Paardrijden in het bos van Lente en de Alpen van Vercors

Deze trektocht te paard door Vercors is er een waar de natuurminnende ruiter niet omheen kan. Je rijdt op weidse plateaus waar je de sfeer van hooggelegen gebieden tot in elke vezel zult ervaren.

Frankrijk
Vanaf € 895
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze trektocht te paard door Vercors is er een waar de natuurminnende ruiter niet omheen kan. Je rijdt op weidse plateaus waar je de sfeer van hooggelegen gebieden tot in elke vezel zult ervaren. Je rijdt door bossen, natuurreservaten en over historische veedrijfroutes. Dit is een tocht te paard waarop je volop geniet van frisse berglucht en majestueuze landschappen.

Te paard over plateaus naar prachtige panorama’s

Tijdens deze prachtige trektocht te paard in het spectaculaire berglandschap ontdek je al op de eerste dag op de route de mystiek van het natuurreservaat. Na deze eerste kennismaking met het gevarieerde gebied ervaar je de imposante plateaus gedomineerd door de Grand Veymont die tot 2300 meter hoogte reikt. Bovendien ontdek je de aaneenschakeling van alle bergplateaus die ten zuiden van het regionale park liggen: de plateaus van Beurre, Vassieux en Vercours, Font d’Urle en het plateau van Ambel. De namen verwijzen naar de enorme ruimten, de grote veekuddes en de vrije paarden.

Op deze trektocht te paard rijd je naar plekken met geweldige panorama’s, je zult fantastisch vrij galopperen in de alpenweiden en gegarandeerd genieten van de rijke alpenflora. Ook de fauna in dit gebied is uitzonderlijk: Je kunt marmotten spotten, steenschapen zien en gemzen zien rondspringen tussen de edelweiss, narcissen of sneeuwklokjes, afhankelijk van het seizoen.

Vergeet je fotocamera niet mee te nemen op deze tocht.

Franse gidsen die ook Engels spreken begeleiden de trektocht te paard.

Overnachtingen

De overnachtingen zijn gepland in uiteenlopende accommodaties met toiletten en douches, alleen in nacht drie slaap je in een onderkomen waar geen douche aanwezig is.

De eerste nacht (zondagavond) verblijf je in een slaapzaal in het verblijf vlakbij het thuis van de paarden.

De tweede nacht is gepland in een gite met verschillende, kleine slaapzaaltjes. De derde overnachting beleef je in een boshuis middenin een natuurreservaat (verwacht geen douche bij het sanitair, die is er niet).

Nacht vier breng je door in een ski-oord waar ook kleine slaapzaaltjes zijn.

Nacht vijf vind je het onderkomen in een ander ski-oord met kleine berghutten die zijn voorzien van tweepersoonskamers.

De zesde nacht is gepland in een gite waar je wel een slaapzak nodig hebt en een zaklantaarn. Ook wordt aangeraden een zacht schuimmatrasje mee te nemen om het comfort voor jezelf wat te verhogen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Tussen 18.00 en 19.00 uur is de kennismaking met de groep waarbij de trektocht wordt doorgenomen en advies voor de komende week wordt verstrekt.

Dag 2

Na de kennismaking met de paarden brengt de eerste tocht je naar Tourtres. Deze voert over pistes en grote bergroutes, door kleine valleien rijd je vervolgens weer naar boven. Op de Col du Souillet aangekomen geniet je van de eerste picknick in de zuivere alpenlucht. ’s Middags volg je het pad door de vallei dat uiteindelijk leidt naar het gehucht Tourtres waar je rond 17.00 uur aankomt en waar je zult overnachten. (5 uur te paard)

Dag 3

Als je je paard weer hebt gezadeld en je bent opgestegen, zet je koers naar Pré-Grandu. Dit plaatsje ligt middenin in het bos. In de ochtend rijd je eerst over paden die door het bos slingeren naar een plateau waar je aan het einde van de morgen aankomt. Je bevindt je in een hooggelegen en immens natuurreservaat dat volgens de organisatie liefst 17000 hectare natuur beslaat. Aan de bosrand vind je in de buurt van een kudde schapen die hier graast je picknickplaats. Na de picknick wordt de tocht vervolgd over kleine ruiterpaadjes in het grootste dennenbos. Via deze bosroute rijd je naar het onderkomen in Pré-Grandu waar je rond 18.00 uur arriveert. (6 uur paardrijden)

