Drielandentrektocht te paard

Deze avontuurlijke trektocht te paard van twee weken volgt de route van smokkelaars tussen Frankrijk, Spanje en Andorra. Je rijdt in drie verschillende, kleurrijke berggebieden met een eigen geschiedenis. De paarden kennen elkaar uit de kudde en zijn alle goed getraind om deze spectaculaire trektocht met je te maken.

Frankrijk
Vanaf € 1770
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie
Drielandentrektocht te paard in grensgebied van Frankrijk, Andorra en Spanje

Deze geweldige Drielandentrektocht te paard voert door de Pyreneeën van Ariège in Frankrijk, de Spaanse Pyreneeën en de Pyreneeën in Andorra waarvoor je het regionale natuurpark van de Catalaanse Pyreneeën doorkruist.

Dit is werkelijk een avontuurlijke trektocht te paard op grote hoogte om nooit meer te vergeten.

De flora en fauna is hier zeer specifiek. In sommige gebieden waar je rijdt leven bijvoorbeeld steenbokken en marmotten. Je rijdt door kliffen en woestijn, over groene plateaus en bergpassen met adembenemende panorama’s. De afwisseling in de omgeving is onvoorstelbaar.

Dagelijks zit je in totaal vier tot zes uur in het zadel. Er zitten uitdagende etappes in deze route. Daarom is deze avontuurlijke trektocht geschikt voor zeer ervaren ruiters met een goed uithoudingsvermogen.

De gastheer bereidt de traditionele, warme maaltijden, soms samen met hun reisgenoten. Er wordt gekookt met lokale producten. Tussen de middag geniet je van uiteenlopende salades.

Overnachtingen

De nachten – die in de bergen behoorlijk fris kunnen zijn - spendeer je in gites of in bewaakte berghutten. Neem een slaapmatje, slaapzak mee en vergeet niet je zonnebril, zonnecrème en ook warme kleding mee te nemen naar de bergen.

Je bagage wordt van plaats naar plaats voor je vervoerd met een 4x4.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1

Aankomst op de plek van bestemming en kennismaking met de omgeving, de groep en de paarden.

Dag 2

De trektocht gaat beginnen! We verlaten onze gite en steken de vlakte van Boum over. Bij de Pas de l ‘Ours aangekomen zien wij het imposante kasteel van Montségur liggen en wij dalen af in de bergkloof van le Frau. We rijden naar Langarail, de zomerweiden waar de kuddes in vrijheid hun zomer doorbrengen. Vanaf de bergpas van Langarail is het zicht op de vallei adembenemend. We dalen af naar het plateau van Sault en volgen de paden van de Katharen. Na enkele geweldige galoppades bereiken wij na 4,5 uur te paard onze gite (27 km. paardrijden).

Dag 3

Vanuit de vallei van Luzenac waar wij de nacht hebben doorgebracht, rijden we vandaag naar het Plateau de Beille. In de morgen klimmen we eerst de vallei van Luzenac waar de merries van de organisatie verblijven. Daarna rijden we via de krijtachtige ondergrond naar Beille via een eeuwenoude weg. Na in totaal vier uur paardrijden komen we aan in onze gite.

Dag 4

We vertrekken voor een mooie route die ons eerst de zomerweiden laat volgen. Daarna volgen wij de veepaden richting de top van Paillhères op 2000 meter hoogte. Vanaf de top volgen wij een krijtlijn en genieten onderweg van het spectaculaire zicht op de Dent d’Orlu van 2222 meter en het zicht op de hele bergketen van Ariège. We gaan over de top van de Pradelen na een magnifieke dag op hoogte dalen wij weer af naar onze volgende berghut bij de Col du Chioula, gelegen op 1600 meter. (26 km. paardrijden,1200 meter hoogteverschil, ongeveer 5,5 uur in het zadel).

Dag 5

We blijven de technisch uitdagende, maar fantastische route volgen tot aan de grens met Andorra. Daar aangekomen gaan we bergafwaarts de vallei van Inclès in. We rijden naar Soldeu waar wij de beschaving weer zien. We overnachten in een viersterren-hotel in Soldeu na een tocht van vier uur te paard.

Dag 6

De bestemming van vandaag is de plaats Engolaster. Dat betekent dat we in Andorra blijven. Eerst rijden we naar het ski-oord van Tarter waarna we de Bordes de Rigoller ontdekken. Dit is een prachtige, traditionele vallei van Andorra. De tocht vervolgt naar het meer van Engolaster via een magnifieke weg over het bergbalkon die de hele vallei van Andorre la Vieille domineert. We brengen de nacht door in een hotel waar we aankomen na in totaal 4,5 uur in het zadel te hebben doorgebracht.

Dag 7

We vertrekken uit Engolaster om naar Cap del Rec te rijden. De weg voert over een pad vol stenen en na enkele technisch uitdagende passages komen we aan in de vallei van Madriu. We rijden over twee bergpassen tot aan de Spaanse grens die wij bereiken op 2500 meter hoogte. Na onze picknick bij een bergmeertje gaan wij de paden weer op. Je zult merken dat de paden hier meer glooien dan op de vorige etappes. We rijden door naar de berghut van Cap del Rec waar we overnachten. Vanaf dit onderkomen heb je een prachtig zicht op een van de mooiste sierras van Spanje, de sierra de Cadi. (6,5 uur paardrijden)

Dag 8

Porté-Puymorens is de bestemming van deze dag. In de morgen rijden we eerst door de vallei van Llosa. Daarna rijden we naar de Porteilla Blanca, gelegen op 2517 meter hoogte en is een bergtop op het drielandenpunt. Vanaf deze top rijden we weer omlaag richting Frankrijk. Daarvoor rijden we door de vallei van Campcardos waar de speciale sfeer die gebieden die op grote hoge liggen met zich meebrengen ons zal verrukken. We rijden naar de vallei van Carol op de hoogte van Porta. Na enkele stukken op snelheid te hebben gereden, komen we na in totaal 6,5 uur paardrijden aan bij de gite in Porté-Puymorens waar wij overnachten.

Dag 9

Transfer en vertrek vanuit Porté Puymorens na het ontbijt.

(*) Alle prijzen per aantal personen

Toeslag voor speciaal dieet (vegetarisch, vegan, zonder gluten, zonder lactose): 35 euro

Als je de trektocht eerder moet afbreken dan wordt een toeslag in rekening gebracht om het paard op te halen van € 1,75 per km
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 18 jaar

Aantal deelnemers:

Min. 4 deelnemers (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 9 dagen / 8 nachten op indeling in eenvoudige accommodaties (berghutten, gîtes, tent) meestal met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
 • 7 dagen paardrijden, 4 tot 6 uur per dag
 • Verzameltransfer van en naar het dichtstbijzijnde treinstation (inbegrepen)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in een volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van/naar de luchthaven Toulouse Blagnac (14:00 op het ontmoetingspunt) € 85 p.p. per reis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag voor speciaal dieet (vegetarisch, vegan, zonder gluten, zonder lactose) € 35 p.p.
 • Toeslag om het paard op te halen bij een voortijdige afbreking van de trektocht € 1,75 per km