Caribische Trektocht te paard in Dominicaanse Republiek en Samaná

Deze uitgebreide Caribische Trektocht te paard met tochten in de Dominicaanse Republiek en op het schiereiland Samaná is de spectaculaire verrassing van de Dominicaanse Republiek.

Dominicaanse Republiek
Vanaf € 3498
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie
Reisbeschrijving

Deze uitgebreide Caribische Trektocht te paard met tochten in de Dominicaanse Republiek en op het schiereiland Samaná is de spectaculaire verrassing van de Dominicaanse Republiek. De Duitse eigenaresse en haar team laten je met veel plezier de bergketen Cordillera Oriental en het schiereiland Samaná verkennen. Je rijdt op Zuid-Amerikaanse Criollo’s en Criollo-kruisingen. In deze twee weken beleef je een onvergetelijk, geweldig Caribisch avontuur te paard.

Galopperen over tropische stranden met de zeewind om je heen

Met de zeewind door je haren vrijuit galopperen door de golven van de zee op Criollo’s die vanzelf gaan vliegen als zij aan zee zijn. De lange, tropische, witte zandstranden nodigen uit tot een strandgalopje naar de volgende helderblauwe baai. Palmen wuiven je toe als je op je Criollo in de Dominicaanse bergen rijdt. Tijdens deze reis van twee weken in het oostelijke deel van de Dominicaanse Republiek verken je de bergketen Cordillera Oriental en geniet je van het paardrijden op de tropische stranden. Daarnaast verblijf je in deze twee weken ook op het schiereiland Samaná.

Het schiereiland Samaná behoort tot een van de mooiste streken van de Dominicaanse Republiek en is wonderwel een goedbewaard geheim van het eiland. Santa Barbara de Samaná is de belangrijkste stad van de regio en heeft zich van meet af aan toegelegd op het individuele toerisme. De regio heeft zich afgekeerd van het grootschalige toerisme. Het schiereiland is met 1399 vierkante kilometer groter dan menig ander klein Caribisch eilandje.

Deze uitgebreide Caribische Trektocht te paard is een heuse tropische belevenis.

De paarden

Criollo’s en Criollo-kruisingen met een gemiddelde stokmaat van 155 cm. rijden je met veel plezier over het prachtige eiland.

Deze Zuid-Amerikaanse paarden zijn uitgerust met Westernzadels en Engelse veelzijdigheidszadels.

Begeleiding en ruiters

De Duitse eigenaresse die ook gemakkelijk Engels spreekt, begeleidt je tijdens deze veelzijdige trektocht.

Van ruiters wordt verwacht dat zij in alle gangen kunnen rijden. Deze trektocht is bedoeld voor ruiters die er plezier aan beleven vlotte over het strand te galopperen, maar net zo goed kunnen genieten van de tochten in hooggelegen gebieden die landinwaarts liggen.

Overnachting

In totaal heb je tijdens deze 13-daagse reis twaalf overnachtingen en negen dagen van paardrijden.

De onderkomens beschikken over twee- en eenpersoonskamers. Deze zijn alle voorzien van bad, douche en toilet.

Van het ontbijt en diner geniet je in het hotel en op de ranch. De lunch gebruik je onderweg in de vorm van een gezellige picknick.

Let op: Buiten de gepubliceerde data om is het mogelijk deze trektocht te boeken voor families met kinderen en voor groepen vanaf twee personen. Het tempo en het aantal uren in het zadel kan dan worden aangepast aan de deelnemers.

Dag 1

Aankomst op het vliegveld en transfer naar het hotel waar je met de groep dineert.

Dag 2

We rijden in ongeveer een uur het land in naar de Criollo’s en rijden te paard door het heuvelachtige landschap. We rijden door palmboomgaarden en langs de huisjes van de vriendelijke Dominicanen. We rijden langs mangobomen en citroenenbomen tot we toe zijn aan onze picknick. Tijdens deze pauze kunnen we zwemmen in de rivier. Overnachting in het hotel.

Dag 3

Vanuit La Vacama rijden we naar het witte zandstrand langs de zee. Deels rijden we over een zandpad onder de palmen dat parallel loopt aan het strand. Dit pad volgen wij tot wij bij ons volgende onderkomen aankomen. Hier verblijven wij de komende drie nachten.

