Paardrijden in de Vallei der Wonderen in zuidelijke Franse Alpen

Deze trektocht te paard voert twee wonderlijke fenomenen van de Alpen samen: Oneindigheid en woest land. In deze trektocht van vijf dagen over eeuwenoud land verlies je het gevoel van tijd.

Frankrijk
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze trektocht te paard voert twee wonderlijke fenomenen van de Alpen samen: Oneindigheid en woest land. In deze trektocht van vijf dagen over eeuwenoud land verlies je het gevoel van tijd. De zuidelijke Alpen zullen je betoveren. De paarden voeren je door adembenemende landschappen.

Te paard door de betoverende alpenweiden

De prachtige omgeving in de zuidelijke Alpen laten je even loskomen van het alledaagse leven. Laat je meenemen door een paard dat je over alpenweiden draagt, ongelooflijke bergtoppen laat zien en je laat kennismaken met de erfenis van prehistorische volkeren. Aan het einde van de rit word je getrakteerd op kristalheldere meren.

Op de tochten neem je je lunch mee, eenmaal wordt er in een onderkomen geluncht. De overnachtingen hebben plaats in verschillende accommodaties: gites, B&B en hotelletjes,

De paarden rijden met hackamores en Portugese militaire zadels. Ook zijn er enkele Engelse zadels aanwezig.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst met een mogelijke transfer vanaf Luchthaven Nice om 16.00 uur. Na aankomst diner bij de overnachtingsaccommodatie.

Dag 2

Vanaf de eerste dag wordt de toon gezet: ’s morgens maak je een mooie klim en je ziet de vallei van Cougourde en het meer van Trécoulpas. Over een bergpas rijden we naar het heiligdom van Madone de Fenestre. De doorgang bij de Italiaanse grens op de top van de Fenestre opent een andere grote vallei. Een lange afdaling wacht ons. Wij lopen een deel tot aan het onderkomen Ellena Soria en stijgen dan weer op. We rijden naar San Giacomo waar wij de nacht doorbrengen.

Dag 3

De tweede dag ontluikt op de hoge en mooie weiden van de zuidelijke Alpen, op de berg Gelas. Dit is de hoogste berg van de maritieme Alpen. Ook zijn we in de buurt van de hoge bergen Maledie en de berg Clapier. De natuur is hier grandioos. De beschaving heeft de valleien vergeten, zij worden geregeerd door bloemenboeketten en gemzen. Tijdens een afdaling volgen wij bergtoppen en valleien tot aan Mesches. Dan klimmen we weer en gaan we op weg naar Neiges en Merveilles, een oude mijn.

Dag 4

Op de derde dag lopen de ruiters na de eerste twee uur paardrijden naast hun paarden en ontdekken de eerste tekenen van menselijk leven in deze regio. Rotstekeningen en andere archeologische schatten van 3300 jaar voor Christus zijn hier te vinden. Het is het grootste gebied met zulke vondsten in Europa. Een gebied om je diep over te verbazen.

Dag 5

Op dag vier brengen de paarden ons naar Gordolasque. Wij nemen onbekende wegen en rijden over ruimtelijke velden. Ze vormen een zeldzame schoonheid in een uitzonderlijke omgeving.

Dag 6

Het vertrekpunt tekent zich af. Er gaat een ware betovering uit van de meren van Prals, of de Vijf Meren. Deze liggen temidden van de bloeiende alpenweiden die worden doorkruist door een onstuimige bergstroom. Na vier dagen in de bergen, is het kristalheldere water van de meren een ware beloning.

Dag 7

Na het ontbijt is er een verzameltransfer mogelijk terug naar de luchthaven van Nice

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer waar mogelijk is 60 euro per nacht p.p.
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten met overnachtingen in twee- en driepersoonskamers in hotels, B&B's en gites met gezamenlijke sanitair
 • Op basis van volpension vanaf diner op dag van aankomst t/m het ontbijt op dag van vertrek
 • 5 dagen paardrijden van 4 a 6 uur
 • Frans- en Engelstalige begeleiding van een ervaren gids
 • Bagagevervoer
 • Dag van aankomst verzameltransfer vanaf Luchthaven Nice om 16.00 uur. Dag van vertrek, transfer naar Luchthaven Nice na het ontbijt

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Privé transfer op andere tijdstippen € 250 enkele reis
 • Reis-/of annuleringsverzekering