Paardrijden in Desert des Agriates van Corsica

Een trektocht te paard op het eiland in de Middellandse Zee die al je zintuigen op scherp zet. Ritten door de karakteristieke maquis het beklimmen van steile bergen en de kennismaking met het uitgestrekte natuurgebied.

Frankrijk - Corsica
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De wilde schoonheid van Corsica roept om een ontdekking te paard. Een trektocht op het eiland in de Middellandse Zee die al je zintuigen op scherp zet. Dat biedt dit arrangement ‘Desert des Agriates’. Ritten door de karakteristieke maquis (ruig, kruidachtig struikgewas), het beklimmen van steile bergen en de kennismaking met het uitgestrekte natuurgebied ‘Desert de Agriates’. Dat is allemaal inbegrepen in dit uitgebreide paardrijprogramma.

Er wordt gereden op paarden die in kuddes leven en veel vrijheid kennen, lieve Corsicaanse paarden (1.48m - 1,55m) en kruisingen hiervan (1,55m - 1,65m) Daardoor kennen zij de rangorde in de groep, wat weer voor rust in het geheel zorgt. Bovendien maakt het vrije buitenleven de paarden soepel van lijf en top in conditie. Alle paarden zijn gewend aan de bergtochten.

Het materiaal waarmee wordt gereden is speciaal toegerust op het maken van trektochten (genaamd forestier zadels, we hebben geen westernzadels) .Centraal in deze trektocht staat de Corsicaanse ‘Désert des Agriates’. Op een enkele herder na, woont hier bijna niemand. In het verleden vormde de ‘Desert de Agriates’ de tarweschuur van Corsica. Ook werden er olijven gekweekt, zagen Corsicanen kans er fruit te telen en was er plek voor wijnbouw. Nu is het ruig en verlaten. Toch spreekt het verleden van de ‘Désert’ sterk tot de verbeelding als we er doorheen rijden. Eigenlijk kan het niet beter dan dit gebied te paard te verkennen. Behalve deze woestenij zijn er genoeg ritten die ons de mooiste uitzichten bieden en in dit arrangement gaan we ook paardrijden op de zandstranden van Corsica.Natuurlijk wordt er gegeten. De maaltijden van traditionele receptuur zijn huisgemaakt en er worden zoveel mogelijk lokale producten gebruikt.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst luchthavan Bastia en om 17.00 uur verzameltransfer naar het paardrijcentrum. Bespreking programma, diner en overnachting.

Dag 2

Ontmoeting bij de stallen en kennismaking met de paarden en materiaal. Deze eerste etappe dwars door de maquis loopt door tot na de middag en voert naar de hoogvlakte en Corsicaanse dorpjes. Na te hebben genoten van de geur van de maquis en de aanblik van de lieflijke dorpjes, kan iedereen tegen 18.00 uur weer terug naar zijn Mobil home. Er wordt in het huisje op het paardrijcentrum gegeten, ook wordt hier overnacht.

Dag 3

Na het ontbijt van rond 08.30 uur zetten we de paarden in de trailers en worden we naar het beginpunt van de tocht gebracht. De route van vandaag brengt ons naar de vlakten van Castifao en we rijden op de bergkam van de Balanina. Ook doen we het afgelegen dorpje Novella aan. Novella heeft gebouwen met prachtige gevels, bijzonder mooie huizen en we zullen de ruïnes van het kasteel niet vergeten te bezoeken. Het kasteel, of wat daarvan is overgebleven, stamt uit de 11e eeuw.

Dag 4

Vandaag komen we aan bij de poorten van het natuurgebied ‘Désert des Agriates.’ Dit gebied van zo’n 16.000 hectare heeft de naam een woestenij te zijn. Aanvankelijk werd ze gezien als tarweschuur, nu herbergt zij nog vele huisjes die van een speciaal soort steen is gemaakt. Van deze steen werden ook tarwe-opslagplaatsen gebouwd en schuilplaatsen voor vee. Na doorkruising van dit gebied dalen we af naar zee waar we eten en overnachten.

Dag 5

Na het ontbijt zetten we onze reis voort op het bekende strand van Saleccia. We kunnen genieten van prachtige uitzichten op de Golf van Saint Florent, zijn zandstranden en zijn turkoois gekleurde water. We gaan zwemmen met de paarden. De overnachting heeft plaats in een Mobil home op een camping in Saint Florent.

Dag 6

De ochtend is bestemd voor nietsdoen en een bezoekje aan Saint Florent met zijn strand. De middagrit laat ons de regio van wijngaard en strand ontdekken: de regio Nebbiu. Wij rijden heerlijk door dit gebied dat zo anders is dan de rest van Corsica en we genieten van het zicht op de wijngaarden en zijn terrassencultuur. Diner en overnachting in het hooggelegen dorpje Vallecale.

Dag 7

Deze morgen stijgen we op voor de laatste dag van de trektocht. We beginnen aan de beklimming van de Bocca die Tenda en zullen stijgen tot een hoogte van 1300 meter. Boven aangekomen worden we getrakteerd op een panoramisch uitzicht en met een beetje geluk krijgen we wilde paarden te zien. Vervolgens dalen we af naar het dorp Pietralba en rijden we langs de rivier Asco. Vanaf daar vertrekken we per voertuig naar het ruitercentrum en is het tijd om echt af te sluiten.

Dag 8

Ontbijt en vertrek naar de luchthaven Bastia rond 09.30.
Indien het min. aantal deelnemers van 4 personen niet wordt gehaald dan boeken ze deze tocht om naar:
https://www.horseholiday.com/frankrijk-corsica/ontspannen-paardrijden-in-de-couleurs-corse/

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max.100 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Corsica

Het woeste en dunbevolkte Corsica herbergt een keur aan landschappen. Die afwisseling maakt het eiland juist zo mooi en aantrekkelijk.

Corsica is een eiland met een ruig landschap. Denk aan grillige kustlijnen, bergen bedekt met ondoordringbaar struikgewas en steile hellingen met kurk-, pijn- en walnootbomen. Plekken waar anderen niet komen worden voor ons door de paarden bereikbaar gemaakt. Te paard Corsica ontdekken is echt iets voor de avontuurlijke ruiter! Je rijdt over gecultiveerde gronden, krijtwitte kliffen, indrukwekkende bergen en prachtige zandstranden. Het terrein kan zwaar zijn dus je moet alle drie de gangen goed beheersen en ook je lichamelijke conditie moet in orde zijn.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tenten, eenvoudige berghutten, gites, stacaravans (slaapzakaccommodaties)
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief tafelwijn en water bij het diner
 • 6 dagen paardrijden, ong. 5 uur per dag
 • Frans- en engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Eventuele verzameltransfer treinstation Corte
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven Bastia retour (aankomen voor 17.00 uur, vertrek vlucht na 12.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Bastia)
 • Afwijkende privetransfer € 50 p.p. enkele reis
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Dieëtwensen/essenties op aanvraag (en soms tegen een toeslag)
 • Slaapzak