Paardrijden over de Oude Spaanse Routes in Costa Rica


Paardrijden in Costa Rica betekent paardrijden in de tropen, op vitale Zuid-Amerikaanse Criollo-paarden over historische wegen en langs parelwitte stranden. De paarden zijn goedgetrainde ranchpaarden.

vanaf € 2.010

Paardrijden in Costa Rica betekent paardrijden in de tropen, op vitale Zuid-Amerikaanse Criollo-paarden over historische wegen en langs parelwitte stranden. De paarden zijn goedgetrainde ranchpaarden. Het gaat om het Criollo-paard dat vitaal en wendbaar is en fameus is om zijn grote uithoudingsvermogen. Zuid-Amerikaanse gauchos zijn vanwege deze eigenschappen dol op dit paard.

Het onderkomen is comfortabel en voorzien van airconditioning. Er wordt afwisselend op de ranch en in restaurants gedineerd. Dit arrangement combineert een tropische verrassing met een prachtig paardrij-arrangement.

Het arrangement ‘Oude Spaanse Routes’ biedt naast dagelijkse tochten ook veel vrijheid. Daarin is tijd om eens een dagje naar het strand te gaan of deel te nemen aan een boeiende excursie in de omgeving.

Costa Rica werd in de 16e eeuw door Spanjaarden ontdekt. Zij brachten Andalusische paarden op hun schepen mee. Deze zijn door de loop der eeuwen gekruist met allerlei andere paardenrassen, waardoor de sterke Criollo ontstond. Ze zijn meegaand van aard. Op deze paarden is het prachtig de omgeving van de ranch te verkennen, ook wordt er verder uit de buurt gereden. De paarden worden dan in een wagen vervoerd, waarna ruiter en paard elkaar weer ontmoeten op de plek van vertrek. Costa Rica heeft zoveel gevarieerde natuur te bieden: tropisch bos, bijzondere vogels die alleen daar voorkomen, brulapen, vulkanische bergen en droomstranden. Laat u betoveren door de ‘Rijke Kust’ van Midden-Amerika.

Optioneel bij te boeken: Granada, Nicaragua: twee dagen (een nacht) toevoegen naar Granada, Nicaragua. Pik wat mee van de mooi gerestaureerde koloniale stad Granada op Lake Nicaragua. Op het programma staat ook een city-tour en de overnachting is in een historisch koloniaal hotel.

Monteverde Cloud Forest en Sanat Elena: voeg twee of drie dagen toe in Monteverde, een van de beroemdste nevelwouden, tropisch bos, in de wereld. Perfect voor vogelspotten, begeleide trektochten en ruime keuze uit paardrijtochten.

Of boek een aantal nachten bij in accommodaties op de Arenal vulkaan, in de bergen of aan het strand.     

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1 
Aankomst op vliegveld en verzameltransfer naar de finca. De paardenboerderij is gevestigd op slechts enkele minuten afstand van mooie stranden. Een rondleiding en een demonstratie van het Criollo-paard volgen in de middag. En dan: Tijd voor de eerste buitenrit in Costa Rica! Bij zonsondergang rijden we terug naar de ranch. Diner op de boerderij of in een lokaal restaurant. De rit hangt af van de aankomsttijden.

Dag 2 
Na het stevige ranch-ontbijt wordt een korte uitleg gegeven over het rijden van het Criollo-paard. In de late ochtend begint de tocht naar het kleine veestadje Tempate. De rit voert over de oude Spaanse route die de Spaanse Conquistadors in het verleden aanlegden en bereden. Onderweg is er kans om mooie tropische vogels te spotten, ook apen zullen zich laten zien. In Tempate zal iedereen wel toe zijn aan een verkoelend drankje. Daarna wordt de weg vervolgd naar het dorp Cartagena. In deze plaats is de lunch in een authentiek restaurant gepland. Een truck haalt het hele gezelschap op voor de terugweg naar de ranch. Tijd voor een duik in het zwembad en ontspanning voordat het diner wordt geserveerd. ’s Middags is er een optie voor een kortere rit te paard. Diner op de ranch.

