Reis te paard door geheimzinnig Ligurië, door Frankrijk en Italië

Een prachtige omgeving om te paard te verkennen. Je rijd door mysterieuze valleien en Vanuit de bergen daal je af en voert de tocht naar zee. Elke dag breng je zo’n zeven uur door in het zadel.

Frankrijk
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze trektocht is een paardrij-ervaring die je nooit meer zult vergeten. Je neemt een duik in het echte leven van het hooggelegen Italiaanse Ligurië, ook wel de Riviera dei fiori genoemd. In deze cultuur spelen bloemen en gastronomie traditioneel de hoofdrol. De paarden worden gereden met hackamores en Portugese zadels. Er zijn enkele Engelse zadels aanwezig.

Paardrijden in Bloemenrivièra

Tussen bergen en zee zul je de heerlijkste gerechten proeven uit de streek die bekend staat als de Bloemenrivièrea: Ligurië. Deze Italiaanse streek is dunbevolkt en heeft een geheimzinnig karakter. Een prachtige omgeving om te paard te verkennen. Er wordt in de bergen gereden, je rijdt door mysterieuze valleien en je maakt kennis met de typische cultuur van dit noordwestelijk gelegen Italiaanse gebied. Vanuit de bergen daal je af en voert de tocht naar zee. Onderweg geniet je van schitterende en afwisselende landschappen.Elke dag breng je zo’n zeven uur door in het zadel.

Eten en overnachtingen
De lunch bestaat uit een zelf bereide en meegebrachte picknick. ’s Avonds dineer je in restaurants en een keer in de accommodatie. Je overnacht in verschillende soorten onderkomens, zoals een B&B, hotel of een gite. Meestal zijn er twee- of driepersoonskamers, de gite beschikt over een gemeenschappelijke slaapkamer.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst met een mogelijke transfer vanaf Luchthaven Nice om 16.00 uur. Na aankomst diner bij de overnachtingsaccommodatie.

Dag 2

Vanaf nu zit je middenin het algemene decor van je reis: beneden ligt de zee en boven zie je de bergen. De eerste heuvels laten je rustig kennismaken met de vormen van het landschap. Een zachte overgang van de bewoonde wereld naar een geheime wereld met prachtige vergezichten. De gehele Côte d ‘Azur laat zijn vormen zien, want die ligt aan de Menton. En aan de horizon zijn zelfs de contouren van Monaco en Nice zichtbaar. Wij passeren de Italiaanse grens als we de geur van de koeien ruiken. We doorkruisen mediterraan gebied en zetten koers richting zee. Onderweg genieten we van een picknick die we zelf hebben samengesteld en meegenomen. Overnachting in ons eerste onderkomen van de trektocht, diner in een restaurant in de stad.

Dag 3

Nu we de grens eenmaal over zijn, begint onze ontdekkingstocht van het geheime Liguria. Wij rijden over de eerste bergen bij zee en stappen door de middeleeuwse dorpjes. Deze waren enige tijd verlaten geweest, maar zijn opnieuw bewoond; Vilatella, Torri en Collabasa. In de avondetappe rijden we voor het eerst door een Italiaanse vallei en komen aan in de appartementen in het dorp Remolydays. Soms heeft de overnachting hier ook in een villa plaats.

Dag 4

Wij steken de Bévéra over en komen aan in het gehucht Fanghetto. Er staat ons een klim te wachten en rijden over een vergeten pad dat generaties lang is gebruikt door de mensen die hier in vervlogen tijden leefden. We belanden op een oud, militair pad die naar de hoogste toppen voert. Uiteindelijk arriveren wij bij de gite in Gol di Gouta waar wij overnachten.

Dag 5

We dalen in de morgen af naar Pigna. Als we hier aan komen is het tijd voor de lunch. Die we in Pigna gebruiken. Je hebt het gevoel dat je een reis in de tijd hebt gemaakt. In de middag rijden we naar Langan. De sporen van vroegere culturen zijn opvallend. Droge stenen en drinkplaatsen bijvoorbeeld komen hier voor. Het lijkt alsof buiten onze groep niemand deze wegen gebruikt. Uiteindelijk komen we aan op de boerderij die nu ook dienst doet als herberg en waar wij onze slaapplaatsen vinden. De kamers hebben alle uitzicht op de schitterende vallei.

Dag 6

We dalen weer af de vallei in en steken de rivier over. Dan beginnen we aan de terugtocht naar de kust. We rijden over een verlaten militair terrein en vinden daarna een wat geruststellender pad die ons snel naar Monte Ceppo leidt. Twee heuvels op een hoogte van 1600 meter geven een overweldigend uitzicht op de Alpen en de Middenlandse Zee. Na een prachtige afdaling tussen allerlei verschillende bomensoorten komen we ’s avonds aan in het dorp Bajardo. We overnachten in een comfortabele B&B en dineren in een restaurant in het dorp.

Dag 7

Via verschillende velden en paden dalen we af naar de kust. Het verborgen Ligurië opent zich voor ons en wij zien de manier van leven en het land vanaf de Mont Bignone waar we koffie drinken. We volgen uiteenlopende bergpaden die naar zee leiden. De paden veranderen van aarde in zandpaden. Tegen lunchtijd zijn we bij zee. We lunchen bij de baai van San Remo. ’s Middags rijden wij de laatste etappe en beëindigen onze prachtige trektocht in Seborga of dichtbij de haven in Bordighera.

Dag 8

Na het ontbijt is er een verzameltransfer mogelijk terug naar de luchthaven van Nice

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer waar mogelijk is 60 euro per nacht p.p.
Gewicht

Max. 90 kg.

Leeftijd

Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min 4 en max 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten met overnachtingen in twee- en driepersoonskamers in hotels, B&B's en gites met gezamenlijke sanitair
 • Op basis van volpension vanaf diner op de dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek. Excl. 3 x diner, dag 3, dag 4 en dag 5
 • 6 dagen paardrijden van 6 a 7 uur per dag
 • Frans- en engelstalige begleiding van een ervaren gids
 • Bagagevervoer
 • Dag van aankomst verzameltransfer vanaf Luchthaven Nice om 16.00 uur. Dag van vertrek transfer naar Luchthaven Nice na het ontbijt

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • 3 x diner, dag 3, dag 4 en dag 5
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Prive transfer op andere tijdstippen dan de verzameltransfer € 250 enkele reis
 • Reis-/of annuleringsverzekering