Individuele paardrijtrektocht in de Morvan

Een paardrijtrektocht op maat is te maken in de schitterende Morvan, in Frankrijk. Compleet naar wens geniet je van het paardrijden in het hart van Bourgondië.

Frankrijk
Vanaf € 890
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een paardrijtrektocht op maat is te maken in de schitterende Morvan, in Frankrijk. Je maakt je trektocht op een van de Arabieren of Arabische kruisingen, ook staat er een aantal iets zwaardere paarden klaar. Compleet naar wens geniet je van het paardrijden in het hart van Bourgondië.

Middenin Bourgondië maak je je eigen op maat gesneden paardrijvakantie

Middenin Bourgondië ligt het Franse regionaal natuurpark Morvan. Dit is een Franse ruiterparadijs: je vindt er kilometers onverharde wegen, ideaal voor paardrijden. Het afwisselende landschap dat een uitloper is van het Centraal Massief en een middelgebergte is, zorgt ervoor dat je geen moment raakt uitgekeken.

In deze heuvelachtige omgeving – Morvan is het berggebied van Frankrijk dat het dichtst bij Parijs ligt – vind je bossen, rivieren, meren en onder meer de stad Vezelay ligt er. Dit is een startpunt voor de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

Last, but not least tref je in dit gebied het grootste Europese Keltische gebied. Sterker, Morvan dankt zijn naam aan twee Keltische woorden: Mar en Vand. Het Keltische mar betekent zwart en vand betekent gebergte. De Keltische stad Bibrache is opgegraven op de berg Beauvray.

De formule

In deze omgeving kan je je eigen paardrijvakantie samenstellen. De formule van de individuele trektocht te paard is helder: een slaapplaats in de gite waar je de mogelijkheid hebt je eigen eten te bereiden, een paard, een kaart en een of meer reisgenoten. En dan is het een kwestie van gaan.

In plaats van zelf koken kan je natuurlijk ook kiezen voor het menu dat de keuken aanbiedt.

De lengte van je verblijf bepaal je zelf. Rijd een dag, drie dagen, of meer, in overleg heb je een scala aan mogelijkheden.

De tocht kan je maken als stertochten waarbij je de uitvalsbasis hebt van waaruit je telkens een andere rit maakt. Maar het is ook mogelijk de Morvan te doorkruisen. Het is maar net wanneer en waar je wilt paardrijden.

Ook is het mogelijk met je eigen paard te komen rijden. Alles wat nodig is voor je paard is aanwezig: paddocks, boxen, weide, manege. De eigenaren hebben een groot aanpassingsvermogen naar hun bezoekers toe.

Voorbeeldvakanties:

Elke week van juli tot september, beginnend op zondag en eindigend op zaterdagmiddag:

Zeven dagen en zes overnachtingen voor ruiters die minimaal kunnen galopperen.

Wie met zijn eigen groep van twee tot twaalf personen komt, kan in de gites overnachten.

Ontstaan

Deze zeer flexibele trektocht in vrijheid is na verloop van tijd ontstaan, na de maatregelen van de tijd. De tocht is een kenmerk va deze organisatie geworden en spreekt autonome ruiters zeker aan.

Alleen of in kleine groepjes, wat u wilt, vertrekt u voor een trektocht van een week in de Morvan. U bepaalt het tempo waarin wordt gereden en zelfs de keuze van de route kunt u zelf bepalen. Natuurlijk staat altijd iemand van de organisatie in de buurt paraat om te reageren op uw wensen voor uzelf, voor uw groep als u die meebrengt, maar ook voor uw wensen voor uw paard.

Kalender

Ruiters kunnen het hele jaar bepalen wanneer zij willen komen, maar de organisatie heeft een kalender waarop bepaalde trektochten worden voorgesteld. Zo kunt u profiteren van een goed voorbereide logistiek voor de trektocht, maar ook voor de maaltijden en de plaatsen van overnachting voor de paarden.

Dit aanbod geldt niet voor beginnende ruiters. Van ruiters wordt verwacht dat zij zich zelf over hun paard, eigen of van de organisatie, ontfermen en ook dat zij in alle drie de gangen op gevarieerd terrein kunnen paardrijden.

De formule

In deze omgeving kan je je eigen paardrijvakantie samenstellen. De formule van de individuele trektocht te paard is helder: een slaapplaats in de gite waar je de mogelijkheid hebt je eigen eten te bereiden, een paard, een kaart en een of meer reisgenoten. En dan is het een kwestie van gaan. In plaats van zelf koken kan je natuurlijk ook kiezen voor het menu dat de keuken aanbiedt. De lengte van je verblijf bepaal je zelf. Rijd een dag, drie dagen, of meer, in overleg heb je een scala aan mogelijkheden. De tocht kan je maken als stertochten waarbij je de uitvalsbasis hebt van waaruit je telkens een andere rit maakt. Maar het is ook mogelijk de Morvan te doorkruisen. Het is maar net wanneer en waar je wilt paardrijden. Ook is het mogelijk met je eigen paard te komen rijden. Alles wat nodig is voor je paard is aanwezig: paddocks, boxen, weide, manege. De eigenaren hebben een groot aanpassingsvermogen naar hun bezoekers toe.

Voorbeeldvakanties

Elke week van juli tot september, beginnend op zondag en eindigend op zaterdagmiddag: Zeven dagen en zes overnachtingen voor ruiters die minimaal kunnen galopperen. Wie met zijn eigen groep van twee tot twaalf personen komt, kan in de gites overnachten.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 92 kg, indien zwaarder op aanvraag mogelijk

Leeftijd

Min. 18 jaar en ervaren ruiter

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Het is mogelijk om deze tocht met je eigen paard te rijden. Alles is aanwezig: Paddocks, boxen, weides, manege.

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in een eenvoudige gîte, of verschillende accommodaties, afhankelijk van de keuze voor trektocht of standplaats
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt dag van vertrek
 • 5 dagen paardrijden
 • Professionele Frans- en Engelstalige begeleiding staat paraat om te reageren op de wensen van de klant
 • Bagagevervoer (indien gewenst)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar het TGV treinstation
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Slaapzak meenemen
 • Reis en/of annuleringsverzekering