Dag 4

Vandaag maak je een schitterende tocht naar de waterval Rio Cedro, middenin de bergen. De rit erheen voert door prachtig natuurschoon en bij aankomst is het zicht op de waterval adembenemend. Onderaan de Rio Cedro is het tijd voor de picknick. Wie wil neemt een duik in het meertje onderaan de waterval. Op de terugweg naar ons onderkomen rijden we door het gelijknamige dorp El Cedro.

Dag 5

Een spectaculaire strandrit op de Playa Esmeralda staat op het programma. Hier kunnen wij ook met de paarden zwemmen in zee, een onvergetelijke ervaring. In de middagpauze kan je heerlijk in de zon liggen.

Dag 6

Langs het strand rijden wij terug naar het thuis van de paarden. Deze strandrit is er een om puur van te genieten: op de muziek van de golven van de zee en het ritme van de hoeven op de lange, witte zandstranden rijd je langs deze fantastische kust. Palmbomen wuiven je toe en het zonnetje schijnt. Deze avond overnacht je weer in het eerste hotel.

Dag 7

Om deze heerlijke paardrijweek af te sluiten rijden we nog eenmaal de glooiende, groene heuvels van de Dominicaanse Republiek in. Onderweg brengen wij onze middagpauze door aan een rivier, met kleine, ruisende watervalletjes. We kunnen nog even het water in. Na deze tocht belonen wij onze Criollo’s en keren terug naar het hotel.

Dag 8

Vandaag reizen wij naar het schiereiland Samaná waar ons een prachtige rit te paard in de avondzon wacht. Samaná is een ecologisch paradijs waar veel is te zien. Zo vind je er ’s werelds grootste kokosnootplantage.

Dag 9

We stijgen vandaag op om een geweldige dagtocht te maken naar het zalige Playa Rincon.

Dag 10

Er staat een halve dagtocht op het programma. In de morgen rijd je te paard naar Playa Madame en in de middag ben je vrij om te doen wat je wilt.

Dag 11

Wij verplaatsen ons vanuit het hotel aan de kust naar het hotel in het regenwoud. Hiermee verblijven wij in een Nationaal Park dat een van de mooiste reisbestemmingen binnen het wereld-eco-toerisme. Het Nationaal Park Los Haitises heeft mangrovebossen, er liggen kleine eilandjes, er zijn grotten en de hooggelegen begroeiing vormen een ware belevenis. Er ligt een kalkhoudend plateau dat is overwoekerd door slingerplanten. De hoge luchtvochtigheid zorgt voor een welige groei van zeldzame flora die op haar beurt weer de thuishaven vormt voor zo’n honderd uiteenlopende vogelsoorten. Tegen een meerprijs kan je vanuit het onderkomen waar je verblijft, excursies over land of per boot boeken. Bij een excursie op land valt te denken aan bijvoorbeeld een begeleide wandeltocht. Ook kan je een boottocht maken. Een bijzondere tocht over het water voert je door de mangrovebossen naar grotten met grottekeningen. Uiteraard worden er boottochten op zee gemaakt, waarbij je in de buitengewone gelegenheid bent bultrugwalvissen te spotten.

Dag 12

Deze dag gaan we naar Punta Cana van waaruit we het kleine dorp Miches bezoeken of een kleine ranch die is aangewezen om koffie en cacao te vervaardigen.

Dag 13

Met het gevoel van het paardrijden en de zon nog in je lijf is het alweer tijd om de reis naar huis te aanvaarden.

(*) Alle prijzen per persoon
Praktische info
Over de Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek vind je groene heuvels, schitterende palmen en allerlei vruchtenbomen. Je verkent de bergketen Cordillera Oriental te paard. En op een eiland galoppeer je natuurlijk uitbundig over de witte zandstranden.

Inclusief

  • 13 dagen / 12 nachten in een-/tweepersoonskamers met eigen bad/douche en toilet, overnachtingen in hotel en op de ranch
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek.
  • 9 dagen paardrijden, een dag 2 uur, vijf dagen 4 a 5 uur en drie dagen 5 a 6 uur per dag
  • Begeleiding van een ervaren Duits- en Engelstalige gids
  • Transport van de bagage
  • Verzameltransfer van en naar de luchthaven Punta Cana

Exclusief

  • Heen- en terug reis naar de luchthaven Punta Cana
  • Overige (Alcoholische) Drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering