Paardrijden in de Vallei der Wonderen in zuidelijke Franse Alpen

vanaf € 850 BOEK NU


Deze trektocht te paard voert twee wonderlijke fenomenen van de Alpen samen: Oneindigheid en woest land. In deze trektocht van vijf dagen over eeuwenoud land verlies je het gevoel van tijd.

vanaf € 850

Deze trektocht te paard voert twee wonderlijke fenomenen van de Alpen samen: Oneindigheid en woest land. In deze trektocht van vijf dagen over eeuwenoud land verlies je het gevoel van tijd. De zuidelijke Alpen zullen je betoveren. De paarden voeren je door adembenemende landschappen.


Te paard door de betoverende alpenweiden


De prachtige omgeving in de zuidelijke Alpen laten  je even loskomen van het alledaagse leven. Laat je meenemen door een paard dat je over alpenweiden draagt, ongelooflijke bergtoppen laat zien en je laat kennismaken met de erfenis van prehistorische volkeren. Aan het einde van de rit word je getrakteerd op kristalheldere meren.

Op de tochten neem je je lunch mee, eenmaal wordt er in een onderkomen geluncht. De overnachtingen hebben plaats in verschillende accommodaties: gites, B&B en hotelletjes, 

De paarden rijden met hackamores en Portugese militaire zadels. Ook zijn er enkele Engelse zadels aanwezig.

Voorbeeldprogramma Paardrijtrektocht  in de Vallei der Wonderen

Dag 1: Vanaf de eerste dag wordt de toon gezet: ’s morgens maak je een mooie klim en je ziet de vallei van Cougourde en het meer van Trécoulpas. Over een bergpas rijden we naar het heiligdom van Madone de Fenestre. De doorgang bij de Italiaanse grens op de top van de Fenestre opent een andere grote vallei. Een lange afdaling wacht ons. Wij lopen een deel tot aan het onderkomen Ellena Soria en stijgen dan weer op. We rijden naar San Giacomo waar wij de nacht doorbrengen. 


Dag 2: De tweede dag ontluikt  op de hoge en mooie weiden van de zuidelijke Alpen, op de berg Gelas. Dit is de hoogste berg van de maritieme Alpen. Ook zijn we in de buurt van de hoge bergen Maledie en de berg Clapier. De natuur is hier grandioos. De beschaving heeft de valleien vergeten, zij worden geregeerd door bloemenboeketten en gemzen. Tijdens een afdaling volgen wij bergtoppen en valleien tot aan Mesches. Dan klimmen we weer en gaan we op weg naar Neiges en Merveilles, een oude mijn.


Dag 3: Op de derde lopen de ruiters na de eerste twee uur paardrijden naast hun paarden en ontdekken de eerste tekenen van menselijk leven in deze regio. Rotstekeningen en andere archeologische schatten van 3300 jaar voor Christus zijn hier te vinden. Het is het grootste gebied met zulke vondsten in Europa. Een gebied om je diep over te verbazen.


Dag 4: Op dag vier brengen de paarden ons naar Gordolasque. Wij nemen onbekende wegen en rijden over ruimtelijke velden. Ze vormen een zeldzame schoonheid in een uitzonderlijke omgeving. 


Dag 5: Het vertrekpunt  tekent zich af. Er gaat een ware betovering uit van de meren van Prals, of de Vijf Meren. Deze liggen temidden van de bloeiende alpenweiden die worden doorkruist door een onstuimige bergstroom. Na vier dagen in de bergen, is het kristalheldere water van de meren een ware beloning.       

 

Vertrekdata Kamertype 4n * 5n *  
27/07/2020  - 31/07/2020
Kamer op indeling
€  850
/
09/08/2020  - 14/08/2020
Kamer op indeling
/
€  1.010

(*) Alle prijzen per persoon