Explorer Ride in Costa Rica

We nemen je mee naar hartje Centraal Amerika. Ontdek tijdens een eco-safari het ware achterland van Costa Rica, volg de routes die ooit de Spanjaarden reden toen zij het land ontdekten.

Costa Rica
Vanaf € 1767
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Vakantie te paard, met verblijf in een hacienda.
We nemen je mee naar hartje Centraal Amerika. Ontdek tijdens een eco-safari het ware achterland van Costa Rica, volg de routes die ooit de Spanjaarden reden toen zij het land ontdekten. Voel je als ontdekkingsreiziger te paard, al rijdend over de mooie paden langs de Stille Oceaan, door regenwouden, droge savannahs en mangrovemoerassen.

Costa Rica is een midden-Amerikaans land gelegen tussen de Caribische zee en de Stille Oceaan. Het relatief kleine land is ongeveer anderhalf keer zo groot als België maar heeft 12 verschillende klimaatgordels! De reden daarvoor is de geringe afstand tussen 2 zeeën, gemiddeld zo'n 130 km van kust tot kust met daartussen een bergketen met enkele heel actieve vulkanen, vandaar de grote klimaatverschillen op een kleine oppervlakte.

Costa Rica is voor de natuurliefhebber een waar paradijs, 1/3 van zijn grondoppervlak is beschermd natuurgebied. Het land biedt je een enorme biologische rijkdom. Zeker wanneer je het kleine formaat van het land in aanmerking neemt. Costa Rica heeft regenwouden, nevelwouden, actieve vulkanen (waarvan de Arenal vulkaan de actiefste vulkaan ter wereld is), savannen, mangrovebossen, hooggebergte, palmstranden koraalriffen en meer dan 10.000 verschillende plantensoorten. Met 200 soorten zoogdieren, 350 reptielen en amfibieën, 850 vogels, en zo'n 40.000 insecten is ook het dierenleven rijk en gevarieerd te noemen.

Tijdens het verblijf logeer je in het huis Hacienda La Maravilla, maar je kunt ook opteren voor een verblijf in Cerro Lodge. Deze lodge ligt op een 20-tal minuutjes rijden van La Maravilla. Dezelfde activiteiten worden aangeboden, enkel dien je rekening te houden met een dagelijkse transfer naar de paarden.

COSTA RICA EXPLORER RIDE
8 dagen / 7 nachten / 4 dagen paardrijden, gemiddeld 4 à 6 uur in het zadel.
Deze paardrijdvakantie is een verkorte versie van de Odyssey Ride. Het is een stertocht met 3 nachten verblijf op de hacienda. Ben je een gemiddeld ruiter, op zoek naar een afwisselende paardrijdvakantie, dan is dit jouw reis.
Accommodatie: 2 nachten hotel in San José, 3 nachten hacienda, 2 nachten lodge in Arenal.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op de luchthaven in San José. Verzameltransfer naar het hotel.

Dag 2

Verzameltransfer naar de Ecoranch aan de Trinidad Rivier. Het startpunt van dit ruiteravontuur. Je rijdt langs de glooiende heuvels en velden langs de Cuarros rivier, een bijzonder goede plek om wilde dieren te zien. Je steekt de rivier over en volgt een landweg langs akkers en landelijke huizen die uiteindelijk uitkomt bij de haciënda. De volgende 3 nachten veblijf je in de Hacienda Maravilla lodge met een prachtig uitzicht (gezamelijke badkamers per 2 kamers). Avondmaal en overnachting Hacienda La Maravilla. Deze kennismakingsrit in de middag duurt ongeveer 3 uur.

Dag 3

Je ontdekkingsreis in Costa Rica start met een tocht langs de Pacifische Kust. Je volgt landwegen en oude ranch-paden die je leiden naar Tivives Crag. De Spanjaarden startten hun ontdekkingstocht van dit gebied op precies ditzelfde punt . Je komt langs de Cascajalillo Mangrove Swamps en de kuststreek. Afhankelijk van de getijde van de zee, is je lunch in een lokaal café of op het strand. In de namiddag klim je met je paard naar Cuevas Crag, waar je een prachtig zicht hebt over de oceaan. Je keert terug langs het strand naar de Hacienda. Avondmaal en overnachting Hacienda La Maravilla. (5 a 6 uur in het zadel)

Dag 4

Deze morgen rijd je een rit over het meer dan 500 ha grote landgoed van de Haciënda, over de glooende hevels en savannes naar het Gallery bos. Wanneer je door de hoger gelegen gebieden rijdt, heb je een prachtige uitkijk over de Grote Oceaan en wellicht zie je onderweg enkele plaatselijke wilde dieren ! Je keert terug naar de hacienda voor de lunch en wat tijd om te relaxen. Na de middag is er een optionele rit naar het zuidelijke gedeelte van het terrein van de hacienda. Na een klim over een paar glooiende heuvels, kan je genieten van een spectaculaire zonsondergang. Avondmaal en overnachting Hacienda La Maravilla. (3 a 6 uur in het zadel)

Dag 5

De laatste dag in het Central Pacific brengt je naar de Machuca Rivier en het dorpje Cascajal. In de namiddag is er een transfer van 3u naar de Northern Region, waar je in de buurt van de Arenal Vulkaan komt. Avondmaal en overnachting in Arenal. (4 a 5 uur in het zadel)

Dag 6

Vrije dag. Er zijn tal van mogelijke activiteiten, waaronder de schitterende Arenal Hot Springs en tuinen, Canopy tours, mountainbiken, canyoning,... (optioneel). Overnachting in Arenal. (avondmaal niet inbegrepen) (2 a 3 uur in het zadel)

Dag 7

In de morgen wordt je opgehaald naar de El Silencio boerderij, aan de voet van de Arenal, gebracht. Hier vertrek je te voet voor een 2 1/2 uur begeleide natuurwandeling in de richting van de Arenal Vulkaan. Tijdens de wandeling kom je door woud, waar je heel wat aapjes en vogelsoorten kan spotten. Indien het weer het toelaat heb je een prachtig zicht op de omgeving. In de late namiddag neem je de shuttle service naar San José. Overnachting in San José.

Dag 8

Vrije tijd in de stad, naar gelang je vluchturen. Verzameltransfer naar de luchthaven of verlenging in Costa Rica.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar, in 2024 / 2025 met overnachtingen in Cerro Lodge: USD 1895 p.p . Eenpersoonskamertoeslag USD 446

Bij 1 ruiter kan de tocht ook doorgaan tegen een toeslag van USD 1385
Gewicht

Max. 95 kg, (tussen 95 en 110 op aanvraag)

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek) Toeslag bij deelname van maar 1 ruiter USD 777

Over Costa Rica

Costa Rica is een midden-Amerikaans land gelegen tussen de Caribische zee en de Stille Oceaan. Het relatief kleine land is ongeveer anderhalf keer zo groot als België maar heeft 12 verschillende klimaatgordels! De reden daarvoor is de geringe afstand tussen 2 zeeën, gemiddeld zo'n 130 km van kust tot kust met daartussen een bergketen met enkele heel actieve vulkanen, vandaar de grote klimaatverschillen op een kleine oppervlakte.

Costa Rica is voor de natuurliefhebber een waar paradijs, 1/3 van zijn grondoppervlak is beschermd natuurgebied. Het land biedt je een enorme biologische rijkdom. Zeker wanneer je het kleine formaat van het land in aanmerking neemt. Costa Rica heeft regenwouden, nevelwouden, actieve vulkanen (waarvan de Arenal vulkaan de actiefste vulkaan ter wereld is), savannen, mangrovebossen, hooggebergte, palmstranden koraalriffen en meer dan 10.000 verschillende plantensoorten. Met 200 soorten zoogdieren, 350 reptielen en amfibieën, 850 vogels, en zo'n 40.000 insecten is ook het dierenleven rijk en gevarieerd te noemen. Er gaat een nieuwe wereld voor je open.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een 2-persoonskamer (twin room), met eigen badkamer in comfortabel hotel
 • Verblijf op basis van vol pension 2de dag ontbijt t/m ontbijt dag 8
 • Paardrijden volgens het programma en alle materiaal
 • Begeleiding van Engelstalige gidsen
 • Bagage vervoer tijdens de tocht
 • Toegang tot de Hotwater Springs in Arenal
 • Back up vehicle die de bagage naar de verschillende accommodaties brengt
 • 1 liter water per dag
 • Verzameltransfer vanaf San José airport naar accommodatie en v.v.

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar luchthaven San José (SJO)
 • Maaltijden dag 1 en diner dag 7
 • Bij vertrek airport tax USD 29 (bij verlaten Costa Rica)
 • Fooien voor gids, chauffeur, lokale gidsen
 • Extra's in hotel (alcoholische dranken, was service etc)
 • Additionele entreegelden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen: annulering en/of bijstandsverzekering