Ouder-Kind trektocht te paard in Frankrijk

Wil je een keer op vakantie met je kind dat toevallig paardrijden ook heel leuk vindt? Doe dan mee aan deze mooie en gezellige paardrijtrektocht op het platteland in het zuidelijk gelegen departement Vienne. Je geniet vijf dagen op goede paarden van deze rustiek glooiende streek.

Frankrijk
Vanaf € 975
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden in vriendelijke, heuvelachtige omgeving
Op vriendelijke paarden rijd je door het heuvelachtige gebied van Vienne. Coulissen, bossen en rivieren zijn verder typerend voor deze regio. Je maakt in deze vijf dagen van paardrijden ook kennis met het leven in en rond de dorpjes in deze landelijke streek. Kerktorens, kastelen uit de middeleeuwen en oude boerderijen kenmerken de omgeving net zoals de natuur dat doet.

De trektocht

Je vertrekt vanaf de paardenboerderij die al jarenlang wordt gerund door een Nederlands echtpaar dat wordt bijgestaan door een team van medewerkers. De boerderij wordt biologisch verantwoord gerund.
Onderweg zal je versteld staan van prachtige uitzichten en je zult ook volop ontspannen. Te paard, maar ook tijdens bijvoorbeeld de picknicklunches.
Overnachten doe je in kleine, gezellige accommodaties zoals pensions, een gîte of een hotelletje.
Dagelijks zit je in totaal zo’n vijf tot zes uur te paard.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Aankomst in de namiddag met een eventuele verzameltransfer vanaf het treinstation naar de accommodatie. Diner en kennismaking met de andere ruiters

Dag 2:

Na het ontbijt op de paardenboerderij is het tijd de paarden te ontmoeten, te verzorgen en hen beter te leren kennen. Daarna rijden we even in de bak om vervolgens naar buiten te trekken. Op deze eerste dag te paard rijden we voornamelijk door velden, maar ook langs de rivier Blourde die we een paar keer doorkruisen. ’s Middags nemen we een duik en ontspannen we in een meertje dat dichtbij de boerderij ligt.

Dag 3:

Dit wordt een dag die ons over de lokale route ‘Petite Suisse’ voert. Deze route loopt door beboste valleien van boerderij naar boerderij. In de verte zie je kerktorens hoog boven de landhuizen in de kleine, pittoreske dorpjes uitsteken. Een van die dorpjes is Luchapt waar we afstijgen en van de picknick genieten. In het dorp word je verrast door allerlei dingen die je thuis niet hebt, zoals een gemeenschappelijk kippenhok, een duiventil en oude, klassieke Franse boerderijen. Aan het einde van de middag kan je zien hoe de dieren -herten, koeien, schapen, paarden- op de boerderij worden gevoerd.

Dag 4:

Weer op de paardenrug gezeten rijden we door de velden in de buurt en langs de rivier Blourde, beneden in de vallei. Daarna rijden we terug naar de velden. Daarbij komen we door weilanden waar lokale runderen en schapen grazen. In het dorp Ardiers ontdekken wij de gefortificeerde kerk en bezoeken wij de werkplaats van Bernard Rotureau die beelden maakt van zwerfhout. We lunchen aan de rand van het meer met zicht op het kleine dorpskerkje. Als het weer het toelaat kan je (optioneel) even zwemmen met je paard. In de middag rijden we door het dorp Nérignac en vervolgen onze weg door de Blourde vallei. Als we voor een laatste keer de rivier zijn overgestoken, komen we aan bij het pension waar we overnachten. Het pension ligt vlakbij de rivier.

Dag 5:

Wij vervolgen onze tocht door het dorp Moussac, bekend vanwege zijn Merovingische sacrofaag en schitterend zicht op het middeleeuwse kasteel Messelière. De route gaat langs de oevers van de koele rivier Vienne. De rivier is vernoemd naar het departement waar zij doorheen stroomt. Aangekomen in het rivierdorpje Queaux is het lunchtijd. Maar we lunchen niet voordat wij de opkomende bron in het centrum van het dorp hebben gezien en misschien een duik in het water hebben genomen. Na de lunchpauze rijden we door de grote rivier naar de overkant . Sommige delen van de route over de oevers beleven we in een vrolijke galop.

Dag 6:

De tocht voert verder langs de vallei en we genieten van een picknick in Moussac. Daarna kunnen we nog meer van de vallei ontdekken tijdens een kajak-tripje van ongeveer een uur richting het dorp Queaux. We eten in Moussac, vlakbij het kajak-centrum. Na de lunch steken we het Viaduct van L’Isle Jourdain over. Een spannend stukje van de route; het viaduct is 40 meter hoog. Vanaf hier heb je spectaculair zicht op de gehele omgeving. Voordat we terugrijden naar de paardenboerderij kunnen we over de oude spoorweg rijden waar we kunnen aanzetten voor een laatste galoppade. Aan het einde van de middag komen we aan op de boerderij en zit de trektocht te paard erop.

Dag 7:

Vertrek na het ontbijt. Een verzameltransfer terug naar het treinstation is mogelijk.

(*) Alle prijzen per persoon

Het is mogelijk een extra nacht bij te boeken voor € 60 p.p. incl. diner en ontbijt.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 14 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 3 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Afstand met auto:

Utrecht 870 km, Brussel 720 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten op indeling in een tweepersoonskamer, meestal met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief koffie, thee en tafelwijn
 • 5 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in een volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Poitiers € 50 p.p. retour ter plaatse te betalen.
 • Overige drankjes en barstops
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra nacht € 60 p.p. incl. diner en ontbijt
 • Reis-/annuleringsverzekering