Margeride Trektocht

vanaf € 1.050 BOEK NU


Margeride Trektocht
Margeride Trektocht
Margeride Trektocht
Margeride Trektocht
Margeride Trektocht
Margeride Trektocht
Margeride Trektocht
Margeride Trektocht
Margeride Trektocht
Margeride Trektocht

Paardrijden in Margeride in het Franse Centraal Massief, is puur genieten van de natuur. In deze hele streek is geen enkele stad te bekennen.

vanaf € 1.050

Paardrijden in Margeride in het Franse Centraal Massief, is puur genieten van de natuur. In deze hele streek is geen enkele stad te bekennen. Dat betekent voor ons ruiters dat we rustig kunnen stappen, draven en uitgebreid kunnen galopperen. De paarden die je deze lieflijke streek laten zien, zijn kruisingen van lokale paarden en Arabieren, Anglo- Arabieren en Quarterhorses.

Margeride is een lieflijk, glooiend, landelijk gebied, gelegen in het Centraal Massief van Frankrijk. Het ligt deels in de Haute Loire, deels in Lozère en voor een deel in Cantal. Margeride kent uitsluitend enkele dorpen. Ideaal voor de ware natuurliefhebber. De route voert door bos, langs de rivier Allier en over het plateau. We rijden sprookjesachtige kloven in en picknicken op de oevers van de rivier.

Je plaatselijke gids biedt Franstalige en Duitstalige begeleiding en ontvangt je in een gerenoveerde boerderij in Chassagnoles. De boerderij dateert uit 1845 en heeft vier ruime twee- en driepersoonskamers, met eigen douche en toilet. Verder is er een eetkamer met zithoek en bibliotheek. Tijdens de trektocht overnachten we in eenvoudige hotels/gîtes, ook in twee- en driepersoonskamers. De vijftien paarden op de boerderij zijn kruisingen van lokale Franse rassen met Arabieren en Anglo-Arabieren (schofthoogte 1,52 - 1,65 meter). Alle paarden worden in western-stijl bereden, de paarden zijn betrouwbaar en hebben ervaring met trektochten. Het is mogelijk om deze trektocht te combineren met een andere. Je bagage wordt apart vervoerd. Enkel gevorderde ruiters met recente buitenrijervaring kunnen deelnemen.

De lunch bestaat dagelijks uit een mooie picknick waarvoor de gids altijd een mooie plaats weet te vinden. We zitten ’s avonds samen aan de dis om te genieten van de Franse keuken.

Overnachtingen hebben plaats op de boerderij van aankomst en in goede B&B ’s onderweg. De laatste nacht brengen wij wederom door op de boerderij van aankomst, een gerenoveerde 19e eeuwse, authentieke boerderij. 

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten op indeling in twee- of driepersoonskamer met douche en toilet
  • Op basis van volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt incl. tafelwijn bij het diner
  • 6 dagen paardrijden, ong. 6 uur per dag (30 - 40 km per dag) Duits- en Franstalige begeleiding
  • Bagagetransport bij trektocht (1 tas/koffer en max. 15 kg)
  • Eventuele verzameltransfer vanaf treinstation Le Puy en Velay (17.00 uur)

Exclusief

  • Heen- en terugreis (eventueel trein tot le Puy en Velay)
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering