Reis te paard door geheimzinnig Ligurië, door Frankrijk en Italië

vanaf € 1.150 BOEK NU


Reis te paard door geheimzinnig Ligurië, door Frankrijk en Italië
Reis te paard door geheimzinnig Ligurië, door Frankrijk en Italië
Reis te paard door geheimzinnig Ligurië, door Frankrijk en Italië
Reis te paard door geheimzinnig Ligurië, door Frankrijk en Italië
Reis te paard door geheimzinnig Ligurië, door Frankrijk en Italië
Reis te paard door geheimzinnig Ligurië, door Frankrijk en Italië
Reis te paard door geheimzinnig Ligurië, door Frankrijk en Italië
Reis te paard door geheimzinnig Ligurië, door Frankrijk en Italië
Reis te paard door geheimzinnig Ligurië, door Frankrijk en Italië
Reis te paard door geheimzinnig Ligurië, door Frankrijk en Italië

Een prachtige omgeving om te paard te verkennen. Je rijd door mysterieuze valleien en Vanuit de bergen daal je af en voert de tocht naar zee. Elke dag breng je zo’n zeven uur door in het zadel.

vanaf € 1.150

Deze trektocht is een paardrij-ervaring die je nooit meer zult vergeten. Je neemt een duik in het echte leven van het hooggelegen Italiaanse Ligurië, ook wel de Riviera dei fiori genoemd. In deze cultuur spelen bloemen en gastronomie traditioneel de hoofdrol. De paarden worden gereden met hackamores en Portugese zadels. Er zijn enkele Engelse zadels aanwezig. 

Paardrijden in Bloemenrivièra

Tussen bergen en zee zul je de heerlijkste gerechten proeven uit de streek die bekend staat als de Bloemenrivièrea: Ligurië. Deze Italiaanse streek is dunbevolkt en heeft een geheimzinnig karakter. Een prachtige omgeving om te paard te verkennen. Er wordt in de bergen gereden, je rijdt door mysterieuze valleien en je maakt kennis met de typische cultuur van dit noordwestelijk gelegen Italiaanse gebied. Vanuit de bergen daal je af en voert de tocht naar zee. Onderweg geniet je van schitterende en afwisselende landschappen.Elke dag breng je zo’n zeven uur door in het zadel. 

Eten en overnachtingen
De lunch bestaat uit een zelf bereide en meegebrachte picknick. ’s Avonds dineer je in restaurants en een keer in de accommodatie. Je overnacht in verschillende soorten onderkomens, zoals een B&B, hotel of een gite. Meestal zijn er twee- of driepersoonskamers, de gite beschikt over een gemeenschappelijke slaapkamer. 

Voorbeeldprogramma: 

Dag 1:
Dag van aankomst aan het einde van de middag.

Dag 2: 
Vanaf dag 1 zit je middenin het algemene decor van je reis: beneden ligt de zee en boven zie je de bergen. De eerste heuvels laten je rustig kennismaken met de vormen van het landschap. Een zachte overgang van de bewoonde wereld naar een geheime wereld met prachtige vergezichten. De gehele Côte d ‘Azur laat zijn vormen zien, want die ligt aan de Menton. En aan de horizon zijn zelfs de contouren van Monaco en Nice zichtbaar.  Wij passeren de Italiaanse grens als we de geur van de koeien ruiken.  We doorkruisen mediterraan gebied en zetten koers richting zee. Onderweg genieten we van een picknick die we zelf hebben samengesteld en meegenomen. Overnachting in ons eerste onderkomen van de trektocht, diner in een restaurant in de stad.

Dag 3: 
Nu we de grens eenmaal over zijn, begint onze ontdekkingstocht van het geheime Liguria. Wij rijden over de eerste bergen bij zee en stappen door de middeleeuwse dorpjes. Deze waren enige tijd verlaten geweest, maar zijn opnieuw bewoond; Vilatella, Torri en Collabasa. In de avondetappe rijden we voor het eerst door een Italiaanse vallei en komen aan in de appartementen in het dorp Remolydays. Soms heeft de overnachting hier ook in een villa plaats.    

Dag 4: 
Wij steken de Bévéra over en komen aan in het gehucht Fanghetto. Er staat ons een klim te wachten en rijden over een vergeten pad dat generaties lang is gebruikt door de mensen die hier in vervlogen tijden leefden. We belanden op een oud, militair pad die naar de hoogste toppen voert. Uiteindelijk arriveren wij bij de gite in Gol di Gouta waar wij overnachten.

Dag 5: 
We dalen in de morgen af naar Pigna. Als we hier aan komen is het tijd voor de lunch. Die we in Pigna gebruiken.  Je hebt het gevoel dat je een reis in de tijd hebt gemaakt. In de middag rijden we naar Langan. De sporen van vroegere culturen zijn opvallend. Droge stenen en drinkplaatsen bijvoorbeeld komen hier voor. Het lijkt alsof buiten onze groep niemand deze wegen gebruikt. Uiteindelijk komen we aan op de boerderij die nu ook dienst doet als herberg en waar wij onze slaapplaatsen vinden. De kamers hebben alle uitzicht op de schitterende vallei.  

Dag 6: 
Wij rijden dieper de geheimzinnige valleien in. Na een mooie afdaling in het lager gelegen bos komen we aan in de vallei Trioria. Het hooggelegen dorp wijst erop dat we in de buurt van een rivier zitten. Wij rijden erlangs en stoppen bij Molini di Trioria. Dit dorp ligt op de oevers van de van de rivier en is vooral bekend om zijn heksen. Elk jaar verlicht een groot feest de vallei. Zelfs de Inquisite had zijn tegenstanders. Wij logeren in het dorp en eten bij onze gastheren/-vrouwen.

Dag 7: 
We dalen weer af de vallei in en steken de rivier over. Dan beginnen we aan de terugtocht naar de kust. We rijden over een verlaten militair  terrein en vinden daarna een wat geruststellender pad die ons snel naar Monte Ceppo leidt.  Twee heuvels op een hoogte van 1600 meter geven een overweldigend uitzicht op de Alpen en de Middenlandse Zee. Na een prachtige afdaling tussen allerlei verschillende bomensoorten komen we ’s avonds aan in het dorp Bajardo. We overnachten in een comfortabele B&B en dineren in een restaurant in het dorp. 

Dag 8: 
Via verschillende velden en paden dalen we af naar de kust. Het verborgen Ligurië opent zich voor ons en wij zien de manier van leven en het land vanaf de Mont Bignone waar we koffie drinken. We volgen uiteenlopende bergpaden die naar zee leiden. De paden veranderen van aarde in zandpaden. Tegen lunchtijd zijn we bij zee. We lunchen bij de baai van San Remo. ’s Middags rijden wij de laatste etappe en beëindigen onze prachtige trektocht in Seborga of dichtbij de haven in Bordighera.  

Dag 9:
Na het ontbijt is het helaas weer tijd om huiswaarts te gaan

Vertrekdata Kamertype 8n *  
17/10/2020  - 25/10/2020
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.150
€  1.150
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020

17-10 t/m 25-10

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg.
 • Leeftijd:
  Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min 4 en max 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 9 dagen / 8 nachten met overnachtingen in twee- en driepersoonskamers in hotels, B&B's en gites met gezamelijke sanitair
 • Op basis van volpension vanaf het diner op dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek
 • 7 dagen paardrijden a 7 uur per dag
 • Frans- en engelstalige begleiding van een ervaren gids
 • Bagagevervoer

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Nice € 70 p.p enkele reis, ter plaatse te betalen.
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/of annuleringsverzekering