Dag 4

Op naar Col du rousset. Deze dag breng je in zijn geheel door in het immense natuurreservaat. Je rijdt over de pas van Chatons aan de voet van de grootse Veymont. Onderweg kom je op ongelooflijk indrukwekkende uitkijkpunten. Je hebt zicht op de Alpen, het massief van Obiou tot aan het massief van de Mont Blanc met daarin de Mont Aiguille. Daarna komen wij aan bij de beroemde vlakte van Queyrie. Deze grenst aan de Romeinse wegen. Picknick bij Pré-Peyret. In de middag steek je het weidse plateau Beurre over. Aan het einde van de middag kom je aan bij de eindstop van vandaag: Col du Rousset, in de winter een geliefd ski-oord en in de zomer populair bij toeristen. Rond 18.00 uur kom je hier aan. (6 uur paardrijden)

Dag 5

Vanaf de mooie Col du Rousset spoor je je paard vandaag aan om naar Font d’Urle te gaan. Aan het begin van de ochtend rijd je een korte passage over de helling op het zuidelijke deel van het plateau. Daarna rijd je over een uit de rotsen gehouwen weg naar Col de Chironne. Vanaf deze top heb je 360 graden zicht op de zuidelijke Vercors. Dit is een omgeving waar je schitterende foto’s maakt in een onvergetelijke omgeving. Daarna rijd je verder naar de Col de Vassieux en naar de fontein van Plainet waar de paarden kunnen drinken. Aansluitend rijd je naar de picknickplaats in het bos. De tocht via de drijfroute de Grote Oversteek van Vercors leidt ons naar het plateau van Font d’Urle waar je rond 18.00 uur aankomt bij je onderkomen. (6 uur paardrijden)

Dag 6

Van Font d’Urle gaat de tocht van vandaag naar Lente. Eerst maak je een kleine klim naar 1700 meter hoogte. Daar ontdek je het immense plateau van Ambel waar je het grootste deel van deze dag zult doorbrengen. Je geniet van de picknick op de boerderij van Ambel. Dit toevluchtsoord ligt middenin de bergweiden waar enorme kuddes vee rondlopen. De bospiste brengt ons naar ons volgende onderkomen: Een gite in het bosdorp Lente. We komen er rond 18.00 uur aan. (6 uur paardrijden)

Dag 7

De ochtend rijden we in het belangrijkste bos van Lente. Daarna steken we de vlakte van Liscene over en dalen af naar Drevets vanwaar wij de laatste etappe van deze wonderschone trektocht inzetten. Als wij weer op de basis zijn aangekomen, verzorgen wij eerst de paarden en genieten daarna van de laatste gezamenlijke maaltijd. De tocht eindigt rond 14.00 uur waarna ieder zijns weegs gaat.

Het vermelde dagprogramma is slechts een voorbeeldprogramma en kan altijd door weersomstandigheden of beschikbaarheid van de accommodaties aangepast worden. Het aantal uren paardrijden is dan ook slechts een indicatie.
Zo is momenteel de accommodatie van de een na laatste nacht gesloten en het is niet duidelijk of deze in 2024 weer open gaat.
De route te paard blijft dan gelijk, alleen zal er dan 2x overnacht worden in een andere accommodatie.

Bij een dergelijke back-to-basic bergtocht met eenvoudige overnachtingsplaatsen wordt van de deelnemers verwacht dat ze de gids meehelpen met onder andere de paarden te verzorgen.
De persoonlijke bagage ( niet nodig voor overdag) wordt vervoerd in een volgwagen met aanhanger. Men dient zelf de bagage naar de kamer te brengen.

(*) Alle prijzen per persoon
Leeftijd

Vanaf 18 jaar en ervaren ruiter

Aantal deelnemers

Max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 7 dagen / 6 nachten in diverse accommodaties met gedeelde sanitair
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek
  • 6 dagen paardrijden, ongeveer 5 a 6 uur per dag
  • Frans- en Engelstalige begeleiding van een gids
  • Transport bagage

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer TGV-station Valence Sud Rhône-Alpes. Op dag van aankomst om 16.30 uur (aankomen voor 16.15 uur). Op dag van vertrek verzameltransfer om ongeveer 14.00 uur (je arriveert op het station rond 15.00 uur). De transfer duurt ong. 1 uur. Prijs is 15 euro enkele reis (30 euro retour), ter plaatse te betalen.
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Slaapzak
  • Reis-/annuleringsverzekering