Margeride Trektocht

Paardrijden in Margeride in het Franse Centraal Massief, is puur genieten van de natuur. In deze hele streek is geen enkele stad te bekennen.

Frankrijk
Vanaf € 1250
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden in Margeride in het Franse Centraal Massief, is puur genieten van de natuur. In deze hele streek is geen enkele stad te bekennen. Dat betekent voor ons ruiters dat we rustig kunnen stappen, draven en uitgebreid kunnen galopperen. De paarden die je deze lieflijke streek laten zien, zijn kruisingen van lokale paarden en Arabieren, Anglo- Arabieren en Quarterhorses.

Margeride is een lieflijk, glooiend, landelijk gebied, gelegen in het Centraal Massief van Frankrijk. Het ligt deels in de Haute Loire, deels in Lozère en voor een deel in Cantal. Margeride kent uitsluitend enkele dorpen. Ideaal voor de ware natuurliefhebber. De route voert door bos, langs de rivier Allier en over het plateau. We rijden sprookjesachtige kloven in en picknicken op de oevers van de rivier.

Je plaatselijke gids biedt Franstalige en Duitstalige begeleiding en ontvangt je in een gerenoveerde boerderij in Chassagnoles. De boerderij dateert uit 1845 en heeft vier ruime twee- en driepersoonskamers, met eigen douche en toilet. Verder is er een eetkamer met zithoek en bibliotheek. Tijdens de trektocht overnachten we in eenvoudige hotels/gîtes, ook in twee- en driepersoonskamers. De vijftien paarden op de boerderij zijn kruisingen van lokale Franse rassen met Arabieren en Anglo-Arabieren (schofthoogte 1,52 - 1,65 meter). Alle paarden worden in western-stijl bereden, de paarden zijn betrouwbaar en hebben ervaring met trektochten. Het is mogelijk om deze trektocht te combineren met een andere. Je bagage wordt apart vervoerd. Enkel gevorderde ruiters met recente buitenrijervaring kunnen deelnemen.

De lunch bestaat dagelijks uit een mooie picknick waarvoor de gids altijd een mooie plaats weet te vinden. We zitten ’s avonds samen aan de dis om te genieten van de Franse keuken.

Overnachtingen hebben plaats op de boerderij van aankomst en in goede B&B ’s onderweg. De laatste nacht brengen wij wederom door op de boerderij van aankomst, een gerenoveerde 19e eeuwse, authentieke boerderij.

Voorbeeldprogramma

Programma 8 dagen / 7 nachten en 6 dagen paardrijden (Haute Allier Margeride) of ook mogelijk 7 dagen / 6 nachten en 5 dagen paardrijden (Haute Allier). Zie data en prijzen wanneer welk arrangement start.

Dag 1:

Aankomst vanaf 17.00 uur op de Franse boerderij. Je installeert je in je kamer waarna er tijd is voor de kennismaking met de paarden. Gemeenschappelijke avondmaaltijd.

Dag 2:

Als de juiste matches tussen paarden en ruiters tot stand zijn gebracht en iedereen in het zadel zit, kan de eerste tocht beginnen. We rijden naar het noorden in de richting van het middeleeuwse dorp Allègre. Onderweg picknicken wij. Daarna vertrekken wij en rijden over een open vlakte waar de ongerepte natuur ons een laatste wijkplaats biedt. Een kort galopje brengt ons naar het meer Malaguet. We eten en overnachten in chambres d ‘hôtes vlakbij Chaise Dieu.

Dag 3:

Eerst voert de tocht van vandaag richting Chaise Dieu. Daar aangekomen zijn we in de gelegenheid een bezoekje te brengen aan zijn imposante klooster waar elk jaar een klassiek muziekfestival wordt gehouden. Picknick in het bos. Voort gaan wij weer en na twee galoppades komen wij aan bij het kasteel Servières in de vallei van Doulon. We stijgen richting Champagnac le Vieuws waar wij de nacht doorbrengen. Mogelijkheid de kleine fabriek waar kruidenlikeurtjes worden geproduceerd te bezoeken.

Dag 4:

Deze dag voert de tocht in de richting van de kloof van Allier. Houd onderweg je ogen goed open, want het landschap waarin je rijdt, biedt magnifieke panorama’s. Een keten van vulkanen van de Auvergne ligt voor je voordat die in de rivier Allier overgaat. De Allier gaat later op in de Loire. Overnachting en maaltijd in Tapon.

Dag 5:

Terugkeer naar het noorden terwijl we langs de rivier rijden die wij eveneens oversteken. Vanaf het punt bij het middeleeuwse kasteel St Ilpize is er sensationeel zicht op de rivier en de regio waarin wij ons bevinden. Picknick aan de waterkant en ook zwemmen is mogelijk. De oevers van de Allier leiden ons naar het hotel waar wij overnachten.

Dag 6:

De ochtend is rustig en mooi als we door de vallei paardrijden. We rijden door een doorwaadbare plaats in Chanteuges naar de grotten waar we bij het mooie dorp St Acron d‘Allier aankomen. De terugtocht naar ons onderkomen gaat gepaard met prachtige uitkijkpunten op de keten van de Deves Nuit in Laniac.

Dag 7:

Een blik achterom en alles wordt zichtbaar wat wij in zes dagen hebben gereden. De geur van champignons en wild fruit wekken de reukzin en de smaakpapillen. En wat wil het wonder tegen die tijd? Picknicktijd is aangebroken. Na de pauze dalen wij af naar de zonovergoten en lichte Monts du Velay. Zijn hoogte geeft hem een omvangrijke horizon van de Durante naar de Mont Mézenc en nog veel verder. Na deze heerlijke cocktail van de Méditerranée, bergen, zuivere lucht en kalmte, komt ons onderkomen in zicht! Wij zijn aangekomen bij het eindpunt van onze tocht. Diner en overnachting op de boerderij.

Dag 8:

Ontbijt en tijd voor vertrek.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 2, max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Afstand met auto:

Utrecht 1.000 km, Brussel 850 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten (of 7 dagen / 6 nachten, op indeling in twee- of driepersoonskamer met douche en toilet
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt incl. tafelwijn bij het diner
 • Bij 8-daags arrangement 6 dagen paardrijden, ong. 6 uur per dag (30 - 40 km per dag)
 • Bij 7-daags arrangement 5 dagen paardrijden, ong. 6 uur per dag (30 - 40 km per dag)
 • Duits- en Franstalige begeleiding
 • Bagagetransport bij trektocht (1 tas/koffer en max. 12 kg)
 • Eventuele verzameltransfer vanaf treinstation Le Puy en Velay (17.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis (eventueel trein tot le Puy en Velay)
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering