Paardrijden, kasteeltjes en wijngaarden in Aquitaine

Dit speciale paardrijprogramma omvat twee dagen van endurance waarin je alle facetten van de Aquitaine ontdekt! Je rijdt te paard drie dagen in de Périgord, Een dag verken in Gironde en twee dagen in het departement Landes.

Frankrijk
Vanaf € 1649
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Op zoek naar veel variatie in een paardrijvakantie? Dan geniet je zeker van deze week paardrijden in Frankrijk. Dit speciale paardrijprogramma omvat twee dagen van endurance waarin je alle facetten van de Aquitaine ontdekt, in combinatie met twee korte vakanties: een in de Périgord en een aan de Atlantische kust waar een van de grootste wijngaarden van Bordelais le Sauternes ligt. Het team van paarden bestaat uit voornamelijk Anglo-Arabieren.

Paardrijden in historisch land en langs Frans Atlantische kust
De regio Aquitaine is de meest zuidwestelijk gelegen regio in Frankrijk en kent een lange geschiedenis van Engelse bezetting. Deze duurde driehonderd jaar. Er is 100 jaar oorlog gevoerd om Aquitaine. De vele kastelen op strategische plekken zijn daar de getuigen van. Rijd door deze geschiedenis en ontdek de gehuchten, dorpen kastelen en wijngaarden.

Aquitaine
Aquitaine is verdeeld in vijf departementen: De Dordogne, Gironde, Landes, Lot et Garonne en de Atlantische Pyreneëen.
In dit arrangement rijd je in drie van de Aquitainse departementen: Dordogne, Gironde en Landes.

Je rijdt drie dagen in de Périgord, dart zich uitstrekt over drie departementen, Lot (deel van de regio Occitane), Dordogne en Lot et Garonne. Alle gebieden hebben hun eigen charme op het gebied van landschap, architectuur en cultuur.
Een dag verken je het departement Gironde te paard.

Daarna geniet je twee dagen van het moois van departement Landes. Je rijdt rond Mimizan tussen dennenbosjes en de oceaan. Het avontuur te paard eindigt bij zonsondergang, op het strand.

Endurance
Er zijn twee endurance dagen opgenomen in het programma. Op deze dagen rijd je zo’n 45 en 65 kilometer. Op de andere dagen leg je zo’n 30 kilometer te paard af. Van ruiters wordt verwacht dat zij gemakkelijk in alle gangen rijden. Een goede lichamelijke conditie is voor deze week ook zeer warm aanbevolen.

De groep bestaat uit minimaal vier en ten hoogste elf ruiters.

Je logeert in mooie gites met zwembad in Périgord en bij de kust.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst en Middeleeuws banket in de avond. Overnachting in een driesterren gite.

Dag 2

Kennismaking met de paarden en het materieel. Daarna rijden we het dichte bos van Lot met zijn schaduwen uit het verleden in. Verderop liggen de Bastide de Moncabrier en de velden van St Martin de Redon. Tussen de middag bereiken we het domaine de Caze. Hier zoeken we een mooie plek om te pauzeren. Weer uitgerust stijgen we om 14.30 uur op voor een lange galop van zo’n 4 kilometer. Om 16.00 uur rijden we in de wijngaarden van Cahors en rijden we het dorp Cavagnac. We pauzeren en proeven even. Om 18.00 uur keren we terug naar ons verblijf en ontdekken het kasteel.

Dag 3

Deze dag is de kortste dag te paard. We zitten 4 tot 5 uur in het zadel als we door de Dordogne en Périgord Noir rijden. We rijden onder prachtige kastanjebomen en in heuvelachtig gebied die samen de voorlopers zijn van het Centraal Massief van Frankrijk. Tijdens onze rit ontdekken wij vele gehuchten met hun typische huizen, opgetrokken uit plaatselijke steensoorten. Lunch aan de voet van Château de Sauveterre en bijbehorende kapel. Om 15.00 rijden wij terug naar onze gite. We zetten een aantal maal in voor de galop. Het is mogelijk een bezoek te brengen aan het kasteel van Bonaguil met zijn militaire architectuur. ’s Avonds is het tijd voor een glaasje Champagne rond het zwembad.

Dag 4

Dit is een endurance dag waarbij we 7 uur in het zadel zitten. We rijden in Lot et Garonne. De rit begint om 08.00 uur en rijden langs de Bastide de St front sur Lémance. Daarna rijden we langs Lacapelle Biron waarna we aankomen bij het imposante Château de Biron. Na onze lunch bezoeken wij dit kasteel. ’s Middags rijden we door het immense dennenbos waar geuchten en dorpen liggen verscholen. Deze zijn opgetrokken in de stijl van Lot en Garonne. Om half vier rijden we door de vallei van Léde. We komen langs de bijzondere kerk van St Avit en komen te voet aan bij het kasteel van Gavaudun. Vervolgens keren wij terug naar onze gite.

Dag 5

Deze dag staat in het teken van de transfer naar Mimizan. Na het ontbijt vertrekken wij om 10 uur naar onze nieuwe bestemming. Tussen de middag komen wij er aan en genieten er van onze lunch. Als de klok drie keer slaat, zitten wij te paard en rijden door de wijngaarden van de kastelen Ychem, Trillon en Giraud. Om 17.00 uur is een bezoek gepland aan het Château Filhot. Dit bezoek gaat gepaard met een proeverij.

Dag 6

Deze dag is een endurance dag. We leggen 40 kilometer af en zullen veel galopperen door het grote bos. Daarin liggen prachtige meren, stromen wilde rivieren en komen we uiteindelijk uit op eindeloze, verlaten zandstranden.

Dag 7

Een rustige dag waarop we naar het meer van Aureilhan rijden. Daar is het tijd voor de lunch. Ook zwemmen we hier met de paarden als het weer het toelaat. We rijden verder en komen uit op het strand als de zon onder gaat.

Dag 8

Het is alweer tijd voor het afscheid. Het tijdstip van vertrek is afhankelijk van de eerste trein of het vlucht van de deelnemers.

(*) Alle prijzen per persoon

De Trektocht kan doorgaan bij een min. van 3 ruiters maar dan wel met een toeslag van € 200. Vanaf 4 ruiters vervalt de toeslag
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Min. 18 jaar en voldoende recente rijuren.

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek) bij 3 ruiters mogelijk vertrek met toeslag

Reisdetail: afstand met auto

Utrecht 1.160 km, Brussel 1.010 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten
 • In kamer op indeling of tweepersoonskamer of meerpersoonskamers met eigen badkamer.
 • Op basis van volpension inclusief tafelwijn ( ¼ l) en frisdrank, thee, koffie bij lunch en diner. excl. diner op dag van aankomst
 • 6 dagen paardrijden, waarvan 2 dagen endurance training met 7 uur per dag rijden.
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Bordeaux dag van aankomst op 14.00 uur of om 15.00 uur vanaf het treinstation van Bordeaux en terug om 08.30, vertrek vanaf de luchthaven om 13.30 uur, € 100 p.p retour ter plaatse betalen
 • Diner dag van aankomst
 • Overige drankjes
 • Overige uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering