‘Avontuurlijke Trektocht’ te paard in de Pyreneeën


Deze trektocht te paard van twee weken biedt je een onvergetelijk avontuur waarvoor je te paard en met pakezels door de Pyreneeën in Frankrijk en Spanje rijdt. Je zwerft over bergpassen en langs schitterende meren.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

Deze trektocht te paard van twee weken biedt je een onvergetelijk avontuur waarvoor je te paard en met pakezels door de Pyreneeën in Frankrijk en Spanje rijdt. Je zwerft over bergpassen en langs schitterende meren. De panorama’s onderweg zijn subliem. De paarden kennen elkaar van de kudde en verstaan hun vak uitstekend. Zij brengen je door afwisselende berglandschappen naar de mooiste plaatsen in de Pyreneeën.

Twee weken op paardrij-avontuur

Deze paardrijtocht brengt je helemaal terug naar de natuur waar kalmte heerst. Je rijdt in hooggebergte in Frankrijk, in de buurt en soms op de grens met Spanje en Andorra. Je maakt afdalingen naar prachtige valleien en rijdt in gebieden met een bijzonder bergklimaat wat zich weer vertaalt in de wilde schoonheid van de omgeving.

Het vertrekpunt voor de trektocht te paard ligt al behoorlijk hoog; je vertrekt vanuit een bergdorp gelegen op 1300 meter hoogte. Deze plaats ligt op het plateau van Aillou. Dit is een hoog plateau in de Franse Pyreneeën. In het begin van de tocht geniet je van de enorme ruimte die het plateau biedt. Zachte groene gronden nodigen uit tot galopperen. Om je heen zie je de bergen . Het geeft je een gevoel dat je vleugels hebt.

Hoe dichterbij de bergen komen, hoe meer het terrein verandert. Snelheid wordt geminderd als we de steilere paden bereiken die ons naar de hoge bergen leiden. Ver van de beschaving ontdekken wij een berg die al zijn authenticiteit heeft bewaard.

Deze avontuurlijke trektocht van twee weken wordt in juli en augustus gereden.

Paarden

De paarden staan samen in een kudde en kennen elkaar door en door. Ze zijn alle goed getraind en komen uit dit gebied. Tijdens de trektocht zul je merken hoe behendig zij zijn in de bergen. Er wordt met Engelse zadels gereden.

Overnachtingen

Onderweg overnacht je in gites en in berghutten. Neem daarom een slaapmatje, slaapzak mee. Je bagage wordt voor je vervoerd door een supportwagen. Op deze tocht in de ongerepte natuur zijn sommige delen ontoegankelijk voor de supportwagen. Alle bagage wordt dan meegenomen door de pakezels die met ons meelopen.

Een medewerker bereidt dagelijks de maaltijden en biedt een helpende hand bij alle voorkomende vragen.

Ruiters

Van ruiters wordt verwacht dat zij een goed lichamelijk uithoudingsvermogen hebben en in alle gangen goed rijden. Dagelijks breng je vier tot zes uur in het zadel door. Soms leid je je paard bij afdalingen en in moeilijke gebieden. Je rijdt in hooggelegen berggebied, dus vergeet niet alle benodigdheden die deze omgeving van je vraagt ook mee te nemen.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1 Zaterdag: dag van aankomst en kennismaking met elkaar en de paarden.

Dag 2 Zondag: De trektochtkan beginnen. Als iedere ruiter zijn paard heeft en is opgestegen, staat er een tocht op het programma die je over het Plateau de Languerail leidt. Je rijdt eerst over de vlakte van Boum. Vanaf de Pas de l’Ours zien we het kasteel van Montségur. We dalen af in de bergkloof van Le Frau. Daarna komen we aan in de zomerweiden van Languerail waar kuddes de hele zomer in vrijheid leven. Als we de hoogte van Languerail achter ons laten, komen we aan in de vallei van waar we verder trekken naar het plateau van Sault. Daar volgen wij de paden van de Katharen. Na enkele geweldige galoppades vind je in Espezel je gite. (27 kilometer, 4 uur paardrijden)

Dag 3 Maandag: Vandaag trekken we over het plateau van Sault. We rijden door de vallei van Rebenty, de vallei van Rodome en vervolgens maak je een afdaling. Die komt uit op de Campagna de Sault, een weg in Balcon. Je rijdt door de kloof van l’ Aude naar Rouze. Vanaf dit punt leidt de weg naar het hotel in Mijanès voor de overnachting. (5 tot 6 uur paardrijden)

Dag 4 Dinsdag: Je rijdt naar het kasteel Quérigut en na dit fascinerende bouwwerk te hebben bewonderd voert de tocht naar de bergkam van de Hares. Vervolgens steek je het hoge plateau van Capcir over waar je naar het meer van Puyvalador rijdt. In dit meer krijg je de kans met je paard te zwemmen, een fantastische ervaring die je voor altijd zal bijblijven. Na deze uitbundige pauze rijd je verder en klim je naar het massief van Madres. Daar aangekomen tref je de berghut waar je overnacht, of je bivakkeert in een tent. (5 tot 6 uur paardrijden)

Dag 5 Woensdag: Vanuit Madres voert de route vandaag naar de gite in Les Angles. Met een geweldig zicht op het plateau van Capcir en op de vallei van Conflent tot aan de berg Madres maak je een sublieme tocht. Er volgt een afdaling in de richting van Angles. De route leent zich daarna perfect om uitgebreid te galopperen. (5 uur paardrijden)

Dag 6 Donderdag: Deze dag klim je naar het meer van Bouillouses. Dit schitterende bergmeer ligt op 2016 meter hoogte en is een waar juweel in de Pyreneeën. Terwijl je op weg bent naar deze schittering in de bergen, rijd je ook langs een kleiner bergsieraad: het meer van Aude. In Bouillouses overnacht je in een hotel. (5 uur paardrijden)

Dag 7 Vrijdag: Een indrukwekkende etappe in de hoge bergen ligt in het verschiet als je ’s morgens de voeten in de stijgbeugels zet. Je stijgt deze dag naar boven de 2000 meter hoogte naar Carlit, dichtbij de Spaanse grens. Er klateren hier vele kleine stroompjes en kuddes in dit zomergebied volgen deze. Uiteindelijk maak je een spectaculaire afdaling richting Porté Puymorens waar je de gite vindt voor de overnachting. (5 tot 6 uur paardrijden en een uur te voet naast je paard)

Dag 8 Zaterdag: Dit is een rustdag voor paard en ruiter.

Dag 9 Zondag: Na weer op krachten te zijn gekomen trekken we verder. Te paard rijden we van Pirté Puymorens naar Lanoux om te bivakkeren in een tent. We rijden naar het bergmeer van Lanoux dat op 2200 meter hoogte ligt. (4 uur paardrijden)

Dag 10 Maandag: We blijven op hoogte paardrijden en gaan naar onze volgende bestemming: Camporels. Daar vinden wij aan het gelijknamige meer de berghut waar wij overnachten. Deze ligt op een hoogte van 2250 meter, middenin het natuurreservaat. (4 uur paardrijden)

Dag 11 Dinsdag: Na twee dagen in de hoge bergen te zijn geweest, maken we vandaag een korte tocht waarin wij een afdaling maken. We zakken naar de vallei van Galbe. Daar vinden wij een comfortabele gite; de plaats waar we vannacht blijven. (4 uur paardrijden en een uur te voet om je paard te begeleiden tijdens de afdaling)

Dag 12 Woensdag: We gaan te paard en rijden langs het meertje van Quérigut waarna we weer klimmen. We gaan net zo ver omhoog tot we bij de meren van Rabassolles zijn aangekomen. Deze prachtige hemelsblauwe bergmeren liggen op 2000 meter op ons te wachten. Hier bivakkeren (overnachting in een tent) wij vannacht. (5 tot 6 uur paardrijden).

Dag 13 Donderdag: Van de meren van Rabassolles rijden we naar het blauwe meer en vandaar naar het zwarte meer naar Ours en te voet naar de Tarbésou van 2364 meter hoog. We komen aan bij de bergpas van Paillhère. We blijven op de bergkam van waar wij een ongelooflijk zicht hebben op de machtige Pyreneeën tot aan de berghut waar wij overnachten. (6 uur paardrijden)

Dag 14 Vrijdag: Vandaag maken we een laatste tocht te paard, het wordt een sterrit waarbij je terugkeert naar de gite van waaruit je vertrekt. In de ochtend blijven we tot aan de lunchpauze op de bergkam. We rijden over de zomerweiden en dalen dan af naar het Occitaanse dorp Montaillou dat vol historie zit. Daarna rijden wij terug naar onze gite. (4 tot 5 uur paardrijden)

Dag 15 Zaterdag: Dit is de laatste dag van deze korte, maar krachtige week van paardrijden bij de mooie meren van de Pyreneeën. Na het ontbijt keer je huiswaarts.

Er zijn nog geen data & prijzen beschikbaar voor deze reis.

(*) Alle prijzen per persoon


(*) Alle prijzen per persoon

12/08 t/m 26/08/2023

Praktische info

 • Gewicht:
  max 85 kg
 • Aantal deelnemers:
  min 5 en max 12 - 3 weken voor vertrek
 • reis.detail.afstand_auto:
  Vanuit Utrecht: +/- 1.250ckm - vanuit Antwerpen: +/- 1.150 km

Inclusief

 • 15 dagen/14 nachten met verblijf in gites, refuges en hotels
 • Meerpersoonskamers met gedeeld sanitair
 • Volpension vanaf aankomstdag avondeten t/m vertrekdag het ontbijt - picknicklunch
 • Tafelwijn bij lunch en diner
 • Engelstalige begeleiding
 • 12 dagen paardrijden volgens programma, 4 tot 6 uur paardrijden
 • transfer treinstation (op aanvraag)

Exclusief

 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Heen- en terugreis
 • Transfer luchthaven Toulouse € 85/persoon enkele reis
 • Overige drankjes
 • Vegetarisch, vegan, glutenvrij, lactosevrij: € 35 toeslag