Paardrijtrektocht Mer et Montagne op Corsica

Het woeste en dunbevolkte Corsica herbergt een keur aan landschappen. Die afwisseling maakt het eiland juist zo mooi en die aantrekkelijkheid wordt in dit arrangement ‘Mer et Montagne’ benadrukt. We rijden op ervaren paarden.

Frankrijk - Corsica
Vanaf € 1389
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Het woeste en dunbevolkte Corsica herbergt een keur aan landschappen. Die afwisseling maakt het eiland juist zo mooi en die aantrekkelijkheid wordt in dit arrangement ‘Mer et Montagne’ benadrukt. We rijden op welwillende paarden die elkaar en de omgeving door en door kennen. Het materiaal is speciaal toegerust op lange paardrijritten waarbij telkens op een andere plek wordt overmacht

De trektochten te paard gaan door dicht met maquis begroeid gebied. Maquis is karakteristiek voor het Corsicaanse landschap en is een ruig, kruidachtig gewas. De tochten voeren ook langs prachtige kastanjes, over stranden en langs lieflijke bergstroompjes. Plekken waar anderen niet komen worden voor ons door de paarden bereikbaar gemaakt. Corsica is ook bekend om zijn wijngaarden en in dit arrangement zal een galop in de wijngaarden niet ontbreken. Op een dag zullen we tijdens onze trektocht worden vergezeld door varkens en koeien. Dat wordt een gezelligeboel. En de lunch? Die wordt meestal in de vorm van een picknick in de open lucht gebruikt. Om Corsica werkelijk te voelen, overnachten we tijdens deze week paardrijden ook in berghutten, zoals de lokale bevolking niet vreemd is. Het wordt een week vol variatie, prachtige natuur en een ruig tintje.

Er wordt gereden op lieve Corsicaanse paarden (1.48m - 1,55m) en kruisingen hiervan (1,55m - 1,65m). Deze paarden zijn goed gewend aan de bergen. De zadels waar we mee rijden zijn Forestier zadels, we hebben geen westernzadels.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst luchthaven Bastia en en om 17.00 uur verzameltransfer naar het paardrijcentrum. Diner en overnachting.

Dag 2

Ontmoeten bij de stallen om 09.00 uur, kennismaking met ‘je’ paard en het materiaal. Als de bagage eenmaal in orde is, maken we de paarden klaar om te vertrekken. Er wordt gereden langs de rivierbanken van de Tavignanu. Tussen de middag rust bij de oude molen, tijd voor de picknick en de zadeltassen mogen af. In de namiddag voortzetting van de reis langs de rivier en samen komen we aan in de berghut in Sortipiani.

Dag 3

De ochtendrit voert naar het dorp Antisanti. De maaltijd wordt tijdens een stop vlakbij het dorp uit de zadeltassen tevoorschijn gehaald en in de middag rijden we over paden omgeven door kurkeik naar de oostelijke vlakte. Daar bezoeken we de schaapskooi en brengen we even tijd door met Philippe en zijn vrienden.

Dag 4

Een mooie rit in de morgen met een galop door de wijngaard die naar de kust leidt staat op het programma. Er wordt gereden op het strand van Terranzana en als de omstandigheden het toelaten, wordt het zwemmen met de paarden in de middag. De dag te paard eindigt in de wijngaard waar we aan de avond-etappe van het programma beginnen.

Dag 5

We verlaten de vlakte en rijden naar de bergen. Maaltijd in het prieel in Tallone. De middag belooft ons een magnifiek bos te laten ontdekken en we worden doordrongen van de geurende maquis. Na deze rit die spannend genoeg zal zijn, rijden we naar de berghut in Pianellu.

Dag 6

Voor deze laatste dag staat de ontdekking van de pittoreske regio Boziu op stapel. Tijdens deze tocht die naar de hoogte van Erbajolo voert, zullen we gezelschap krijgen van loslopende varkens en koeien. Tussen de middag picknick bij de fontein waarna de afdaling richting de stad Corte begint. Na het afzadelen wordt deze rit afgesloten met een glaasje op de vriendschap.

Dag 7

Ontbijt en verzameltransfer naar de luchthaven rond 09.30 uur. Indien het min. aantal deelnemers van 4 personen niet wordt gehaald dan boeken ze deze tocht om naar: https://www.horseholiday.com/frankrijk-corsica/ontspannen-paardrijden-in-de-couleurs-corse/

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max.100 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

In de zomermaanden van 14-07 t/m 14-09 zijn het tententochten.

Over Corsica

Het woeste en dunbevolkte Corsica herbergt een keur aan landschappen. Die afwisseling maakt het eiland juist zo mooi en aantrekkelijk.

Corsica is een eiland met een ruig landschap. Denk aan grillige kustlijnen, bergen bedekt met ondoordringbaar struikgewas en steile hellingen met kurk-, pijn- en walnootbomen. Plekken waar anderen niet komen worden voor ons door de paarden bereikbaar gemaakt. Te paard Corsica ontdekken is echt iets voor de avontuurlijke ruiter! Je rijdt over gecultiveerde gronden, krijtwitte kliffen, indrukwekkende bergen en prachtige zandstranden. Het terrein kan zwaar zijn dus je moet alle drie de gangen goed beheersen en ook je lichamelijke conditie moet in orde zijn.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten op indeling in tenten, eenvoudige berghutten, gites, stacaravans (slaapzakaccommodaties)
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief tafelwijn en water bij het diner
 • 5 dagen paardrijden, ong. 5 uur per dag
 • Frans- en Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Eventuele verzameltransfer treinstation Corte
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven Bastia retour (aankomen voor 17.00 uur, vertrek vlucht na 12.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Bastia)
 • Afwijkende privetransfer € 50 p.p enkele reis
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Slaapzak
 • Dieëtwensen / essenties op aanvraag (en soms tegen een toeslag)