Op zoek naar de bronnen van Loire

Een romantische trektocht te paard maak je in de idyllische streek Haute-Loire. De paarden die de tocht met je maken zijn kruisingen tussen lokale paarden en Quarterhorses, Anglo-Arabieren of Arabier.

Frankrijk
Vanaf € 1400
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een romantische trektocht te paard maak je in de idyllische streek Haute-Loire. Hier stroomt de wilde rivier Loire door de bergen die samen het Massief Centraal van Frankrijk vormen. Deze wilde, maar romantische streek vertelt je het verhaal van deze mooie omgeving en haar geschiedenis. De paarden die de tocht met je maken zijn kruisingen tussen lokale paarden en Quarterhorses, Anglo-Arabieren of Arabier.

De Haute-Loire is een historische streek met mooie kastelen, prachtige paden om over te draven en plateaus die zich lenen voor uitgebreide galoppades. Kortom, een ideale streek om te paard te doorkruisen. Spectaculaire afdalingen in wilde kloven, geweldige ritten langs de spetterende Loire en de ontdekkingen van de oorsprong van de rivier staan allemaal op het weekprogramma. Ruiters met een romantische inborst en die van natuur en historie houden, komen hier zeker aan hun trekken.

Overnachtingen hebben plaats op de boerderij waar je aankomt en in verschillende mooie onderkomens langs de route. Er wordt samen gegeten. De lunch wordt onderweg gebruikt in de vorm van een picknick en ’s avonds dineren wij samen in de accommodaties waar wij overnachten.

Voorbeeldprogramma

Dag 1:

Aankomst vanaf 16.00 uur op de boerderij, settelen en kennismaking met de paarden. Gezamenlijke maaltijd.

Dag 2:

Na het ontbijt gaan we naar onze vrienden die ons rustig over de paden van onze trektocht zullen brengen. We dalen af en in en een bocht van de Loire zien we plotsklaps het 15e eeuwse kasteel Lavoûte-Polignac verschijnen. Hier begint het platteland met zijn kleine dorpjes en klompschoenen. Het wordt tijd voor onze picknick. Luister op de wegen waar we ’s middags rijden naar de oude stenen, zij vertellen het verhaal van het land. Tegen de avond bevinden wij ons bij de ingang van het bos van Meygal.

Dag 3:

Op 1436 meter hoogte passeren wij de oude vulkaan Testavoyre. Daarna dalen we langzaam af op de Boussoulet waar een klein kerkje is verstopt. De picknick is niet ver meer. De klim op de Bigorre met zijn kleine weggetjes is verre van uitrusten, maar wat een uitzicht! Via de vallei van Aubepin rijden we naar les Estables waar we overnachten.

Dag 4:

In de morgen rijden we weg om door de Mont Mezenc van 1753 meter te rijden. We komen langs de prachtige Crois de Peccata. De Crois de Boutières opent voor ons de weg naar een uitzonderlijk panorama. Bekijk de marmotten die we onderweg tegenkomen! Bij het frisse water van de Montouse gaan wij aan de picknick. Wanneer we weer in het zadel zitten en verder rijden, zien we de Mont Gerbier des Joncs verschijnen. Lang geleden werd hier een hele mooie, bekende en wilde dame geboren: de Loire. De afdaling naar ons hotel is ruig, maar de mooie dag krikt het moraal op.

Dag 5:

We volgens de smalle paden langs de Loire. Als we door kleine valleien zijn gekomen, ligt hij daar: het bouwwerk dat de Romeinen lang geleden hebben gemaakt. Een zeer romantische brug die ons de gelegenheid biedt van de ene naar de andere oever te rijden. Picknick aan de kant van de Loire. Het kasteel van Arlempdes ligt aan de rand van de rotsen en kijkt over de inhammen van de rivier. Wij voelen ons een beetje als de oude ridders van weleer. Overnachting nabij de Loire.

Dag 6:

Sportief vertrek over een smal pad langs de Loire. Via een doorwaadbare plaat bij het ‘Huis van de Gehangene’ steken wij de rivier over. Daarna beginnen we aan de beklimming van de Brignon en rijden over het plateau van Velay. We komen langs de waterval en op het plateau zijn we in de gelegenheid aan te galopperen. Na enkele mooie stukken in galop komen we aan bij onze B&B.

Dag 7:

De bosrand verschaft ons verkoeling en het plateau geeft ons warmte. Boven kunnen we in een oogopslag onze route zien die we hebben afgelegd. Picknick in het bos. We stijgen weer op en als we doorrijden, zien we de Mont-Bar liggen. Wij naderen het einde van onze trektocht. Een laatste kleine galop en onze bestemming, de boerderij, verschijnt.

Dag 8:

Wat kan de tijd snel gaan. Na het ontbijt is het alweer tijd voor vertrek.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 5, max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Afstand met auto:

Utrecht 1.000 km, Brussel 850 km

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten op indeling twee- of driepersoonskamer met douche en toilet
  • Op basis van volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt incl. tafelwijn bij het diner
  • 6 dagen paardrijden, ong. 6 uur per dag (30 - 40 km per dag)
  • Duits- en Franstalige begeleiding
  • Bagagetransport bij trektocht (1 tas/koffer en max. 12 kg)
  • Eventuele verzameltransfer vanaf treinstation Le Puy en Velay (17.00 uur)

Exclusief

  • Heen- en terugreis (eventueel trein tot le Puy en Velay)
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering