Rainforest Adventure Ride

De ritten voeren door de jungle, langs rivieren en over het platteland van prachtig Costa Rica. Tijdens deze trektocht te paard gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Costa Rica
Vanaf € 1860
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De ritten voeren door de jungle, langs rivieren en over het platteland van prachtig Costa Rica. Tijdens deze trektocht te paard gaat er een nieuwe wereld voor je open. Met wat geluk en goed geopende ogen spot je vanaf een paardenrug felgekleurde vogels. De paarden draven over historische routes. En je maakt kennis met de mensen die het land bevolken.

Op de vrij te besteden dagen kan je uitrusten, maar heb je ook de gelegenheid een bootsafari te maken. En je kunt gaan snorkelen in de warme Stille Oceaan.
Overnachten gebeurt in verschillende accommodaties.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van de hoofdstad San José. Verzameltransfer naar het hotel bij het vliegveld.

Dag 2

Verzameltransfer naar de ranch en stallen. Bij aankomst worden de rijpaarden voorgesteld en is er een rondleiding over de ranch. Ook krijgen deelnemers de mogelijkheid zich vertrouwd te maken met het tuig en de Costa Ricaanse rijstijl. Nadat ieder zijn rijpaard heeft, is het tijd om uit te rijden. De eerste paardrijtocht voert over glooiende heuvels en weilanden het bos in. Deze gaat langs de Cuarros rivier waar wild leeft. De rivierstroom wordt een tijd gevolgd waarna het tijd wordt het land weer in te rijden. Je rijdt over een boerenweg zo het platteland op. Deze eerste rit geeft je al een goede indruk van het plattelandsleven in deze regio van Costa Rica als je langs de plattelandshuizen komt en op het landgoed uitkomt. Na de rit worden we naar ons hotel gebracht.

Dag 3

De rit te paard van vandaag voert naar de monding van de rivier Machuca. Onderweg passeer je een dorp. Terwijl je de rivier volgt merk je hoe deze zich verbreed in de velden. Dit is een zeer vruchtbaar gebied waar doorgaans meloen wordt gekweekt. Je ontdekt ook de beboste valleien. Je eindigt op een plaatselijk landgoed en krijgt vanaf hier een transfer naar de lodge.

Dag 4

Vrije dag en tijd voor bijvoorbeeld een sightseeing safari per boot, gekoppeld aan een tocht door het regenwoud. Overnachting in een plattelandshotel.

Dag 5

Vandaag zet je je weer in het zadel om naar het centrum van de plattelandsgemeenschappen te rijden. Hier kun je de mensen ontmoeten die je deze hele week hebben geholpen. Het gaat om een ongedwongen bezoek en een leuke uitwisseling tussen mensen. Onderweg rijd je door Santa Rita en langs oude spoorwegen die nu zijn overwoekerd en teruggenomen door de natuur. Bestemming van de rit is La Ceiba. We pauzeren in een plaatselijk onderkomen voor een drankje in John Wayne-stijl.

Dag 6

Er staat je een schitterende dag te paard te wachten. De tocht van vandaag voert over een historische route die de Spanjaarden eerst reden toen ze Costa Rica begonnen te ontdekken. We hebben het dan over zo’n 500 jaar geleden. Je rijdt langs rivieren, door de jungle, door het Gallery bos en over een plattelandsweg naar een punt van waaruit je een magnifiek zicht over de Grote Oceaan hebt. Voor de Spanjaarden van weleer was dit het beginpunt van hun veroveringstochten in de late 16 eeuw. Je zult merken dat deze dag er een is van grote variatie.

Dag 7

Dag vrij van het zadel en neem vast afscheid van de paarden die je zoveel moois hebben laten zien voordat je naar de kust gaat. Op de Grote Oceaan kan je kajakken en/of snorkelen in het warme water van de oceaan. Na deze dag aan de kust krijg je een transfer naar het hotel in San José.

Dag 8

Ochtend is voor jezelf en op tijd een verzameltransfer naar het vliegveld voor je vlucht en het afscheid.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar, in 2024 USD 1995 p.p (overnachting in Cerro Lodge). Eenpersoonskamertoeslag USD 495

Toeslag bij deelname van maar 1 ruiter USD 1250
Gewicht

Max. 95 kg (tussen 95 en 110 kg op aanvraag)

Leeftijd

Min.12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Costa Rica

Costa Rica is een midden-Amerikaans land gelegen tussen de Caribische zee en de Stille Oceaan. Het relatief kleine land is ongeveer anderhalf keer zo groot als België maar heeft 12 verschillende klimaatgordels! De reden daarvoor is de geringe afstand tussen 2 zeeën, gemiddeld zo'n 130 km van kust tot kust met daartussen een bergketen met enkele heel actieve vulkanen, vandaar de grote klimaatverschillen op een kleine oppervlakte.

Costa Rica is voor de natuurliefhebber een waar paradijs, 1/3 van zijn grondoppervlak is beschermd natuurgebied. Het land biedt je een enorme biologische rijkdom. Zeker wanneer je het kleine formaat van het land in aanmerking neemt. Costa Rica heeft regenwouden, nevelwouden, actieve vulkanen (waarvan de Arenal vulkaan de actiefste vulkaan ter wereld is), savannen, mangrovebossen, hooggebergte, palmstranden koraalriffen en meer dan 10.000 verschillende plantensoorten. Met 200 soorten zoogdieren, 350 reptielen en amfibieën, 850 vogels, en zo'n 40.000 insecten is ook het dierenleven rijk en gevarieerd te noemen. Er gaat een nieuwe wereld voor je open.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een 2-persoonskamer (twin room), met eigen badkamer in comfortabel hotel
 • Verblijf op basis van vol pension (exclusief de maaltijden in San José), 5 nachten in Cerro lodge.
 • Paardrijden volgens het programma en alle materiaal
 • Begeleiding van Engelstalige gidsen
 • Bagage vervoer tijdens de tocht
 • Toegang tot de Hotwater Springs in Arenal
 • Back up vehicle die de bagage naar de verschillende accommodaties brengt
 • 1 liter water per dag
 • Verzameltransfer vanaf San José airport naar accommodatie en v.v.

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar luchthaven San José (SJO)
 • Maaltijden in San José
 • Bij vertrek airport tax USD 29 (bij verlaten Costa Rica)
 • Fooien voor gids, chauffeur, lokale gidsen
 • Extra's in hotel (alcoholische dranken, was service etc)
 • Additionele entreegelden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen: annulering en/of bijstandsverzekering