersoons blokhut waar iedere cowboy zich thuis zal voelen. Elke blokhut beschikt over een eigen badkamer. De maaltijden worden bereid in de kookhut. Natuurlijk is er een echte saloon met poolbiljart en country-music. De ranch beschikt over een hot tub. In je vrije tijd kun je zwemmen en kanoën in het Diefenbakermeer of de wijdere omgeving verkennen. Fort Walsh, bijvoorbeeld, de eerste nederzetting van de North-West Mounted Police of de Great Sand Hills, zandduinen die mysterieus uit de vlakte oprijzen. De bewoonde wereld met overdekte winkelcentra, golfbaan, jachthaven en musea ligt op 45 autominuten van de ranch.

Een trektocht is mogelijk in Yukon of in British Columbia

De Yukon in Canada, vlak bij de grens met Alaska, is een plek van magie en natuurschoon: gletsjers, koude meren, alpenweides, heldere rivieren, bos en toendra. Het licht is er fantastisch. In deze pure natuur volg je paden die ook betreden worden door elanden en wolven.
Tijdens de trektocht in de Yukon geniet je niet alleen van het wilde landschap. Je leert ook meer over het gebruik van pakpaarden en steekt een handje toe bij het leven in het kamp: tent opzetten, hout sprokkelen, water halen en koken. 1 keer wordt er overnacht in een hotel, 2 keer in een blokhut en 9 nachten wordt er gekampeerd, ver weg van de bewoonde wereld. Voor wie graag luxe en comfort heeft, is deze tocht dus minder geschikt.

De paarden zijn betrouwbaar en geoefend op bergachtig ongelijk terrein. Er wordt gereden met westernzadels. Tijdens de tocht verzorgen de ruiters hun eigen paarden. Er wordt voornamelijk in stap gereden, aangezien de pakpaarden en het moeilijke terrein het tempo omlaag halen. Toch moet je goed fit zijn om de lange uren in het zadel comfortabel te kunnen doorbrengen.

British Columbia: Deze begeleide trektocht in West-Canada duurt 13 dagen/12 nachten, of 6 dagen/ 5 nachten, 4 dagen paardrijden. Maaltijden zijn voorzien in volpension. De groep bestaat uit zes tot acht personen en wordt geleid door de ervaren Engelstalige gids Alex. Hij is opgegroeid in de lodge en kent de streek en fauna en flora op zijn duimpje. Hij deelt zijn kennis graag en vindt het belangrijk dat elke deelnemer op zijn of haar gemak is.

De meerderheid van de paarden die meerijden met de trektocht zijn in de weides rondom de lodge geboren en/of opgegroeid. Ze kennen de omgeving goed: met gemak doorkruisen ze rivieren en lopen ze over smalle bergpaden en kronkelende bospaden. Door het grillige landschap ligt het rijtempo laag, wat deze trektocht ook geschikt maakt voor minder ervaren ruiters. Een goede conditie is wel vereist voor elke deelnemer. Ervaren rijders krijgen op de geschikte plaatsen meerdere kansen om stevig te galopperen. De paarden zijn het gewend om met zowel ervaren als onervaren ruiters te rijden.

Inclusief

  • 10 dagen / 9 nachten, waarvan 3 nachten op de ranch en 6 nachten in een tentenkamp.
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek. Incl. niet-alcoholische drankjes
  • 7 dagen met paardrijden
  • Engelstalige begeleiding
  • Verzameltransfer van en naar de Luchthaven Calgary

Exclusief

  • Heen- en terugreis naar Calgary
  • Alcoholische drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • 5% tax op het paardrijarrangement
  • Reis-/Annuleringverzekering