Paardrijden langs de Loire-kastelen

Met deze ruiterreis door het Loire-land en zijn beboste gebieden maak je een sprong in de historie. Je belandt in de Middeleeuwen en voornamelijk in de Renaissance.

Frankrijk
Vanaf € 2545
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Met deze ruiterreis door het Loire-land en zijn beboste gebieden maak je een sprong in de historie. Je belandt in de Middeleeuwen en voornamelijk in de Renaissance. In die tijd had het huis van Valois-Orléans-Angoulême genoeg macht en aanzien om mooie, dure kastelen te bouwen in plaats van degelijke forten. En wat kan er mooier zijn om te paard langs kastelen te rijden en deze ook te bezoeken?

Ieder paard heeft zijn eigen karakter, maar ze zijn allemaal zeer vriendelijk, veelzijdig en evenwichtig. De paarden zijn kruisingen tussen een volbloed Arabier en een echte Paint Horse. Daarvoor heeft de organisator twee hengsten: een volbloed Arabier en een volbloed Paint, verantwoordelijk voor de nazaten die de ruiters een onvergetelijke tijd bezorgen.

De Loire biedt naast de romantische kastelen een mild klimaat, vruchtbare grond en een grote biodiversiteit. Ook zijn er kloosters en kathedralen te vinden. En zoals genoemd, kastelen. Kortom, een geweldig gebied om te paard doorheen te gaan.

Dagelijks maak je geweldige tochten die altijd naar een kasteel leiden dat we ook bezoeken. Wie werkelijk een fascinatie voor deze historische gebouwen heeft, kan op deze ruiterreis zijn hart ophalen.

Tijdens deze sublieme trektocht door de Loire wordt in uiteenlopende, maar altijd mooie hotels overnacht.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst in de late namiddag met verzameltransfer om 18.30 uur vanaf station Montrichard.

Dag 2

Na de introductie en indeling van de paarden, rijden we naar het dorp Fougères-sur-Bièvre. In dit dorp staat een prachtig kasteel uit de late 15e eeuw. Aan de voet van het kasteel gebruiken wij de lunch. We nemen ook een bezoekje aan dit kasteel. De rit gaat verder door het Loire land en voert ons uiteindelijk naar een prachtig gemeubileerd kasteel waar we naar binnen kunnen. Tijdens dit bezoek ontdekken we een geweldig erfgoed, authentiek en nog volop in gebruik. Het kasteel is al meer dan zes eeuwen in het bezit van dezelfde familie.

Dag 3

In de morgen rijden we naar Chambord, het groostte kasteel van de Loire. Hier gaan wij picknicken. We brengen ook een bezoek aan het kasteel zelf en rijden vervolgens door naar het 16e - eeuwse kasteel Villesavin dat nog in bijna perfecte staat verkeert.

Dag 4

We rijden door het bos waar het kasteel Beauregard staat. Dit is gebouwd onder François de Eerste. Dankzij de uitgebreide portrettengalerij is dit voormalige jachtverblijf beroemd geworden. Bezoek het kasteel voordat je weer aandraaft richting Candé-sur-Beuvron.

Dag 5

Vandaag rijden we langs de mooie Loire naar Chaumont-sur-Loire. Dit charmante dorp staat op de Unesco Wereld Erfgoedlijst en is bekend om zijn feodale kasteel uit de late 15e eeuw dat geweldig zicht biedt over het dal en het dorp. Wij picknicken heerlijk naast het kasteel en bezoeken het in de middag. Mis de stallen niet, deze zijn gebouwd in de 19e eeuw en worden gerekend tot de meest luxueuze stallencomplexen van Europa. Na ons bezoek rijden we door het bos van Sudais naar onze overnachtingsplek.

Dag 6

Vandaag voert de rit langs de Loire, over heuvels naar wijngaarden en graanvelden. We houden een lunchpauze in Ambroise waarna wij het kasteel van Amboise bezoeken. Amboise kende een bloeiperiode in de 15e eeuw.

Dag 7

Na het ontbijt drijven we de paarden aan om richting Chenonceau te stappen. We draven door het bos van Amboise om er te komen. We bezoeken het juweel van het Lore-dal: ‘Château des Dames’. Het kasteel dankt haar naam aan de dames die het ontwierpen. Door de eeuwen heen waren het altijd dames die het kasteel verder ontwikkelden en verbeterden. We hebben een picknick in de openlucht voordat we het kasteel bezoeken. Vervolgens rijden we door naar Saint-Georges-sur-Cher waar we dineren en overnachten.

Dag 8

Na het ontbijt is het afscheid nemen en transfer naar het station Montrichard voor de reis huiswaarts.

(*) Alle prijzen per persoon
Ervaring

Voor zeer ervaren ruiters met voldoende recente rijervaring en goede lichamelijke conditie.

Gewicht

Max. 90 kg

Aantal deelnemers

Min. 5 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Bagage advies

Max. per persoon een tas met max. 20 kg

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 8 dagen, 7 nachten in tweepersoonskamers in hotel of bed & breakfast
  • Volpension, met picknick onderweg vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
  • 6 dagen paardrijden volgens omschrijving, gemiddeld 5 uur per dag. Op dag van aankomst een testrit om de rijervaring te controleren.
  • Franstalige gids met Engelstalige assistentie.

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer van en naar station Montrichard € 20 p.p retour
  • Drankjes
  • Entree kastelen en wijnproeverijen (afhankelijk van beschikbaarheid in de bepaalde week)
  • Overige persoonlijke uitgaven, supplementen buiten het menu
  • Reisverzekering