Paardrijtrektocht Cezanne in de Provençe

Een onvergetelijke trektocht te paard over de berg Sainte Victoire, dat is de ‘trektocht Cezanne’ die zich afspeelt in de Provençe van Zuid-Frankrijk. Op Spaans-Arabische paarden ontdek je favoriete landschappen.

Frankrijk
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een onvergetelijke trektocht te paard over de berg Sainte Victoire, dat is de ‘trektocht Cezanne’ die zich afspeelt in de Provençe van Zuid-Frankrijk. Op Spaans-Arabische paarden ontdek je de favoriete landschappen van schilders als Cezanne en Picasso. In een week rijd je vijf halve dagtochten van herberg naar herberg. Onderweg is het volop genieten van de spectaculaire omgeving.

Schilders werden en worden aangetrokken door de contrasten die het landschap van dit deel van de Provençe in zich heeft. Helderwitte kliffen steken scherp af tegen hemelsblauwe luchten. Groene naaldbossen en rode klei aan de voet van de bergen, het palet is vol met kleur. In deze omgeving vinden 27 soorten zoogdieren, 126 vogelsoorten en ongeveer negenhonderd soorten planten hun thuis. Paardrijden in deze omgeving is alsof je door een levend schilderij stapt.

Onderweg logeer je in verschillende sfeervolle pensions en hotelletjes in twee- of driepersoonskamers. Eenpersoonskamers zijn verkrijgbaar tegen een meerprijs.

Een assistent verzorgt heerlijke lunches op uiteenlopende picknickplaatsen. Er wordt in de accommodaties of in restaurants gedineerd. De bagage wordt voor de ruiters naar de verschillende onderkomens vervoerd.

Van ruiters wordt verwacht dat zij zich comfortabel voelen in stap, draf, galop en rengalop.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1

Zondag: Transfer vanaf het station of vliegveld naar de basis. Aankomst op eigen gelegenheid is uiteraard ook mogelijk. Welkomstdrankje met de groep en de gids.

Dag 2

Eerste rit in het natuurpark Luberon. Na deze kennismaking met je paard volgt de lunch. De paarden worden na de lunch ingeladen in de truck, ruiters nemen plaats in een minibus en het gezelschap verplaatst zich naar Saint Paul les Durance. Vanuit deze oude Romeinse havenplaats werd hout getransporteerd en kwamen goederen per schip binnen. De trektocht te paard begint hier. Op zachte bospaden rijden we langs wijngaarden. Een Romeinse weg leidt door een dorp waar we onze B&B bereiken.

Dag 3

Een tocht door een typisch Mediterraan bos vormt het begin van de dag. Naaldbomen, groene eiken, vele kruiden zoals rozemarijn en tijm parfumeren deze rit. We volgen het Verdon-kanaal dat in 1865 werd aangelegd om water uit de Alpen aan te voeren. Richting het noorden van Saint Victoire ontdekken we schaapskuddes en Romeinse ruïnes. In de schaduw van de bomen wacht een uitmuntende lunch. In de middag rijden we naar het Bimont-meer. Overnachting in de buurt van het dorp Vauvenargues dat beroemd is om zijn kasteel. Picasso kocht het in 1958. Hij woonde er tot 1962. Hij ligt in het kasteelpark. Transfer per bus naar de B&B waar we nog een nachtje doorbrengen en ook dineren. De paarden blijven in Vauvenargues.

Dag 4

Na het ontbijt volgt de transfer naar Vauvenargues waar we de paarden zadelen en naar het noordelijke deel van de berg Sainte Victoire rijden. Via een grote schapenwei voert de tocht naar het bos van Gradiol. Langs de rivier Vacon rijden we naar Rians, een belangrijk kruispunt tussen de Alpen en de kust. Volgens overleveringen nam Hannibal deze weg om de Alpen over te steken. Wij dineren in een restaurant en overnachten in een dorpshotel.

Dag 5

We verlaten het gebied van de wijngaarden en rijden zuidwaarts naar het zonnige deel van Sainte Victoire. We ontdekken de hoge, witte leisteen kliffen die scherp afsteken tegen de groene bossen. Beeld je eens in hoe Cezanne over de geparfumeerde paden naar het dorp Beaurecueil heeft gelopen. Diner in het restaurant en overnachting in het dorpshotel.

Dag 6

Deze kleurrijke trektocht te paard zal ten westen van Sainte Victoire eindigen. We rijden naar een punt van waar we een overweldigend uitzicht hebben. Onder meer de rivier Verdon laat zich prachtig zien. Daarna rijden we naar een Romeins aquaduct en een pad leidt ons naar de steengroeve van Bibemus. Tot in de 18e eeuw werden vele gebouwen uit deze rode steen gebouwd. Deze vormen de monumenten van Aix en Provençe. Cezanne vond de mineralen en de vegetatie in de regio zo fascinerend, dat hij er elf olieverfschilderijen en zestien aquarellen aan heeft gewijd. De trektocht te paard eindigt bij Aix en Provençe waar we van een laatste gezamenlijke in een herberg genieten. ’s Middags gaan we per minibus naar het atelier van Cezanne in Aix en Provençe. Verder is er tijd om het stadje te verkennen. Aan het einde van de middag transfer naar het vliegveld of station, of naar de uitvalsbasis voor wie met de auto is gekomen.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 100 kg

Leeftijd

Minimaal 12 jaar onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 en max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 6 dagen / 5 nachten een-, twee- of driepersoonskamer, meestal met eigen badkamer (afhankelijk van reservering)
 • Op basis van volpension vanaf lunch dag aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, inclusief tafelwijn
 • 4 1/2 dag paardrijden
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagerestricties verzameltransfers: 1 koffer per persoon, maximum 15 kg ( maximum afmetingen 70x40x40 cm)
 • Verzameltransfer heen vanaf TGV station Aix en Provence (aankomen voor 17.30 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (aankomen voor 17.45 uur), luchthaven Marseille (aankomen voor 17.00 uur)
 • Verzameltransfer terug vanaf TGV station Aix en Provence (terug op het TGV station om 17.30 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (terug om 17.00 uur), luchthaven Marseille (terug om 18.00 uur, vertrek vlucht na 20.00 uur)
 • Gebruik van zwembad, jacuzzi en sauna

Exclusief

 • Heen- en terugreis ( vliegen op Marseille, trein naar Aix en Provence)
 • Extra drankjes
 • Fooien
 • Afwijkende transfers buiten de standaard tijden (ong. € 110 tot € 150 per taxi enkele reis)
 • Reisverzekering