Coast to Coast Trektocht

De Coast to Coast trektocht betekent zeven dagen intensief paardrijden door de mooiste landschappen van Costa Rica. De tocht voert langs plattelandsgemeenschappen, door canyons en schitterende gebieden waar veel wild voorkomt.

Costa Rica
Vanaf € 2548
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De Coast to Coast trektocht betekent zeven dagen intensief paardrijden door de mooiste landschappen van Costa Rica. De tocht voert langs plattelandsgemeenschappen, door canyons en schitterende gebieden waar veel wild voorkomt. De tocht gaat richting de Grote Oceaan met zijn vulkanische zandstranden en dan door beboste valleien richting de Template Mountain-heuvels. Onderweg is er ook tijd voor ontspanning in bijvoorbeeld de warmwaterbronnen van de Arenal Vulkaan.

Aan de Caribische kust is niet alleen een compleet andere kustlijn te zien, de cultuur contrasteert net als het landschap met de Oceaankust.

Tijdens de trektocht sta je voortdurend in nauw contact met de natuur en ervaar je het Costa Ricaanse leven tot in je vezels. De Coast to Coast trektocht staat garant voor een prachtige en onvergetelijke ervaring.

Dag 10

De ochtend is vrij te besteden. De verzameltransfer naar het vliegveld Juan Santamaria International Airport zal op tijd zijn om de terugvlucht te halen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op Juan Santamaria International Airport in de hoofdstad San José. Een van de medewerkers begeleid je naar het hotel in de buurt van het vliegveld. Overnachting in San José.

Dag 2

Verzameltransfer in de ochtend naar de ranch en stallen langs de rivier de Trinidad. Dit is het begin van de avontuurlijke trektocht. Na de indeling van de paarden en een korte presentatie van de begeleiders, rijd je over glooiende heuvels en weilanden. Door het Gallery Forest en langs de Cuarros rivier waar je veel wild kunt spotten, gaat de rit richting Hacienda la Maravilla. In de middag staat een ontdekkingsrit op het programma dat privé-routes volgt. Deze dag zit je zo’n 3 uur in het zadel. De volgende drie nachten logeer je in een mooie accomodatie: een lodge met gedeelde badkamer.

Dag 3

Vandaag rijden we naar de kust van de Grote Oceaan. We volgen plattelandswegen en een oude ranch-route die naar Tivives Crag leidt. Dit is een historisch belangrijke plek in Costa Rica: de Spanjaarden begonnen hun veroveringen rond 1561 vanaf deze plaats. We rijden langs mangrove-moerassen en langs de kust. Afhankelijk van de getijden lunchen we op het strand of in een lokaal café. Na de lunch stijgen we op om naar Cuevas Crag te rijden. Onderweg genieten we van de mooie uitzichten op de Grote Oceaan, of als alternatief rijden we langs de kustlijn naar Guacalillo strand. Over een laantje rijden we terug naar de lodge. We hebben dan 5 tot 6 uur paardgereden.

Dag 4

Deze ochtend ontdekken we het enorme landgoed dat bij het huis hoort. Het landgoed beslaat zo’n 1000 hectare en zijn privé-reservaten. We rijden over de heuvels naar de verschillende soorten bossen – droog bos en het weelderige Gallery Forest. Het terrein is fotogeniek, met lichtglooiende gebieden en beboste valleien. We lunchen bij het huis. In de middag is er een optionele buitenrit in het zuidelijke deel van het landgoed. Na een paar gemakkelijke beklimmingen kan je de zonsondergang boven de Oceaan zien. En dat is vanaf deze plek een evenement op zich.

Dag 5

De laatste rit in dit gebied leidt ons naar het Machuca-rivier bassin. Via een dorpje rijden we het gebied in waar de rivier zich over de vlakte verbreedt. Vervolgens rijden we door naar het Jesús Maria-rivier bassin waar we de vlakten en de valleien bedekt met bos ontdekken. We rijden door de Machuca canyon, waar het land vruchtbaar is en doorgaans wordt gebruikt om meloenen te kweken. ’s Middags krijgen wij een transfer per voertuig naar de noordelijke regio in Costa Rica. Dit gebied is het thuis van de Arenal Vulkaan. Deze kende in 1968 haar laatste uitbarsting en is een van de meest actieve vulkanen ter wereld gebleven.

Dag 6

Vandaag staat de Don Tobiasrit gepland. Hierbij rijden we naar de vulkaan en zullen we de minerale warmtebronnen aandoen. We beklimmen een berg om door regenwoud te rijden en over velden met vee te stappen. Het wordt een dag met prachtige vergezichten op de vulkaan en een pauze bij een betoverende lagune. We rijden grotendeels over privé-terrein dat werd gebruikt door Don Tobias, een in de regio bekende paardenfokker. ‘s Middags is er een begeleid bezoek aan de vulkaan gepland. We kunnen onze tijd doorbrengen in de mooie Arenal warmwaterbronnen en in de mooie tuinen.

Dag 7

Vroege transfer van het vulkanische gebied naar de Caribische kust. Nadat we hebben ingecheckt en tijd hebben gehad om te ontspannen, volgt ’s middags een briefing over de nieuwe paarden waarop we gaan rijden. Wanneer we hebben kennisgemaakt met onze nieuwe vrienden en ze hebben gezadeld, volgt een kennismakingsrit langs de Caribische kust. Om vertrouwd te raken met onze paarden, maken we een rustige rit over een jungle-route en rijden we langs de kust. We rijden over lange paden waar we de mogelijkheid hebben een adembenemende galop te maken. Een pauze om even te zwemmen en bij te komen op het strand is doorgaans in het programma opgenomen.

Dag 8

Strandrit! De ochtend begint met een korte wandeling naar de paardenstallen. Poetsen, zadelen, opstijgen en gaan. We rijden over de bijzondere Playa Negra – het zwarte strand – vervolgens over de dorpstraat richting Playa Grande – het lange strand. Dit is een afgelegen, rustig en verlaten Caribisch strand dat ideaal is voor paardrijden en waar we fijne, opgewekte galoppades kunnen maken. Daarna rijden we een prachtig tropisch bos in waar we brulapen kunnen zien. Ook houden de meest uitzonderlijke vogels zoals toekans zich hier op. Op de terugweg hebben we de gelegenheid om voluit te galopperen. Op de terugweg naar de lodge kan je stoppen om verschillende winkeltjes te bekijken en om een zalige lunch te genieten in een van de lokale restaurants. De middag is vrij te besteden.

Dag 9

Dit wordt alweer de laatste paardrijdag. Geniet van de bergrit waaraan een prachtige strandrit voorafgaat. Als we eenmaal op het bergpad zijn beland, komt er een deel waarbij we even afstijgen om onze paarden te begeleiden. Dit pad leidt naar een sprookjesachtige waterval. Hier kunnen we zwemmen en picknicken. Daarna wandelen we terug, stijgen op wanneer het pad zich er weer voor leent en rijden terug. Ja, het is tijd om afscheid te nemen van de paarden. Daarna is er tijd voor een verfrissende douche waarop de transfer volgt naar San José waar we onze laatste nacht in Costa Rica doorbrengen.

(*) Alle prijzen per persoon

Bij 1 ruiter kan de tocht ook doorgaan tegen een toeslag van USD 1850 in Cerro Lodge.

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar in 2024 / 2025, overnachtingen in Cerro Lodge: USD 2750 p.p. Eenpersoonskamertoeslag USD 620.
Gewicht

Max. 95 kg, (tussen 95 en 110 op aanvraag)

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2, max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek). Bij 1 ruiter kan de tocht ook doorgaan tegen een toeslag van USD 1277 in Cerro Lodge, USD 1185 in La maravilla.

Over Costa Rica

Costa Rica is een midden-Amerikaans land gelegen tussen de Caribische zee en de Stille Oceaan. Het relatief kleine land is ongeveer anderhalf keer zo groot als België maar heeft 12 verschillende klimaatgordels! De reden daarvoor is de geringe afstand tussen 2 zeeën, gemiddeld zo'n 130 km van kust tot kust met daartussen een bergketen met enkele heel actieve vulkanen, vandaar de grote klimaatverschillen op een kleine oppervlakte.

Costa Rica is voor de natuurliefhebber een waar paradijs, 1/3 van zijn grondoppervlak is beschermd natuurgebied. Het land biedt je een enorme biologische rijkdom. Zeker wanneer je het kleine formaat van het land in aanmerking neemt. Costa Rica heeft regenwouden, nevelwouden, actieve vulkanen (waarvan de Arenal vulkaan de actiefste vulkaan ter wereld is), savannen, mangrovebossen, hooggebergte, palmstranden koraalriffen en meer dan 10.000 verschillende plantensoorten. Met 200 soorten zoogdieren, 350 reptielen en amfibieën, 850 vogels, en zo'n 40.000 insecten is ook het dierenleven rijk en gevarieerd te noemen. Er gaat een nieuwe wereld voor je open.

Inclusief

 • 10 dagen / 9 nachten in een 2-persoonskamer (twin room), met eigen badkamer in comfortabel hotel
 • Volpension: vanaf 2de dag ontbijt t/m ontbijt dag 10. (excl. diner dag 9)
 • 7 dagen paardrijden volgens het programma en alle materiaal
 • Verzameltransfer vanaf San José airport naar accommodatie en v.v.
 • Begeleiding van Engelstalige gidsen
 • Bagage vervoer tijdens de tocht
 • Toegang tot de Hotwater Springs in Arenal
 • Back up vehicle die de bagage naar de verschillende accommodaties brengt
 • 1 liter water per dag

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar luchthaven San José (SJO)
 • Maaltijden dag 1 en dag 9
 • Bij vertrek airport tax USD 29 (bij verlaten Costa Rica)
 • Fooien voor gids, chauffeur, lokale gidsen
 • Extra's in hotel (alcoholische dranken, was service etc)
 • Additionele entreegelden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen: annulering en/of bijstandsverzekering