Paardrijtrektocht 'Langs de Bergmeren' in Franse Pyreneeën

Maak een heuse trektocht te paard op hoogte met pakezels die op sommige dagen de logistieke ondersteuning van de supportwagen vervangen. Deze tocht voert door de oostelijke Pyreneeën, in Frankrijk en vlakbij de grens met Spanje en Andorra. Dit is een tocht voor ruiters met een zucht naar avontuur. Het gaat in deze paardrijweek om de ontdekking van de hooggelegen bergmeren in de Pyreneeën.

Frankrijk
Vanaf € 1435
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie
Paardrijden langs hooggelegen juwelen van de Pyreneeën

In deze week maak je een onvergetelijke trektocht te paard langs de juwelen van de Pyreneeën: heldere bergmeren op grote hoogte gelegen onder het blauwe hemeldak.

Voor deze tocht begin je in een klein bergdorp op 1600 meter boven zeeniveau gelegen. Het dorp ligt op het drielandenpunt Frankrijk, Andorra en Spanje.

Op deze tocht in ongerepte natuur zijn sommige delen ontoegankelijk voor de supportwagen. Alle bagage wordt dan meegenomen door de pakezels.

Op de eerste dag vertrek je met de pakezels naar het meer van Lanoux en het meer van Camporels. Dat stelt ons in de gelegenheid de heldere, wilde meren te ontdekken en wellicht dieren die hier leven te spotten. Dit is een van de mooiste trektochten in de Pyreneeën voor ruiters die van het avontuur houden.

Ruiters
De trektocht is compleet aangepast aan ruiters die perfect stappen, draven en galopperen met een zucht naar avontuur. Aangeraden wordt met een goede conditie aan deze bergreis te beginnen.

De tocht eindigt in een plaats waar we een nacht doorbrengen in een gite voordat je de volgende dag een transfer kunt krijgen naar het station of naar het vliegveld.

Deze trektocht wordt gereden in juli en augustus.

Tip: ‘Langs de Bergmeren’ is perfect te combineren met de trektocht ‘Bergpas van de Pyreneeën’. Samen vormen zij de ‘Avontuurlijke Trektocht’ van twee weken.

Overnachtingen
Onderweg overnacht je in gites en eenmaal bivakkeer je autonoom (overnachting in een tent). Neem een slaapmatje/luchtbed, slaapzak mee. Je bagage wordt voor je vervoerd. Een medewerker bereidt dagelijks de maaltijden en biedt een helpende hand bij alle voorkomende vragen.

Paarden
De paarden staan samen in een kudde en kennen elkaar door en door. Ze zijn alle goed getraind en komen uit dit gebied. Tijdens de trektocht zul je merken hoe behendig zij zijn in de bergen. Er wordt met Engelse zadels gereden.

Ruiters
Van ruiters wordt verwacht dat zij een goed lichamelijk uithoudingsvermogen hebben en in alle gangen goed rijden. Dagelijks breng je vier tot zes uur in het zadel door. Soms leid je je paard bij afdalingen en in moeilijke gebieden. Je rijdt in hooggelegen berggebied, dus vergeet niet alle benodigdheden die deze omgeving van je vraagt ook mee te nemen.

(*) Alle prijzen per aantal personen

Toeslag voor speciaal dieet (vegetarisch, vegan, zonder gluten, zonder lactose): 35 euro

Als je de trektocht eerder moet afbreken dan wordt een toeslag in rekening gebracht om het paard op te halen van € 1,75 per km
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 18 jaar

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in eenvoudige accommodaties (berghutten, gîtes, tent) meestal met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden, 4 tot 6 uur per dag
 • Verzameltransfer van en naar het dichtstbijzijnde treinstation (inbegrepen)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in een volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van/naar de luchthaven Toulouse Blagnac (14:00 op het ontmoetingspunt) € 85 p.p. per reis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag voor speciaal dieet (vegetarisch, vegan, zonder gluten, zonder lactose) € 35 p.p.
 • Toeslag om het paard op te halen bij een voortijdige afbreking van de trektocht € 1,75 per km