Dag 3 
Wat er op deze middag gebeurt, kan ter plaatse worden aangegeven. Na het ontbijt worden de deelnemers opgehaald voor een rondleiding op een van de vulkanische bergen die bedekt zijn met regenwoud. Wat daarop volgt kan variëren. Er is een mogelijkheid om de dag te besteden in de Spa en resort Blue River met warmwaterbronnen. Maar er kan ook worden paardgereden naar de waterval. Ook kunnen excursies worden geregeld.

Dag 4 
Kies na het ontbijt wat je wilt doen. Er kan worden gekozen voor een privé-les paardrijden. Deelnemers kunnen met het paard waarop ze rijden ook een training Natural Horsemanship volgen in de roundpen. De organisator biedt ook vervoer aan naar en van Flamingo Beach. Later in de middag zet de groep zich in elk geval in het zadel voor een rit over de ranch en door het dorp waar een populaire cantina zit. Terugrit met zonsondergang.

Dag 5 
Een cowboy-rit op een goed getraind ranchpaard staat voor deze ochtend op het programma. Ontdek de wetlands en de grote variatie aan vogels en…’crocks’. De vrije middag kan op het strand worden doorgebracht. De organisator biedt de heen – en terugrit aan, maar er zijn ook verschillende excursies waaruit kan worden gekozen. Een bezoek aan Monkey Park behoort ook tot de mogelijkheden.

Dag 6 
Een vroege ochtendrit voor het ontbijt is paradijselijk wakker worden. De paarden lopen over de historische ossenkarroute. Deze slingert door het mooie beboste platteland, ranches en kleine dorpjes. Onderweg rijd je door Portegolpe en misschien laten bijzondere apensoorten zich zien.  Terug op de ranch wacht het ontbijt. Deze ochtend gaat het om een ‘Tico-ontbijt’, op de traditionele manier boven een houtvuur bereid. De middag wordt aan het ontbijt besproken. Alles staat vrij om er een speciale middag van te maken.

Dag 7 
De paarden worden in de wagen geladen en de berijders zien ze weer in het kleine dorpje La Garita. Hier begint een betoverende rit onder de gigantische bomen van het droge tropische bosreservaat. De tocht leidt naar het strand. Bij aankomst is het eerst tijd voor een drankje. En dan:  Strandrit!  

Dag 8 
Tijd om de laatste foto’s te nemen. Wie niet vroeg weg wil, kan een allerlaatste activiteit met het paard uitvoeren en een late vlucht pakken.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
08/01/2020  - 15/09/2020
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
€  2.010
€  2.195
€  2.010
€  2.010
08/10/2020  - 18/12/2020
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  2.010
€  2.195
€  2.010
€  2.010

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele Amerikaanse dollar USD 2180 p.p

Kamertype

7n *


08/01/2020  -  15/09/2020

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.010

1 pers kamer (Single)

2.195

2 pers kamer (Double)

2.010

2 pers kamer (Twin)

2.010

08/10/2020  -  18/12/2020

2 pers kamer (Double)

2.010

1 pers kamer (Single)

2.195

2 pers kamer (Twin)

2.010

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.010


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele Amerikaanse dollar USD 2180 p.p

Data 2020

Het gehele jaar door mogelijk te boeken met uitzondering van Oktober, ivm het regenseizoen. Op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Wilt u graag langer of juist korter verblijven? Dat kan, dit arrangement is heel goed aan te passen van 5 nachten tot 14 nachten op aanvraag!

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Op basis van volpension van eerste dag lunch t/m ontbijt dag 8 (excl. diner dag 3, dag 5 en dag 6)
 • Paardrijden volgens het programma
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Liberia (LIR) of luchthaven Tamarindo
 • Engelstalige gids / Begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Diner dag 3, 5 en 6
 • Alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Excursies
 • Reisverzekering