Snelle paardrijtrektocht in de Cevennen

Paardrijden in een van de wildste regio’s van Frankrijk waar nog veel plattelandstradities in ere worden gehouden, is een heus avontuur te paard. Snelle Arabieren en Arabische kruisingen laten je de Lozère ontdekken

Frankrijk
Vanaf € 1840
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Droomtocht te paard in wilde Lozère

Paardrijden in een van de wildste regio’s van Frankrijk waar nog veel plattelandstradities in ere worden gehouden, is een heus avontuur te paard. Tijdens deze sportieve trektocht te paard rijd je door een keur van landschappen, variërend van tot de verbeelding sprekende bergkloven tot hoge heuveltoppen. Snelle Arabieren en Arabische kruisingen laten je enthousiast de Lozère ontdekken.

Fabuleuze velden, perfecte ruiterpaden en de verheven snelheden zullen in je geheugen staan gegrift als je deze trektocht te paard van de Mont Lozère naar de Mont Aigoual hebt gemaakt. Je rijdt door prachtige bergkloven van de Tarn en de Jonte, de Causses Méjean en de Sauveterre. Dit is een trektocht te paard die zelfverzekerde ruiters aanspreekt, die gemakkelijk in alle gangen rijden en die in goede gezondheid verkeren.

De omgeving waarin je rijdt is wild. Is rustig. Is gevarieerd. Kortom: de droom van iedere ruiter die van buiten rijden houdt. Elke dag zal anders zijn. Geen moment zal je verveeld raken door het landschap. En de topfitte paarden blijven enthousiast galopperen.

Je overnacht in typische streekhotelletjes, B&B ‘s en comfortabele gites. Je zult genieten van de regionale keuken waar traditionele maaltijden worden bereid. Onderweg geniet je van de lunches.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst en welkomstdiner met bespreking van de komende week. Presentatie van de paarden en de rijstijl. Gevolgd door nachtrust.

Dag 2

Op deze eerste dag van ons avontuur te paard rijden we richting Florac (40 kilometer). Eerst klimmen we naar de top van de Finiel en rijden we over de heuveltoppen van Lozère. Onderweg rijden we over brede bospaden waar we uitgebreid galopperen. In galop rijden we naar het meer van Barançon waar we een mooie plek vinden om te lunchen. In de middag rijden we naar de kloof van Tarn. Via deze prachtige paden komen we aan in Florac. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3

We laten het mooie Florac achter ons en zetten koers naar Aire de Cote. De historische rails leiden ons naar Oumenet. We pauzeren voor de lunch en rijden door naar het Aigoual Massief. We komen onder meer door Can de l’Hospitalet en rijden naar de top van de Salidé. Diner en overnachting in een gite in Aire de Cote.

Dag 4

We zetten onze afdaling van de Mont Aigoual met zijn wisselvallige weersomstandigheden voort. We bereiken het station van Prat Peyrot bij de vallei de Bonheur. In de middag rijden we naar de kloof van Bramabiau. Aanrader om te bezoeken. Aansluitend hervatten wij onze trektocht en rijden naar het departement Gard. Via prachtige paden rijden we naar ons onderkomen in Aiguebonne.

Dag 5

Vandaag rijden we naar Nivoliers dat 40 kilometer verderop is gelegen. We maken vandaag de langste galop van onze hele trektocht! Meer dan 15 kilometer dalen we lichtjes af over de bergflanken met overweldigend mooi zicht op de Aigoual en de Gorges de la Jonte. ’s Middags rijden we door Papaurelle en Nimes. Diner en overnachting in ons onderkomen in Nivoliers.

Dag 6

De duur van deze dagtocht is weersafhankelijk. We kunnen genieten van een lange galoppade op het Chanet-vliegterrein en de berg Causse Méjean ontdekken. ’s Middags bereiken we de kloof van Tarn, Quezac en Ispagnac. We dineren en overnachten in Ispagnac.

Dag 7

Deze morgen rijden we naar de berg Lozère. Daarvoor doorkruisen we de kloof van Tarn. Onze route is 40 kilometer en voert ook over de pas van Montmirat. Na een laatste galop komen we aan bij de berg van Lozère, Hier eindigt onze prachtige trektocht. Het is mogelijk een laatste nacht bij te boeken.

Mogelijk bij te boeken dag 8:

Ontbijt en tijd voor vertrek.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 92 kg, indien zwaarder op aanvraag mogelijk

Leeftijd

Min. 16 jaar (tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene)

Aantal deelnemers

Min. 8 ruiters en max. 13 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in hotel / B and B en eenvoudige gîte
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op dag van vertrek, incl. drankjes tijdens de lunch
 • 6 dagen paardrijden in totaal ong. 160km
 • Professionele Frans- en Engelstalige gids
 • Bagagevervoer per volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar het treinstation
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra nacht incl. diner en ontbijt € 80 p.p
 • Reis en/of annuleringsverzekering