Een Latijns-Amerikaans ruiteravontuur in Colombia

Een paardrijtocht met Nederlandstalige gids doorheen het gevarieerde Colombiaanse landschap. We reizen met onze Creoolse paarden van de ene haciënda naar de andere. Onvergetelijke vergezichten zijn gegarandeerd aanwezig!

Colombia
Vanaf € 3085
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Dit is de ultieme vakantie te paard voor ruiters die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde Latijns-Amerikaanse ervaring. Hoewel het land veelal gekend is voor haar koffie en haar smaragden, biedt Columbia nog een andere nationale schat: het paardenras El Paso Fino Colombiano. Het hoogtepunt van deze reis is dan ook ongetwijfeld een tocht in het zadel van dit authentieke ras! Het is een unieke ervaring die helemaal anders is dan iedere andere paardenrit. Tijdens onze trektochten met de Creoolse paarden maken we gebruik van comfortabele zadels, met zadeltassen en regenjassen. De Colombianen zijn dol op paarden en brengen die liefde met plezier over aan ruiters uit de hele wereld die bij hen verblijven.

Paardrijtocht met Nederlandstalige gids doorheen het gevarieerde Colombiaanse landschap

Gedurende een trektocht van 6 dagen reizen we met onze Creoolse paarden van de ene haciënda naar de andere. We vertrekken vanuit de hooglanden in het oosten van Columbia op een hoogte van maar liefst 2.500 meter boven de zeespiegel. Onvergetelijke vergezichten zijn gegarandeerd aanwezig! Iedere dag brengen we ongeveer 6 uren door in het zadel, waarbij we variëren van rustig stappen tot draven en galopperen. Het reisprogramma is geschikt voor gemiddelde tot ervaren ruiters die vertrouwd zijn met iedere gang van de paarden. We brengen de nachten door in authentieke en comfortabele tweepersoonskamers.

We verblijven in haciënda’s die niet gebouwd zijn voor het toerisme, maar die ter beschikking worden gesteld door privé-eigenaren met een hart voor paarden. Onze bagage wordt separaat vervoerd, zodat we onze paarden niet zwaar hoeven te beladen. We worden dagelijks voorzien van smakelijke maaltijden (ontbijt, lunch en diner). Avontuur, comfort en unieke hippische ervaringen; wat kunnen we nog meer wensen?

Voorbeeldprogramma

Ook voor deze reis geldt dat er altijd een mogelijkheid bestaat om enigszins van het programma af te wijken, indien de weersomstandigheden daarom vragen.

Dag 1

Aankomst in Bogotá en dan meteen in het zadel. We worden opgehaald op de internationale luchthaven van Bogotá of op een afgesproken locatie (hotel). We gaan (per auto) op weg voor een tocht van 75 km naar de haciënda La Posada de Don Pedro waar we vandaag zullen dineren en overnachten. Onderweg stoppen we voor een lunch en een ritje op een volbloed Colombiaans Paso Fino paard (in de haciënda La Montesa).

Dag 2

Kennismaking met de Creoolse paarden. Na het ontbijt maken we kennis met de Creoolse paarden waarmee we de komende dagen op pad zullen gaan. We maken onze uitrustingen klaar, zadelen de paarden en vertrekken omstreeks 9 uur voor onze eerste tocht. Na een drafje doorheen het dorp beginnen we meteen met klimmen in het Juaitoque nationaal reservaat en bereiken daar het hoogste punt (3.200 meter boven de zeespiegel). Traditionele rijpaadjes brengen doorheen de Andino Moorlands en in de namiddag dalen we af via "el camino de la punte de la peña" met een zicht op het Palacio meer. We rijden verder tot we de Hacienda La Casona bereiken. Overnachting en diner op deze prachtige hacienda.

Dag 3

Ontbijt en omstreeks 9 uur stappen we weer in het zadel. Langs kleine paadjes in het bos klimmen en dalen we weer tot we het typische dorpje Sutatausa bereiken. We bezoeken de cathedraal en leren over het Spaanse heerschappij uit het verleden. We rijden verder naar het rotsgebergte van de Hato dam, waar we een traditionele lunch krijgen. In de late namiddag arriveren we terug op de Haciende La Cabaña voor een diner en tweede overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt terug in het zadel voor ene rit tussen de groene velden van Cundinamarca, het grootste gebied dat melkkoeien herbergt in Colombië. Rond de middag komen we aan in 1 van de oudste koloniale boederijen van Colombië, Punta de Vega, waar we lunchen. Na een hartelijke maaltijd en siesta rijden we verder tot de "Hacienda Potosi", waar we rond 17:00 arriveren. De eigenares toont ons met veel plezier haar prijswinnende trekpaarden. Diner en overnachting.

Dag 5

Om half 9 stappen we terug in het zadel van onze paarden die we inmiddels al erg goed kennen. We rijden door de groene velden en na enkele galopjes komen we aan bij de hacienda "Ticha", waar we lunchen. In de namiddag rijden we door de eikenbossen met het Fúquene meer op de achtergrond, tot we aankomen in de semi-woesten Raquira. In 1 van de boerenwonignen spenderen we de nacht en genieten van een gezellige avond met live volksmuziek.

Dag 6

Na een hartelijk ontbijt zadelen we de paarden weer en vertrekken rond 10u30. Bij het afdelen van de woestijnheuvels zien we in de verte het kleurrijke dorpje Raquira, dat bekend is voor zijn pottenbakkerij en handwerk. We hebben tijd om door het dorpje te kuieren en genieten er van een lunch en een koud biertje. In de namiddag gaat onze tocht verder richting het Candelaria klooster, waar we comfortabel de nacht doorbrengen en dineren.

Dag 7

We gaan al vroeg op pad. Het landschap verandert drastisch vandaag, op amper 1 uur rijen van het klooster bevinden we ons in de Candelaria woestijn, met rostachtige rijpaden en een sterke woestijnwind. In deze woestijn bezoeken we de "Patio de Brujas", een magische plek van inheemse heksen. In de late namiddag bereiken we de mooie stad Villa de Leyva, opgericht in 1572 en bekend als nationaal monument. We overnachten in een hotel op het hoofdplein en genieten van een vrije namiddag. Diner en overnachting.

Dag 8

Einde van een bijzondere ervaring. We ontbijten en worden vervolgens per bus naar de internationale luchthaven van Bogotá (rit ca. 4 uren) gebracht. Het reisprogramma is nu afgelopen.

Europrijs berekend op originele Amerikaanse Dollar USD
Gewicht

Max. 120 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar ( jonger dan 18 jaar begeleid door een volwassene)

Aantal deelnemers

Min. 6 / Max. 16 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Colombia

Colombia is het ideale land voor ruiters die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde Latijns-Amerikaanse ervaring. Hoewel het land veelal gekend is voor haar koffie en haar smaragden, biedt Columbia nog een andere nationale schat: het paardenras El Paso Fino Colombiano. Een unieke ervaring die helemaal anders is dan iedere andere paardenrit.

We reizen met onze Creoolse paarden van de ene haciënda naar de andere. Onvergetelijke vergezichten zijn gegarandeerd aanwezig! We verblijven in haciënda’s die niet gebouwd zijn voor het toerisme, maar die ter beschikking worden gesteld door privé-eigenaren met een hart voor paarden. Onze bagage wordt separaat vervoerd, zodat we onze paarden niet zwaar hoeven te beladen. We worden dagelijks voorzien van smakelijke maaltijden (ontbijt, lunch en diner). Avontuur, comfort en unieke hippische ervaringen; wat kunnen we nog meer wensen?

Of we rijden naar het Colombiaans Barichara-plateau
Deze trektocht naar het Barichara-plateau voert langs oude plantages voor koffie en tabak, langs indrukwekkende rivieren en door koloniale dorpen. Colombia kent een lange koloniale geschiedenis. Deze route laat je een deel van deze Spaanse geschiedenis zien. Maar ook leer je via deze tocht de moderne Colombiaanse historie kennen. Behalve het natuurschoon, koloniale landhuizen en dorpen, doe je ook de bakermat van de Colombiaanse onafhankelijkheid aan.

De eerste en de laatste nacht zijn de overnachtingen in de hoofdstad Bogota. De stad ligt op vijf uur rijden van het vertrekpunt van de trektocht. In Bogota dineren deelnemers op eigen kosten. Tijdens de trektocht worden alle inbegrepen maaltijden gezamenlijk gebruikt. De overnachtingen hebben plaats in mooie hotelletjes in typische bergdorpjes en in historische landhuizen bij oude plantages.

De paarden waarop je deze tocht door de natuur en de geschiedenis van Colombia maakt, zijn zeer geschikt voor lange trektochten. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen. Gevorderde ruiters rijden op de Anglo-Arabieren en in
Engelse zadels. Halfgevorderde ruiters rijden op de kruisingen. Deze worden gezadeld met speciale endurancezadels die veel steun bieden (hoge zadelboom en steun aan de achterkant).

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten, in 2pers.kamers, soms 3- tot 4pers.kamers, met gezamenlijk sanitair
 • Volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag van vertrek
 • 6 dagen paardrijden, gemiddeld 6 uur per dag
 • Nederlandstalige begeleiding en lokale Colombiaanse gidsen (de eigenaren van de hacienda’s)
 • Verzameltransfer naar luchthaven Bogota (BOG) op de laatste dag
 • Bagagevervoer in de volgwagen

Exclusief

 • Heen-en terugreis
 • Verzameltransfer van luchthaven Bogota naar accomodatie met plaatselijke taxi ter plaatse te betalen.
 • Alcoholische drankjes en frisdranken: open bar: USD 110 p.p per week voor alle alcoholische drankjes (exclusief wijn) en frisdranken, USD 60 per week voor alle frisdranken (Cola, Fanta, Sprite, koffi en thee, melk, water..)
 • Reisverzekering met werelddekking (verplicht)
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven