Paardrijden langs de pelgrimsroute in Frankrijk

Tijdens deze trektocht ontdek je samen met je paard de historische pelgrimsroute naar Compostela. Over eeuwenoude paden rij je van dorp naar dorp en geniet je van een prachtig stukje Frankrijk.

Frankrijk
Vanaf € 885
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Tijdens deze trektocht ontdek je samen met je paard de historische pelgrimsroute naar Compostela. Over eeuwenoude paden rij je van dorp naar dorp en geniet je van een prachtig stukje Frankrijk met mooie natuur, glooiende velden, kastelen en indrukwekkende vergezichten. Dankzij de overnachtingen bij plaatselijke bewoners wordt je helemaal ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de pelgrimsroute.

Charmante uitvalsbasis
Een karakteristieke Franse boerderij in Poitou-Charentes is de charmante uitvalsbasis voor deze paardrijvakantie. Op deze boerderij vind je naast paarden en pony’s’ ook herten. Je geniet er van rust, ruimte, natuur, geschiedenis, de befaamde Franse keuken en lekkere wijnen. Dankzij het milde klimaat is het er vaak heel aangenaam paardrijden.


Magische regio
De vallei van de Vienne is een magische plek. Hier maak je een sprong terug in de tijd. Je ontdekt er vele kastelen, waarvan sommige dateren uit de Middeleeuwen en een hertenfokkerij. Jij en je paard krijgen er vooral heel veel mooie natuur voorgeschoteld.

Diverse kudde
Op de boerderij zijn er verschillende paarden beschikbaar. Onder meer Selle Français, Anglo-Arabier, Berber-Arabier, Spaanse paarden en diverse kruisingen zijn beschikbaar voor de trektocht. Sommige paarden werden hier geboren en zijn afgericht om de perfecte gezel te zijn voor de trektocht. De dieren leven samen in groep, wat het tijdens de trektocht makkelijker maakt voor iedereen.

Wat maakt deze tocht zo bijzonder ?
Via oude paden rijd je van dorp naar dorp. Af en toe wordt ook de weg gevolgd naar Ssantiago de Compostella. In dit landelijke gebied zijn er mooie vergezichten en de paden nodigen uit om te galopperen. Onderweg zie je meerdere Romaanse kerken en oude kastelen. De overnachting op een ezelfokkerij is heel bijzonder.

Algemene info
Alle maaltijden zijn inbegrepen, met drank bij het eten en koffie. Als er tijdens de trektocht gestopt wordt voor een drankje, dan is dat voor eigen rekening. De kwalitatieve zadels zijn voorzien van zadeltassen en comfortabele dekjes. De trektocht wordt begeleid door gediplomeerde gidsen en het centrum draagt een Frans kwaliteitslabel. Je ziet het, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onvergetelijke trektocht met je paard.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Aankomst op de paardenboerderij in de namiddag. Vroeger aankomen is mogelijk. De organisatie kan een verzameltransfer organiseren van de luchthavens van Poitiers of Limoges of van het treinstation van Poitiers. Na een drankje gaan we kennismaken met de paarden in de wei. Tijd om het jezelf gemakkelijk te maken in je kamer. ’s Avonds bekijken we de route van de komende dagen op de kaart.

Dag 2:

We vertrekken over kleine paden van boerderij naar boerderij, tussen de schappen. We rijden door Bourpeuil met zijn Romaanse kerk en over het 40 meter hoge viaduct over de Vienne met een prachtig uitzicht. Op onze route vinden we goede paden om te draven en te galopperen! Afhankelijk van het seizoen genieten van van de kleurenpracht van koolzaad- of zonnebloemvelden. In Usson du Poitou zien we een Romaanse kerk. We overnachten bij een fokkerijk van Baudet-ezels.

Dag 3:

We zetten onze trektocht verder door weiden en velden. Picknicken doen we langs een beekje. Vandaag hebben we veel kans om wild te zien : reeën, herten, hazen. We rijden langs de Vienne met prachtig uitzicht op de ruige granietblokken in de rivier en zien het middeleeuwse kasteel La Messeli !re. In Moussac herinnerne grafstenen uit de tijd van de Merovingen ons aan de prehistorie. Als het weer het toelaat, aperitieven we op de rotsblokken in de Blourde.

Dag 4:

Vandaag vertrekken we via een doorwaadbare plaats in de river de Blourde. Via het bos van Chillou rijden we verder. We zien meerdere kastelen en volgen een pad tussen de meren. Overnachten doen we in een oude boerderij in Moulismes. We eten een maaltijd bereid met producten van de boerderij.

Dag 5:

Na een ontbijt met huisgemaakte jam en eieren van de kippen van de boerderij vertrekken we door het dorp van Moulismes. Vele beekjes en mere later bereiekn we het hoogste punt van de Vienne (231 meter). We bezoeken het atelier van Bernard die voorwerpen maakt van dood hout en picknicken aan de rand van een meer. Indien het weer het toelaat kunnen we pootje baden met de paarden. We rijden langs de kerkburcht van Adriers. Het heuvelachtige landschap verrast ons continu met mooie uitzichten over velden en weilanden.

Dag 6:

Vertrek na het ontbijt.

(*) Alle prijzen per persoon

Het is mogelijk een extra nacht bij te boeken voor € 60 p.p. incl. diner en ontbijt.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 14 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 3 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Afstand met auto:

Utrecht 870 km, Brussel 720 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 6 dagen / 5 nachten op indeling in een tweepersoonskamer, meestal met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief koffie, thee en tafelwijn
 • 4 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in een volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar Poitiers of Limoges, station of luchthaven € 50 p.p. ter plaatse te betalen
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra nacht € 60 p.p. incl. diner en ontbijt.
 • Reis-/annuleringsverzekering